Pošlji povpraševanje

Tlakovci za pohodne in povozne površine okoli hiše

Tlakovci omogočajo estetsko in zelo kakovostno ureditev okolice, res pa je, da se morajo tlakovanja dvorišč lotiti profesionalci, sicer lahko pride do številnih zapletov. Ko iščete strokovnjaka za tlakovce okoli hiše, se obrnite na podjetje M-gradnje, Štefan Medved s. p., kjer imamo s tlakovanjem zares veliko izkušenj, zato ga lahko opravimo na najvišji ravni. Ponujamo širok nabor tlakovcev, zato vam z veseljem svetujemo pri izbiri plošč ter nato pri pripravi terena in samem tlakovanju dvorišča ali kakšne druge zunanje površine. Poleg tlakovcev ponujamo tudi polaganje pranih plošč, betonskih in drugih plošč po želji.


Kako izbrati dobre plošče za tlakovanje

Tlakovci za dvorišče iz naše ponudbe so od slovenskih proizvajalcev: Zobec, Jarc, Podlesnik, Semmelrock, Oblak Commerce Logatec ... Zanje lahko jamčimo, da imajo odlične lastnosti in da vas ne bodo pustili na cedilu. Seveda so tlakovci na voljo v različnih oblikah, dimenzijah, barvah in materialih, da lahko izberete takšne, ki se bodo najlepše podali k okolici. Poleg tlakovanja dvorišč smo na voljo tudi za ureditev teras in različnih poti - tako pohodnih kot povoznih. Plošče za tlakovanje izbirajte premišljeno, saj so zares pomemben element videza okolice, prostoru nemudoma dajo močen pečat. Pri izbiri in nakupu najprimernejših tlakovcev vam seveda pomagamo in svetujemo, imamo namreč veliko izkušenj z različnimi podlagami. Kvalitetni tlakovci okoli hiše morajo biti odporni proti različnim vremenskim razmeram in tudi mehanskim obremenitvam, sploh če se po površini vozijo avtomobili. Nadalje je za potrošnika pomembno še, da so tlakovci enostavni za vzdrževanje in čiščenje. Tako jih boste lahko mnogo let lahko držali v dobri formi ter ohranjali čudovit videz okolice.

Izberite slovsneke ponudnike kvalitetnih tlakovcev


Priprava terena za polaganje

Tlakovci okoli hiše morajo biti položeni po natančnem postopku. Le tako se ohranja njihova vrednost, uporabnost in lep videz. Izredno pomembna je priprava podlage, brez katere tlakovanje dvorišč in drugih površin ni mogoče. Zagotoviti je treba ustrezno nosilnost terena, s postopkom drenaže pa se prepreči zadrževanje deževnice in druge vode med tlakovci.

Kako konkretno poteka priprava podlage? Površino, kamor nameravamo postaviti plošče za tlakovanje, se izkoplje vsaj 40 cm pod višino tlakovca. Pri tem je treba zagotoviti tudi, da je teren nagnjen (nekje 2,5 cm nagiba na vsak meter). To omogoča lažje odtekanje vode s tlakovcev. S primerno drenažo se prepreči razraščanje mahu in plesni in zagotovi nosilnost. Čez to plast se nato nasuje gramoz, ki se ga zvalja in utrdi do želene višine. Ta mora še vedno biti vsaj 10 cm pod želeno višino končnega tlakovca. Pri tej fazi se vgradi tudi vsa morebitna instalacija. Na utrjeno plast se položi taypro folijo, nanjo pa se nasuje nekaj centimetrov peska. Pripravi se vedno samo toliko površine, kot jo nameravamo tlakovati še isti dan.


Postopek tlakovanja dvorišč

Tlakovci morajo biti položeni iz spodnjega vogala dvorišča. Za poenoteno površino jemljemo tlakovce iz različnih palet, da bo celota zares dobro barvno usklajena. Plošče za tlakovanje se med seboj ne smejo dotikati, ampak se ohrani reža za fugirno maso (kremenčevo mivko). Na ta način se tlakovci ne premikajo, prepreči se tudi medsebojno trenje. V podlago se tlakovci vtisnejo z vibriranjem. Pri tem smo pozorni, da se material ne poškoduje, površina pa ostaja ravna.

Ker je tlakovanje ena naših poglavitnejših storitev, vam ga lahko zagotovimo hitro in kakovostno, pa tudi ugodno. Ne glede na izbiro plošč poskrbimo za izjemen končni videz, s katerim so stranke res zadovoljne. Pogosto se odločajo tudi za polaganje pranih plošč ali pa za različne betonske plošče. Če vas zanimajo tudi druge storitve, vam zgradimo tudi oporne zidove in izdelamo najrazličnejše betonske izdelke. V naši domeni je vse od kamnitih škarp do betonskih zidov, zato ne odlašajte in skupaj z nami poskrbite, da dvorišče zasije v popolnoma novi luči.

Postopek tlakovanja dvorišča poteka iz spodnjega vogala dvoriščaIzbira tlakovcev za tlakovanje dvorišča ali zunanjega stopnišča