Projekt za hišo

Brez zadržkov lahko rečemo, da je projekt za hišo eden izmed največjih, če ne kar največji projekt v življenju marsikoga. Povezan je z zelo visoko investicijo, zato je še kako pomembno, da arhitekti oz. projektanti opravijo svoje delo strokovno in natančno. Projektiranje hiš zahteva veliko znanja in izkušenj, ki jih v našem biroju vsekakor imamo, saj neformalno delujemo že od leta 1982, formalno pa od ustanovitve nove države.


Projektiranje hiš - projekti po meri

Med številnimi ponudniki so zelo pogosti tipski projekti hiš, kjer so načrti za hišo pripravljeni vnaprej. Takšni načrti hiš vam največkrat omogočajo tako 3D pogled zunanjosti objekta kot tudi tlorisni prikaz razporeditve prostorov. Seveda se takšen projekt za hišo lahko brez večjih težav prilagodi vašim željam, saj ima vsaka družina svojevrstne bivalne navade. Pri nas so možni tudi projekti hiš po meri, kar pomeni, da si najprej ogledamo izbrano lokacijo in v skladu z vašimi željami nastanejo načrti za hišo. Projektiranje hiše v prvi vrsti vključuje izdelavo projektne dokumentacije, kamor sodijo:
- idejna zasnova (IDZ),
- idejni projekt (IDP),
- projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja (PZI) in
- projekt izvedenih del (PID).
Poleg izdelave omenjenih dokumentacij vam lahko pomagamo tudi po končani gradnji, saj smo strokovnjaki za projektiranje notranje opreme.


Načrti hiš - dober projekt za hišo zahteva sodelovanje

Preden zaupate svoje želje arhitektu, ki bo izdelal načrte za hišo, morate dobro razmisliti o vaših bivalnih navadah in si zastaviti določena vprašanja. Kakšne vrste hišo si želite, ali se nagibate k modernemu ali klasičnemu stilu, kakšna bi bila želena razporeditev prostorov, koliko toaletnih prostorov potrebujete, si želite imeti balkon ali teraso... Projekt vam dopušča celo vrsto možnosti, ki vam jih arhitekt za hišo prenese na papir. Seveda pa mora dober arhitekt znati tudi svetovati, saj se na optimalno razporeditev prostorov verjetno spozna bolje od vas. Najboljši načrti hiš vsebujejo tako elemente vaših želja kot arhitektovih nasvetov.

Za več podrobnosti in vsa vaša vprašanja smo vam na voljo prek telefona ali elektronske pošte.