Polaganje pranih betonskih plošč in drugih različic po dogovoru

Polaganje pranih plošč iz betona je lahko dobra alternativa klasičnim tlakovcem. Seveda pa je to, katero izmed opcij bi bilo bolj smiselno izbrati, odvisno predvsem od vaših estetskih preferenc in značilnosti oziroma namembnosti površine. V podjetju M-gradnje, Štefan Medved, s. p. vam ponujamo obe opciji.  Ne glede na možnost, za katero se odločite, pa poskrbimo, da je delo opravljeno zares profesionalno in do dogovorjenega roka. Tokrat se bomo sicer malce podrobneje posvetili značilnostim uporabe betonske plošče za tlakovanje. Obstaja namreč več podvrst in dejavnikov, ki jih je smiselno upoštevati, da boste izbrali zares najboljšo kombinacijo lastnosti.

Postopek polaganja pranih plošč

Poskrbimo za profesionalno polaganje betonskih plošč različnih vrst

Za polaganje betonskih plošč je nujna pravilna priprava podlage. To je mogoče razdeliti v dve fazi. Prva faza je groba priprava podlage, ki pomeni pripravo temelja in zasutje tega temelja z gramozom. Sledi še fina priprava podlage, ki vključuje drenažno folijo – nujen element, če želimo poskrbeti za učinkovito odtekanje vode v primeru padavin. Na folijo se nato nasuje še ustrezno debela plast finega peska. Ko je predpriprava oziroma priprava podlage končana, pa se lahko začne polaganje betonskih plošč. Polaganje vedno začnemo v vogalu, nato pa nadaljujemo v ravni črti, pri tem pa je treba zelo paziti, da se pusti dovolj razmika (te reže se bodo nato naknadno zapolnile s fugirno maso). Nezadosten razmik bi namreč povzročil ogromno poznejših nevšečnosti. Zaradi pretiranega trenja oz. stikanja bi se začela celotna struktura postopoma rahljati, najverjetneje pa bi se precej hitro pojavile razpoke. Čeprav je treba pri samem postopku natančno slediti predvidenemu zaporedju faz, pa boste imeli pri izbiri vrste plošče za tlakovanje povsem proste roke – med drugim vam ponujamo polaganje pranih plošč, peskanih in travnih.

Več o polaganju betonskih plošč

Polaganje pranih plošč ena najbolj priljubljenih izbir

Naše stranke se zelo pogosto odločajo za polaganje pranih plošč. T. i. prana različica je vizualno nadvse privlačna, saj nekoliko spominja na marmor, obenem pa prana izvedba ustvari zelo naraven, igriv vtis, ki hkrati deluje povsem unikatno. Prane plošče za polaganje se sicer izdelujejo z uporabo kamnov, pri čemer so uporabljeni kamni najrazličnejših barv in velikosti, kar poskrbi za razgibano končno podobo. Pogosta odločitev za prano izvedbo pa ni povezana zgolj z dekorativnimi učinki oz. z estetskostjo, ki je po mnenju mnogih ena najpomembnejših razlogov za priljubljenost polaganja pranih plošč, ampak je prana različica obenem znana po tem, da je izredno odporna na zmrzal. Možnost za zdrse v zimskem času, ko se zunanje temperature nemalokrat spustijo krepko pod ničlo, bo torej mnogo manjša, če se pri urejanju okolice svojega doma odločite za polaganje pranih plošč. Prana izvedba pride v poštev za poti, dvorišča, vrtne potke itn.

Postopek polaganja betonskih plošč

Pomoč pri izbiri, kakšne plošče za tlakovanje izbrati

Načrtujete polaganje betonskih plošč, vendar niste povsem prepričani, za katero različico se odločiti (prano, peskano, travno itn.)? Z veseljem vam pomagamo poiskati rešitev, ki bo ustrezala vsem vašim pričakovanjem. Naše dolgoletne izkušnje z urejanjem okolice nam omogočajo, da znamo prisluhniti individualnim potrebam vsake stranke, kar poskrbi, da boste resnično zadovoljni s končnim rezultatom, kar je tudi naš glavni cilj. Podrobneje vam bomo predstavili lastnosti posameznih različic, s čimer bomo zagotovo olajšali vašo odločitev.

Več o polaganju plošč

Po potrebi možno polaganje plošč na beton

Pri urejanju okolice pa je poleg individualnih želja strank seveda nujno upoštevati še specifike terena. Le tako je namreč mogoče doseči optimalno funkcionalnost vseh elementov. Pri svojem delu se tako prilagajamo posebnostim najrazličnejših terenov. Če je to potrebno, je npr. možno tudi polaganje plošč na beton (pranih in drugih različic). Hkrati upoštevamo namembnost posameznih površin, pri čemer je važno predvsem to, ali gre za izključno pohodne ali obenem tudi povozne površine. S tem zagotovimo, da bo nosilnost zares ustrezna, kar bo poskrbelo za resnično izjemno dolgo življenjsko dobo.