Cisterna za gnojevko - kmetijska mehanizacija za gnojenje

Cisterna za gnojevko in trosilecCisterna za gnojevko in ostala kmetijska mehanizacija za gnojenje je zelo pomemben pripomoček modernega kmeta. Uspešna rast naših pridelkov je odvisna tudi od tega, koliko hranil je v tleh. Hranila lahko dodajamo v različnih oblikah: kot organski gnoj (kompost, gnojevka, hlevski gnoj) ali kot mineralna gnojila (gnojila v prahu, zrnata in tekoča gnojila ter soli). Kmetijski stroji za gnojenje, kot sta cisterna za gnojevko in trosilec gnoja, morajo hranila enakomerno odlagati po vsej površini, omogočati morajo tudi spreminjanje količine na površinsko enoto. Neobčutljivi morajo biti na nagib tal, tresenje in veter ter na obliko gnojil, hkrati pa odporni na vpliv kemičnih snovi gnojil na dele trosilnikov. Cisterne in trosilci gnoja morajo obenem biti preprosti za upravljanje in vzdrževanje, cena cisterne za gnojevko pa mora ustrezati njihovi zmogljivosti.
Podjetje Tehnomaticad.o.o. je mlado in moderno podjetje, ki se ukvarja s trgovsko in servisno dejavnostjo. Naše vrednote so timsko delo, motiviranje sodelavcev in predvsem zadovoljstvo naših strank. Naš prodajni program vključuje priključke nove generacije, ki jih zastopamo in uvažamo pretežno iz Nemčije in Avstrije.

Enoosne, dvoosne in triosne cisterne za gnojevko

Cisterna za gnojnico je lahko enoosni, dvoosni ali triosni traktorski priključek. Po načinu delovanja ločimo kompresorske črpalke in črpalke cisterne za gnojevko, znane pa so tudi izvedbe brez lastne črpalke. V tem primeru cisterno napolni črpalka, ki je nameščena ob zbiralniku, bazenu za gnojevko, po polju pa jo razprši mehanično razpršilo, ki ga poganja traktor s priključno gredjo.

Enoosne cisterne so zaradi samonosne konstrukcije lahke, zaradi česar se zmanjšajo poškodbe tal, prav tako jim enoosna izvedba omogoča izredno okretnost in stabilnost. Dvoosna in triosna cisterna pa sta zaradi prilagodljivega podvozja in mirnega teka cisterne primerni za prevoz gnojevke na večje razdalje.

Trosilec gnoja opravlja zahtevno delo

Delo trosilca gnoja je zelo zahtevno, saj mora raztrositi velike količine organskega gnoja na hektar. Na njegovo težo, drobljivost in dozorelost vplivajo različne sestavine, veliko je odvisno tudi od vrste nastila. Največ težav povzroča goveji in prašičji gnoj z nastilom iz nerazrezane slame, še posebej če ni dozorel. Slama se namreč lahko navija na trosila in tako ovira delo.
Manjši enoosni trosilniki sprejmejo od 1, 5 do 3 tone, večji dvoosni trosilec gnoja pa tudi 6 ton in več materiala. Široka kolesa preprečujejo škodljiv pritisk na tla in ugrezanje. Kolesa enoosnih trosilnikov so pomaknjena nazaj, kar preprečuje preveliko razbremenitev zadnjih dveh koles traktorja, ko je tovora manj. To pa zagotavlja vleko brez drsenja.

Vabljeni na našo spletno stran, kjer si lahko ogledate tudi našo preostalo ponudbo.

Trisa d.o.o. | Cisterna za gnojevko in ostali kmetijski stroji po ugodni ceni - povezave do naše spletne strani:

  • Cisterna za gnojevko
  • Trosilec gnoja
  • Cisterne za gnojevko