Delo s tlakovci nam je v veselje in ponos – izvajamo ga kvalitetno

Tlakovanje dvorišča z estetskimi in vzdržljivimi tlakovci je postalo tako aktualno, kot je bilo včasih polaganje asfaltne prevleke. Ne le zaradi naravnega videza, temveč tudi zaradi številnih pozitivnih lastnosti, ki jih tlakovci imajo, se ljudje za svoj dom ali podjetja raje odločijo za popestritev okolice s klasičnim ali bolj kompleksnim načinom polaganja tlakovcev. Cena je odvisna od vrste tlakovcev in načina priprave podlage ter seveda od zahtevnosti terena in vzorca, ki ga boste za tlakovanje dvorišča izbrali. Glede na vizualni rezultat in trajnost, je le-ta dolgoročno vsekakor bolj ugodna kot asfaltiranje ali drugi načini ureditve pohodne in povozne površine. Tlakovci, ki jih imate na razpolago v našem podjetju so narejeni iz različnih materialov, barv, velikosti, so pestrih oblik in jih je mogoče odlično kombinirati ter sestavljati krasne vzorce. Ti bodo videz vašega doma še izboljšali in polepšali celotno okolico. Zaradi različnih vzorcev, ki jih lahko izvedemo pri tlakovanju dvorišča ali terase, je lahko videz vaše okolice popolnoma unikaten, drugačen in poseben. Pri nakupu tlakovcev je potrebno le dovolj pozornosti nameniti njihovi izbiri, da bodo lepo sovpadali z barvami same zgradbe in bodo skupaj z njo tvorili estetsko celoto. Ker smo z leti pri polaganju tlakovcev in različnih betonskih oz. pohodnih plošč pridobili ogromno izkušenj, vam lahko pomagamo in svetujemo da se boste lažje odločili. Radi si sami predhodno ogledamo teren in skupaj s stranko ocenimo katera izbira bi bila najboljša.

Tlakovanje dvorišča, vrta ali teraseUredite si pot okoli hiše s talkovciTlakovanje dvorišča s t.i. travnimi tlakovci


Odločite se za tlakovanje dvorišča, saj vas bo videz navdušil

Tlakovanje terase oz. dvorišča je priljubljeno zaradi enostavnega vzdrževanja in lepega videza. Tlakovci so narejeni iz materialov, ki imajo izjemno dolgo življenjsko dobo, so odporni na mraz ter na velike temperaturne spremembe. Če sta tamponska podlaga in drenaža dobro izvedeni, dolgo obdržijo ravnino, se ne posedajo ter obdržijo trajno lepoto. V primeru, da morate čez leta, npr. zaradi nove infrastrukture, del tlakovane poti ali terase odstraniti ter tlakovce izkopati, jih po končanem delu enostavno položite nazaj, kar pri asfaltni prevleki ali betoniranih poteh ni mogoče. Prav tako lahko v primeru poškodbe hitro in enostavno odstranite posamezni tlakovec ter ga nadomestite z novim. Tlakovane terase so odlične za preživljanje prostega časa z družino in prijatelji, še posebej če so te pokrite. Tako je mogoče, ne le sezono podaljšati, temveč tudi posedati pred hišo v poletnem dežju. Zaradi tlakovanega dvorišča ne boste imeli pred vhodom blata ali mokre trave in z veseljem boste posedeli zunaj. Prav tako se lahko odločite za tlakovanje poti na vrtu, ki jo je mogoče izvesti na različne načine. Tlakovci so lahko ločeni med seboj z večjimi fugami, ki jih obraste trava ali pa so položeni eden do drugega. Za tlakovanje poti se odlično obnesejo tudi betonske pralne plošče, ki lepo sovpadajo tako z malce divjo kot s strogo urejeno zasaditvijo.

Polaganje tlakovcev pred hišoPolaganje tlakovcev na dvorišču


Pri polaganju tlakovcev uporabljamo samo najboljše materiale

Tlakovanje dvorišča, terase, poti in še posebej povoznih površin, mora biti izvedeno natančno in strokovno. To je mogoče le, ob uporabi kakovostnih materialov na katere v našem podjetju prisegamo. Pri delu uporabljamo tlakovce priznanih slovenskih proizvajalcev (Jarc, Podlesnik, Semmelrock, Oblak Commerce Logatec, Zobec) različnih dimenzij, odtenkov oz. barvnih kombinacij, oblik in materialov. Vedno se trudimo ugoditi željam in zahtevam strank, seveda če le-te niso takšne, da bi vplivale na slabšo kakovost končnega rezultata. Pazimo na popolno pripravo podlage, ustrezno nosilnost terena in na primerno drenažo. Odvajanje vode je zelo pomemben faktor in pogoj, da tlakovano dvorišče obdrži prvoten videz in funkcionalnost. Poleg polaganja tlakovcev, ki je naša glavna dejavnost, se ukvarjamo tudi z različnimi gradbenimi deli, saj zaposlujemo strokovnjake iz vseh področjih gradbeništva. Oglejte si ponudbo na naši spletni strani in nas pokličite ali nam pišite za vse dodatne informacije. Radi bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja.


UREJANJE OKOLICE