Vrtavkasta in travniška brana - kmetijska mehanizacija za obdelavo tal

Vrtavkasta in travniška branaPriprava setvene površine predstavlja pomemben dejavnik za uspešno rast pridelka. Za popolno obdelavo tal so vam v podjetju Trisa d.o.o. na voljo vrtavkaste brane in travniške brane.
Vrtavkaste brane fino razdrobijo zemljo, jo predelajo in enakomerno razporedijo po celotni delovni širini, da ustvarijo popolno setveno posteljo. Omogočajo izredno visok donos pridelka, saj ne obračajo plasti tal, ampak pomagajo ohranjati naravno strukturo tal in biotsko raznovrstnost. Uporaba vrtavkastih bran se načeloma deli v tri skupine postopkov, ki se razlikujejo po vrsti in zaporedju delovnih korakov. Izbira je odvisna od lokalnih pogojev in konkretne strategije obdelave tal. Vrtavkasta brana je zaradi principa izvedbe primerna za kombinirano uporabo z opremo za sejanje, saj omogoča obdelavo tal in setev v enem prehodu, s čimer omejimo stroške obdelovanja, hkrati pa preprečujemo pretirano zbijanje tal zaradi ponavljajočih se prehodov traktorja.
Trisa d.o.o. vam na področju kmetijske mehanizacije nudi tudi številne druge priključke nove generacije, ki jih v glavnem uvažamo iz Nemčije in Avstrije. Raznolika izbira opreme omogoča najboljše možne rešitve in ustvarja odlično osnovo za uspešno zgradbo rastlin. Praktičnost, robustnost in zmogljivost opreme pa dopolnjuje odlična cena.

Izredna robustnost in kakovost vrtavkaste brane

Vrtavkasta brana je kmetijski stroj na kardanski pogon, sestavljen iz niza nožev na rotorju, ki se vrtijo okoli navpične osi. Lahko so opremljeni tudi z različnimi vrstami zadnjih valjev, ki pomagajo, da vrtavkasta brana sledi liniji obdelave tal, in omogočajo konstantno delovno globino.
Na voljo so fiksne vrtavkaste brane, katerih delovna širina je od 110 do 450 centimetrov, in hidravlično zložljive brane z delovno širino od 340 do 700 centimetrov.

Travniška brana edinstven priključek za nego travnikov in drugih travnatih površin. Travniško brano uporabljamo za izravnavo krtin, hlevskega gnoja, kravjakov, skorje iz gnojnice in podobnega. Z njo lahko hitro in učinkovito prezračite travnato rušo, uporabite jo lahko tudi kot pripomoček za ravnanje vrhnje plasti zemlje ali pa za urejanje raznovrstnih terenov oziroma zemeljskih površin. Zaradi svoje povezave z verigami je travniška brana zelo fleksibilna in prilagodljiva, zato je še posebej priporočljiva za strme in hribovite travnike, kjer se pase živina. Sprednji del brane je iz močnega profila, ki omogoča, da se brana vleče po tleh in učinkovito odnaša udarce mogočih ovir, ki štrlijo iz tal. Je povsem enostavna za uporabo, ne zahteva visoke vlečne moči, njena cena pa je ugodna.

Vabljeni k ogledu naše spletne strani!


Trisa d.o.o. | Kmetijski priključki po ugodni ceni - povezave do naše spletne strani:

  • Vrtavkasta brana
  • Travniška brana
  • Vrtavkasta brana cena