Urejanje okolice hiše – katere vrste del vključuje?

Urejanje okolice hiše zajema dela, kot so tlakovanje, polaganje plošč in gradnja opornih zidov.

Za vse te storitve je specializirano podjetje M-gradnje (Tlakovanje Medved), ki uspešno deluje že več kot deset let.

Urejanje okolice hiše s tlakovanjem je ena izmed ključnih dejavnosti podjetja M-gradnje. Za tlakovanje uporabljajo tlakovce preverjene kakovosti, proizvedene v Sloveniji. Poleg tega lahko okolico hiše dopolnijo in uredijo tudi z vgradnjo betonskih izdelkov, gradnjo opornih zidov, s polaganjem plošč in drugimi gradbenimi storitvami.

Za urejeno okolico doma nista dovolj samo pokošena zelenica in vzdrževan vrt. Pomembno je tudi, da so zunanje površine, kot so terase in dvorišča, dopolnjeni s funkcionalnimi, trajnimi in estetskimi materiali. Tako bosta dovozna ali vrtna pot še dolgo časa služili svojemu namenu.

Tlakovanje Medved

Najbolj priljubljeni materiali, ki se jih namešča na povozne in pohodne površine, so tlakovci in asfalt, v določenih primerih pa je to lahko tudi travnata površina. Slabost travnate površine je, da ob deževju postane blatna in spolzka. Veliko lepši in uporabnejši sta zato drugi dve rešitvi, ki poskrbita za nemoten dostop do doma tudi v deževnih dneh. Če bi izbirali med asfaltom in tlakovci, pa so zmagovalci zagotovo tlakovci, ki so izjemno trpežni in lažji za sanacijo v primerjavi z asfaltom. Tudi njihov videz doprinese k večji urejenosti in estetskemu izgledu zunanjosti doma – prav zato so priljubljena izbira pri urejanju okolice hiše.


Poceni urejanje okolice – tlakovanje in izbira tlakovcev

Veliki večini strank, ki se odločajo za urejanje okolice s tlakovanjem, je poleg kvalitetno opravljenega dela pomembna tudi cena. V tlakovanju Medved poskrbijo za strokovno in poceni urejanje okolice – tlakovanje po ugodni ceni, pri tem pa strankam tudi svetujejo. Tudi če je urejanje okolice poceni, pa še ne pomeni, da mora biti kvaliteta tlakovcev v drugem planu.

Pri tlakovanju je pomembno, da se ničesar ne prepušča naključju, zato mora biti načrt dela natančno izdelan, tlakovci pa premišljeno izbrani. Na voljo je pestra paleta tlakovcev različnih dimenzij, barv, oblik in materialov, pri njihovi izbiri pa je ključen nasvet izkušenega strokovnjaka. Materiali za tlakovanje morajo biti odporni na mehanske obremenitve in vremenske razmere, obenem pa mora biti tudi njihovo čiščenje enostavno.

kvalitetno tlakovanje dvoriščUrejanje okolice hiše cena

Poceni urejanje okolice v prvi fazi zajema ogled lokacije stranke, pogovor s stranko glede njenih želja, svetovanje in pripravo načrta. Načrt se razlikuje od primera do primera, saj mora biti tlakovanje prilagojeno značilnostim posamezne zunanje površine. Pri načrtovanju je pomembno, da določimo točno lokacijo poti oziroma dovoza. Določiti moramo tudi nagib terena (stran od objektov), ki je potreben za odvajanje vode. Izvedbena faza vključuje pripravo terena in tlakovanje – oboje mora biti pravilno izpeljano, zato je priporočljivo, da to delo zaupate strokovnjaku.

Tlakovanje dvorišča

Urejanje vrta in okolice – cena zunanje ureditve

Ali že nekaj časa sanjate o bolj urejenem dvorišču, vrtu ali zelenici ter premišljujete o tem, da bi najeli strokovnjaka za urejanje vrta in okolice? Cena takšne storitve je zagotovo nekaj, kar najprej zanima vsakogar, ki se odloča za tako velik projekt.

Cena urejanja vrta in okolice je odvisna od želja stranke, velikosti površine in izbranih materialov. Stopite v stik s svetovalcem prek kontaktne številke +386(0)51 641 603 ali elektronskega naslova stefan.medved@gmail.com, predstavite svoje želje in se dogovorite za termin ogleda. Ne glede na to, kakšne so vaše želje, vam bodo ponudili tlakovanje po konkurenčnih cenah.

Urejanje okolice – tlakovanje se začne s pripravo terena

Polaganje tlakovcev je naloga, ki zahteva znanje, natančnost in potrpežljivost. Izvajalec tlakovanja poleg želja stranke upošteva značilnosti same površine, saj mora pred tlakovanjem ustrezno pripraviti teren. Ta korak je pomemben zato, da se zagotovi optimalna nosilnost površine. Opravi se tudi drenaža, s katero se prepreči, da bi se med tlakovci zadrževala voda. Po utrditvi nosilne gramozne plasti sledi vgradnja instalacije.

Izvajalec tlakovanja poskrbi tudi za to, da so reže med tlakovci ustrezno razmaknjene. Reže se fugira s posebno maso na osnovi mivke. Sledi še končni korak – vtiskanje tlakovcev v podlago s posebno vibracijsko ploščo. To je pomembno za večjo odpornost tlakovcev in pravilnost same vgradnje.

Poceni urejanje okolice – uredite prostor pred hišo po ugodni ceni

Ne glede na to, na kateri lokaciji v Sloveniji potrebujete tlakovanje, se lahko obrnete na strokovnjake iz Tlakovanja Medved, ki delujejo po celi državi. Pohvalijo se lahko s številnimi zadovoljnimi strankami. Dosedanji rezultati njihovega dela so zbrani v obsežni fotogaleriji na njihovi spletni strani.

Če iščete poceni urejanje okolice, ste na pravem naslovu, saj boste zahvaljujoč njihovemu strokovnemu pristopu prihranili veliko časa in posledično denarja. V ničemer ne boste prepuščeni samim sebi, saj vam bodo pomagali pri izbiri tlakovcev, ki so najustreznejši za vašo okolico.

Poceni urejanje okolice hiše in dvorišča

Urejanje vrta in okolice – vse storitve na enem mestu

Poleg urejanja vrta in okolice s tlakovanjem s kakovostnimi tlakovci se lahko odločite tudi za polaganje plošč (betonske, prane ali pohodne plošče) ali gradnjo škarpe (opornega zidu). Škarpa je lahko iz betona ali naravnega kamna, ki vaši okolici pričara bolj naraven videz. Smisel opornega zidu je varovanje brežine in preprečevanje zdrsov zemljine. Poleg funkcionalnega vidika predstavlja tudi estetski element vrta in okolice, zato mora biti zgrajena kvalitetno. Ob tem se lahko odločite tudi za prenovo fasade ali kakšno drugo gradbeno adaptacijo na vaši hiši in s tem poskrbite za celostno prenovo svoje okolice.