Tlakovci okoli hiše: kvalitetno tlakovanje dvorišč, poti in teras

Tlakovci so najpogostejša rešitev za ureditev okolice, saj gre za vizualno privlačno izbiro, ki tudi močno izboljša udobje bivanja. Uporabljajo se za pohodne in povozne površine, danes pa je za tlakovce okoli hiše že toliko izbire, da bo še največja dilema, kateri model izbrati. Seveda je nujno, da je tlakovanje opravljeno strokovno in natančno, da lahko zagotavlja dolgotrajno zadovoljstvo brez zamakanja in drugih zapletov. V podjetju M-gradnje, Štefan Medved s. p. je tlakovanje naša osrednja storitvena dejavnost. Lotimo se različnih površin in uporabljamo samo preverjene tlakovce slovenskega porekla. Zagotavljamo, da so tlakovci lahko položeni ugodno, hitro in profesionalno.

Kakovostni tlakovci domačega proizvajalca

Pred tlakovanjem je zelo pomembna pravilna priprava terena

Lahko nam zaupate, ko opozarjamo, da je za polaganje tlakovcev ključnega pomena, da je teren dobro pripravljen. Sami imamo na tem področju več kot 10 let izkušenj, zato dobro vemo, kaj počnemo, če se boste projekta lotili sami, vam lahko tudi profesionalno svetujemo. Postopek za tlakovanje je namreč natančno določen in se ga je treba držati, da bodo tlakovci okoli hiše res polno funkcionalni. Potrebno je zagotoviti ustrezno nosilnost terena, z drenažo pa se prepreči zadrževanje deževnice in druge vode med samimi tlakovci. Tudi če ste tlakovce kupili ugodno, vam nič ne pomaga, če jih boste položili neustrezno, saj boste imeli na koncu na dvorišču več škode kot koristi.

Na hitro o pripravi terena za tlakovanje

Površino, kjer bodo tlakovci, izkopljemo minimalno 40 cm pod višino tlakovca. Teren mora biti nagnjen nekje 2,5 cm na vsak meter. S tem poskrbimo za laže odtekanje vode, z dobro drenažo pa se zagotovi še, da se ne razraščata mah in plesen ter utrdi nosilnost. Čez takšno plast nasujemo gramoz do želene višine, ki pa mora biti še vedno 10 cm pod končno višino tlakovcev. Vgradi se tudi morebitna instalacija (po potrebah naročnika). Na utrjeno plast položimo posebno taypro folijo, nanjo pa se nasuje nekaj centimetrov peska. Več o tlakovanju si lahko preberete tudi na naši spletni strani, kjer smo pripravili natančnejša navodila, seveda pa se najraje z vami posvetujemo in dogovarjamo kar v živo. S svojimi željami in predlogi se torej obrnite na nas, da skupaj začnemo s projektiranjem.

Polaganje tlakovcev in priprava terena

Kako izbrati dobre plošče za tlakovanje

Na trgu je ogromno različnih tlakovcev za polaganje, tlakovci so na voljo tudi zelo ugodno. Tudi pri nas smo pripravili bogat program za najrazličnejše okuse in budžete, tako da ste lahko prepričani, da najdete nekaj dobrega zase. Tlakovci so dobavljivi v različnih dimenzijah, oblikah in materialih. Med seboj lahko kombinirate različne modele in barve, da ustvarite vam najljubši videz. Na prvem mestu pa je seveda njihova kakovost. Naše podjetje zagotavlja odlične tlakovce slovenskih proizvajalcev, na primer Zlobec, Podlesnik, Jarc, Oblak Commerce Logatec ... Odporni so proti vremenskim razmeram in mehanskim obremenitvam, razveselila pa vas bo tudi novica, da so preprosti za čiščenje. Jamčimo za njihove dobre lastnosti in vam z veseljem svetujemo pri izbiri najbolj primernih. Zunanje površine bodo z novimi tlakovci zaživele popolnoma na novo.

Tlakovci okoli hiše - kje vse se uporabljajo

Tlakovanje je najbolj značilno za dvorišča, a to ni edini prostor, kjer so tlakovci prisotni. Zelo pogosto se tlakujejo tudi na primer terase, ki tako hitro postanejo osrednji prostor družabnega življenja. Tlakovci so primerni za najrazličnejše poti in dovoze, lahko za pešce, lahko pa tudi za vozila, treba je le dobro izbrati vrsto tlakovca za polaganje.

Svoje storitve nudimo po celotni Sloveniji, tako pomoč pri izbiri kot tlakovanje. Z nami boste prihranili pri času in denarju ter še leta uživali v rezultatih dobro opravljenega dela. Specializirani smo tudi za polaganje raznolikih plošč, gradnjo opornih zidov in škarp ter različna gradbeniška dela, s katerim vam naša ekipa pomaga do lepšega življenja.