Iridodiagnostika – diagnostika s pomočjo pregleda šarenice

Iridodiagnostika – zgodovina in razvoj

Iridodiagnostika in njeno rojstvo segata daleč v zgodovino. Vse do danes je šarenica mnogim odstrla globok pogled v človeško telo. Že 5000 let nazaj so v Indiji in na Kitajskem velik pomen pri odkrivanju bolezni pripisovali prav spremembam na šarenici. Tudi v času faraona Tutankamona so odkrivali bolezni s pregledom oči oziroma šarenice. Tudi vodilni tibetanski zdravniki so bili navdušeni nad globino, ki jo je razkrivala šarenica, zato so največ pozornosti namenjali prav očem.  Šarenica je bila tako poimenovana »okno v notranjost telesa«. Iridodiagnostika in znanje o njej se je z leti poglabljalo. Po drugi svetovni vojni se je iridodiagnostika začela kot priznana diagnostika uporabljati po celem svetu v klasični in alternativni medicini. V različnih državah so danes organizirani različni centri in šole za izobraževanje in razvoj na področju iridodiagnostike. Iridodiagnostika je dobro razvita tudi v Sloveniji, saj je že leta 1926 v Slovenski bistrici delovala ena izmed največjih šol iridodiagnostike v Evropi.


Iridodiagnostika danes

Iridodiagnostika je danes priznana s strani mnogih zdravnikov, ti zdravniki potrjujejo učinkovitost iridodiagnostike in jo uporabljajo pri odkrivanju človeških bolezni. Kaj točno je iridodiagnostika? Iridodiagnostika je metoda pregleda šarenice pri katerem se razkrije celotno stanje vašega telesa. Iridodiagnostika je tako diagnostika, ki jo razkriva vaša šarenica.


Kako poteka iridodiagnostika?

Oči niso samo ogledalo duše ampak so oči tudi zemljevid telesa oziroma njegovega delovanja. O iridodiagnostiki ste morda kdaj že slišali, morda pa je za vas to nekaj popolnoma novega. Gre za presenetljiva odkritja naših prednikov o zmožnosti postavljanja diagnoze pacienta s pregledom njegovih oči. Šarenica ima vtisnjena znamenja vaših preteklih in tudi prihodnjih bolezni. Seveda ta diagnostika ne more biti izvedena s prostim očesom. Tovrstna diagnostika se izvaja s posebno iridokamero, s katero je v vaši šarenici moč zaslediti znake različnih oblik, barv in globin. Vaše oči tako razkrivajo nešteto skrivnosti vašega telesa. Diagnostika je s to metodo preučevanja oči in šarenice doživela pravo revolucijo. Skrivnost, s katero se diagnostika še ubada pa je, kako pravzaprav ti znaki na šarenici nastajajo. Predpostavlja se, da obstaja živčna povezava med obolelim organom in točno določeno cono šarenice. Vaše oči tako vsebujejo podatek za vsak del vašega telesa. Vsak notranji in zunanji telesni organ ima posebno mesto v šarenici (srce, ledvica, jetra,...). Tovrstna diagnostika je zelo preprosta, hitra in neboleča, a hkrati izjemno natančna. Po pregledu vam naš Center zdravja nudi tudi morebitno terapijo in nasvete za zdravo življenje.

 

Lah Medikal center | Iridodiagnostika, diagnostika, šarenica – povezave do naše spletne strani:


-    Iridodiagnostika
-    Diagnostika
-    Šarenica
-    Oči

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
AKCIJE PODJETJA
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA