Božični izdelki in adventni venčki naj bodo umirjeni

Božični venčki, raznih oblik, v našem okolju predstavljajo tradicionalno obliko dekoracije. Najbolj prepoznavni božični izdelki so zagotovo adventni venčki, ki so bili po krščanskem izročilu nekdaj izključno v vijolični barvi, okrogle oblike, z malo okrasja in s štirimi svečami. Adventni venčki so se do danes korenito spremenili in tako so adventni venčki in božični venčki na voljo v različnih barvah, dobijo pa se tudi adventni venčki za na vrata z lučkami namesto sveč. Tudi oblika ni nujno, da je tipično okrogla. Štiri sveče na adventnih venčkih predstavljajo štiri tedne do Božiča. Tako vsak teden prižgemo eno svečo na adventnem venčku in s tem v svoj dom vnašamo čedalje več svetlobe, ki popolnoma zažari na božični večer, ko se prižgejo božične lučke na jelki. Dekorativni božični izdelki kot npr. lučke za na jelko ali dišeče svečke naj komplementirajo figure za jaslice.
Božični venčki se lahko poklanjajo tudi kot izvirna darila, paziti moramo le, da se bo podarjeni venček ujemal z ostalim okrasjem v obdarovančevem domu.

Božični izdelki adventni venčki za na vrata kot dobrodošlica gostom za božični večer

Posebna oblika božičnih venčkov so adventni venčki za na vrata, ki v predprazničnem in prazničnem času predstavljajo dobrodošlico vsem obiskovalcem vašega doma. Adventni venčki za na vrata nimajo sveč, zato pa imajo trakove, adventne pentlje ali pentlje na poteg. Adventni venčki za na vrata so lahko okrašeni tudi z drugimi dekorativnimi izdelki in okraski.

Božični venčki in izdelava adventnih venčkov

Božični adventni venčki bodo imeli večjo vrednost, če jih boste izdelali sami. Izdelava božičnih venčkov v predprazničnem času lahko pomeni lepo družinsko druženje še posebej za otroke.
Material za venčke lahko naberete v naravi ali pa se oglasite v naši trgovini, kjer imamo na zalogi pestro ponudbo materiala za izdelavo venčkov. V primeru, da nimate umetniške žilice, pa smo za vas pripravili pestro ponudbo gotovih venčkov vseh vrst.
Da bo pričakovanje Božiča še prijetnejše, lahko na adventni venček, namesto navadnih svečk, namestimo dišeče svečke. S tem, ko bo iz tedna v teden gorelo več svečk, bo tudi vonj, ki ga bodo dajale dišeče svečke močnejši To nam bo dalo vedeti, da so prazniki čedalje bližje.
Ker imajo adventni venčki sveče, moramo paziti, da ne zanetimo požara in da nam vosek ne uniči mize. Zato je zaželeno, da pod sveče, na adventnem venčku, namestimo kovinske podstavke, adventni venček pa postavimo na lep dekorativni krožnik ali pladenj. Adventni venčki za na vrata pa so opremljeni z lučmi, ki nadomeščajo klasične sveče.

Dekorativni izdelki za popolne praznike

Dekorativni izdelki so namenjeni dekoraciji prostorov. Še posebej privlačni so praznični dekorativni izdelki, ki so ponavadi v sijočih, a umirjenih barvah. Za božično novoletne praznike so še posebej primerni dekorativni izdelki v zlatih odtenkih. Lahko pa se odločite tudi za katero drugo barvo. Novoletne lučke naj se barvno ujemajo z ostalimi dekorativnimi izdelki v vašem domu.
Praznične dekoracije brez sveč si ni mogoče predstavljati, saj so del dekoracije na venčkih ali kot samostojna dekoracija v lepem svečniku. Za božično novoletne praznike so še posebej primerne dišeče svečke, z vonjem cimeta ali vanilje, ki jih vstavimo v adventni venček.
Dišeče svečke lahko predstavljajo tudi izvirna darila, če je darilna embalaža v katero so zavite skrbno izbrana.

Pro-mak d.o.o. | Božični izdelki, adventni venčki in božični venčki, povezava do naše spletne strani:

  • Adventni venčki
  • Adventni venčki za na vrata
  • Božične jaslice
  • Novoletne lučke
  • Dekorativni izdelki
  • Božični venčki
  • Izvirna darila
  • Dišeče svečke