Arhitektura hiše

Arhitekturna zasnova hiše povezuje umetnost načrtovanja, oblikovanja in gradnje. Morda ste že slišali, da je arhitektura obenem znanost, umetnost in tehnika. Zahteva inovativen in kreativen pristop, veliko natančnost ter odgovornost. Arhitektura stanovanjskih hiš predstavlja tudi življenjski slog, saj je prilagojena posameznim družinam, ki imajo svoje lastne bivalne navade. Arhitekt za hišo vam tako nudi različne arhitekturne rešitve. Vaš dom lahko predstavlja klasična ali moderna arhitektura hiše. Zadnje čase pa se veliko govori tudi o energijski učinkovitosti, v tem primeru je govora o arhitekturi varčnih hiš.


Klasična arhitektura hiše

Klasična oz. tradicionalna arhitekturna oblika hiše je še vedno najpogostejša. Čeprav so lahko pri gradnji uporabljeni različni moderni materiali, pa ima takšna arhitekturna oblika stanovanjskih hiš na zunaj nevpadljive in gladke linije, ki ne bodejo v oči. Klasični domovi so izredno funkcionalni, saj je takšno projektiranje hiše v praksi že dobro preizkušeno, kar vpliva na ustrezno umestitev hiše v okolico in optimalno razporeditev prostorov. Dandanes vam številni arhitekti ponujajo tipsko arhitekturo stanovanjskih hiš, kar pomeni, da so načrti že vnaprej razdelani z vsemi podrobnostmi. Te se lahko brez večjih težav in dodatnih stroškov prilagodi naročniku oz. investitorju.


Moderna arhitektura hiš

Z novimi idejami in zahtevnimi željami naročnikov se vse bolj pojavljajo moderne oblike hiš. To pomeni, da se tipskih hiš ljudje poslužujejo vse manj, kar je vsekakor spodbudno, saj se na tak način razvija kreativnost, pojavljajo pa se tudi nove rešitve. Moderna arhitektura hiš povezuje neobičajne oblike in drzne linije hiš, kombinacijo naprednih materialov in pogosto tudi višje energijske učinkovitosti. Zelo pomembno je, da arhitekt zna povezati estetiko in funkcionalnost moderne hiše.


Arhitektura varčnih hiš

Minimalne stroške ogrevanja vam omogoča arhitektura varčnih hiš. Varčne oz. pasivne hiše v primerjavi s tradicionalnimi porabijo do 80 % manj energije, poleg tega pa tudi precej manj onesnažujejo okolje. Arhitekturno projektiranje varčne hiše zahteva uporabo različnih materialov in metod gradnje ter pravilno umestitev hiše v okolje, saj mora biti na izbrani parceli prisotne dovolj svetlobe. Upoštevati je potrebno veliko dejavnikov, toda z dobrim načrtovanjem se vam, sicer nekoliko višja začetna investicija, povrne že v približno 10 letih. Pravilna arhitekturna zasnova eno- ali večstanovanjske hiše namreč omogoča precejšnje prihranke pri ogrevanju s toplim zrakom.

Če želite z nami navezati stik, nas lahko pokličete po telefonu  ali pošljete elektronsko pošto.

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
Studio OMNIA
Naslov
Proletarska 4
1000 Ljubljana
Spletna stran
E-pošta
059 070 191
Seznam fraz
Arhitektura hiše, moderna arhitektura hiš, arhitektura stanovanjskih hiš, arhitektura varčnih hiš
ZEMLJEVID