Surfanje na valovih | Oprema: deska za surfanje, vrvica in obleka za surfanje

Hrepenite po aktivnih počitnicah na morju? Ste že preizkusili surfanje na valovih? Z Ujusanso lahko preživite počitnice, ki jih ne boste nikoli pozabili. Surfanje na vodi vas bo zagotovo navdušilo, poleg uživanja na deski pa naša surf šola poskrbi tudi za zvrhano mero zabave in druženja s podobno mislečimi ljudmi. Pridružite se naši ekipi in odkrijte lepote, ki jih nudi surfanje.


Surfanje na vodi - deska za surfanje in vrvica za privez deske na nogo

Tako kot vsak šport tudi surfanje na valovih zahteva ustrezno opremo. Med obvezno opremo spadajo deska za surfanje, »leash« oz. vrvica za privez deske na nogo ter v primeru, da surfate v hladni vodi, tudi neoprenska obleka za surfanje. Deske se razlikujejo glede na dolžino, obliko, debelino in namembnost. Če je surfanje na vodi za vas novo, si omislite veliko in debelo desko »Fun Board«, saj je takšna deska precej stabilnejša od drugih. Za surfanje na valovih se uporabljajo še »Longboard« oz. dolga deska, »Shortboard« oz. kratka deska ter »Mini Malibu«, ki je nekaj med prej omenjenima vrstama desk. Uporabljata se tudi deska za surfanje »Big Gun«, ki je primerna za morje z zelo visokimi valovi, ter krajša deska »Tow-in Surfboard«, pri kateri vam pomaga val ujeti motor. Pomemben del deske predstavlja tudi smernik ali »Fin«, ki deski pomaga držati smer na valu. Najpogosteje imajo deske en ali tri smernike. Zelo uporabna oprema za surfanje na vodi je tudi »Leash« oz. vrvica, s katero si surf privežemo k nogi. Vrvica je lahko krajša ali daljša, neko splošno pravilo pa pravi, da naj bo dolžina vrvice enaka dolžini deske. O pravilni izbiri deske si lahko veliko preberete na naši spletni strani, za preizkus v praksi pa je najboljša izbira surf tečaj z Ujusanso, kjer si desko lahko tudi izposodite.


Surfanje na valovih - je potrebna posebna obleka za surfanje?

Če se odpravljate na surfanje pozimi, je ustrezna obleka za surfanje vsekakor obvezna. Najboljša izbira je neoprenska obleka oz. »Wetsuit«, saj zadržuje tanek sloj vode ob telesu, ki jo telo ogreje. Poleg tega je neoprenska obleka za surfanje zelo udobna in raztegljiva. Če vaše surf počitnice potekajo poleti, ko je morje toplo, posebne obleke ne potrebujete. Vseeno pa je pametna izbira »Rashguarde« ali »Lycre« majica iz posebnih materialov, ki vas obvaruje pred sončnimi žarki in odrgninami.


Še veliko več informacij o deskah in ostali surf opremi lahko najdete na naši spletni strani!