Polaganje pranih plošč cena in kako poteka temeljita priprava za tlakovanje?

Polaganje pranih plošč cena katerega je nadvse ugodna, je nepogrešljivo za estetsko dovršen in prijeten zunanji prostor. Prane betonske plošče so brezčasna izbira, primerna za urejanje najrazličnejših okolic. Z njimi boste lahko ustvarili zunanje površine, ki bodo ustrezale vašim potrebam ter dopolnjevale slog vašega doma.

Betonske plošče za tlakovanje so zasnovane in oblikovane s pomočjo posebne metode, po kateri so dobile tudi drugo ime - prane plošče. Pri tej metodi so plošče z barvami in kamni raznovrstnih velikosti neposredno sprane z vodo, zaradi česar se izrazi vrhnja struktura. Rezultat je naraven videz, podoben marmorju, katerega spremljajo izjemne mehanske lastnosti. Odlikujejo jih še visoka odpornost proti zmrzali, soljenju, vrhunska vzdržljivost ter izredna vsestranskost.

Vrtovi, poti, dovozi, terase in dvorišča so le nekatere površine, kjer je možno polaganje pranih plošč Cena samega tlakovanja se razlikuje od projekta do projekta. Vse je odvisno od velikosti ploskve, izbire tlakovcev in priprave. Slednja je ključnega pomena za pravilno polaganje ter dolgo življenjsko dobo novo tlakovanih predelov.

Polaganje pranih plošč cena

Ali so betonske plošče za tlakovanje res najboljša izbira?

Betonske plošče za tlakovanje pripomorejo k povečanju bivanjskega prostora, hkrati pa mu zagotovijo dodatno varnost. Poleg tega, da prečudovito dopolnijo dom, namreč poskrbijo za ravna tla odporna proti vsem ekstremnim vremenskim razmeram. Dež, veter in sneg skupaj s težo vozil hitro privedejo do neenakomernih voznih površin, kar v najslabših primerih vodi celo v erozijo tal. Slednje predstavlja večje tveganje za okoliške strukture.

Učinkovita in pravilna priprava za tlakovanje prepreči deformacijo ter zagotovi kompaktne, enakomerne in varne površine, ki brez težav prenesejo večje obremenitve. Kakovostne betonske plošče za tlakovanje so odporne na mehanske obremenitve in velike temperaturne spremembe, vključno na hud mraz.

Zaradi edinstvene zasnove dopuščajo krčenje in raztezanje brez nastanka površinskih razpok. Ponašajo se z izvrstno trdnostjo, trpežnostjo ter neverjetno stabilnostjo. A k slednji pripomore tudi pravilno polaganje pranih plošč Cena same plošče je nadvse ugodna, saj znaša okoli 6 €/m2, odvisna pa je od več dejavnikov. Polaganje pranih plošč cena je med drugim odvisna tudi od terena, mora namreč biti izvedeno premišljeno in skrbno. Da bi tlakovci imeli dolgo življenjsko dobo, mora biti podlaga temeljito in pravilno pripravljena ter dobro utrjena.

Betonske plošče za tlakovanje

Polaganje pranih plošč cena in priprava za tlakovanje

Betonske plošče za tlakovanje so nadvse priljubljena izbira, saj so zmogljive ter enostavne za vzdrževanje in čiščenje. Poleg vsestranskosti ponujajo še bogato izbiro oblik in barv, stroškovno učinkovitost ter preprosto polaganje. Verjetno se sprašujete, kakšna je cena in kako pravzaprav poteka polaganje pranih plošč Cena se razlikuje od projekta do projekta, zato je nekoliko težje podati enoten znesek. Nanjo vplivajo raznoliki dejavniki od izbora tlakovcev, terena, dimenzij in priprave le tega, svojevrstne želje in zahteve naročnikov itd.

Priprava za tlakovanje se deli na grobo in fino. Groba priprava se začne s pripravo tal, ki vključuje odstranjevanje zemlje, rastlinja, kamnov - vsega kar bi lahko vplivalo na kvalitetno polaganje. Temu sledi priprava 20 do 50 cm podlage ali posteljice, njena debelina pa je odvisna od pogostosti nizkih temperatur in terena. Nato se vgradijo vse inštalacijske napeljave ter izravna podlago z valjem in vibracijsko ploščo. To uspešno prepreči morebitno pogrezanje ter je predpogoj za dolgo uporabnost in obstojnost tlakovane površine.

POLAGANJE PRANIH PLOŠČ CENA

Ko je prvi del postopka ustrezno zaključen, sledi fina priprava. Ta zajema natančno označevanje površine z višinskimi letvami v okvirje. V te se vpnejo vrvice, ki pripomorejo k preprostejši izravnavi enakomerne linije in višine polaganja. Priprava za tlakovanje se nato nadaljuje s polaganjem drenažne folije za odtekanje vode, nanjo pa se nasuje 3 cm do 5 cm peska.

Granulacija le tega mora biti med 2 mm in 8 mm. Ko je pesek enakomerno razvlečen po površini, se nosilna plast pripravi z naklonom 2,5 %. Temu, sledita polaganje plošč, ki se mora začeti v vogalu utrjene plasti ter se nadaljevati v ravni liniji ter zapolnitev rež s fugirno maso s kremenčevo mivko.

Priprava za tlakovanje

vir: https://www.tlakovanje-medved.si/