Pošlji povpraševanje

Otroški copati za prve korake naj bodo topli in kvalitetni

Otroški copati poskrbijo za udobje in varen korak vaših najmlajših. Ko začnejo vaši malčki delati prve korake, ima izbira le teh, zelo veliko vlogo za pravilen razvoj stopala ter varnost pri hoji. Nepravilna izbira obuvala v najnežnejših letih, lahko namreč vpliva na gibalne vzorce in držo, ki lahko kasneje zelo poslabša in oteži nadaljnji razvoj otrokove motorike.

Ker so koraki malih nadobudnežev na začetku še malce nezanesljivi, je potrebno upoštevati vse, da se otroški copati kar najbolj prilegajo. Vsako stopalo je namreč posebno glede na dolžino, širino podplata, višino loka. Stopalu, ki se s hojo šele razvija in oblikuje, mora obutev nuditi udobje in pravilno podporo. Hkrati pa biti zračna, lahkotna in varna. Vse to in še več vam nudijo copatki, ki posnemajo občutek bose noge.

Otroški copati

Copatki za prve korake za udobno in varno gibanje vaših malčkov

Copatki za prve korake naj bodo anatomsko oblikovani, hkrati tudi zračni, poskrbijo naj, da se malčkove noge pri hoji ne potijo preveč, da ne bodo imeli vlažnih nogavičk. Vse to je še posebej pomembno, ko gre copatke za prve korake. Prav tako je pomembna izbira gume za podplat, ki mora biti dovolj fleksibilen, hkrati pa stabilen in oprijemljiv. Priporočljivo je, da ima obuvalo nekoliko bolj čvrst opetnik, ki nudi večjo oporo in stabilnost pete in sklepa.

Še posebej pomembna je pravilna izbira copat za vrtec, saj otrok v njih preživi precejšen del dneva. Obutev mora biti zračna, nuditi oporo, hkrati pa fleksibilna in udobna, saj so malčki večinoma časa v gibanju, tekajo, plezajo, skačejo in podobno. Ker se otrok v tem obdobju uči samostojnosti, je pomembno tudi to, da se obutev zapira čimbolj enostavno, se pravi z ježkom ali pa že imajo všito elastiko, tako da se brez težav obujejo in sezujejo sami.

Copatki za prve korake

Copati za vrtec iz kvalitetnih materialov, barv in vzorcev

Copati za vrtec so poleg tega, da so udobni, zračni in varni, tudi lepi na videz. Običajno so v tem obdobju otroci že tako veliki, da radi sodelujejo pri nakupu in izbiri svojega obuvala. Zato so materiali za izdelavo zračni in pralni, poleg tega pa tudi v prijetnih, pisanih barvah in vzorcih, tako da je izbira res pestra in velika. Lahko ste brez skrbi, da bo vaš malček prav gotovo našel obuvalo, ki ga bo z veseljem nosil.

Otroci ponavadi radi sami izbirajo svojo obutev in pri tem jim je videz pomembnejši od kvalitete. Zato je najbolje, da sami izberete nekaj primernih obuval, ki imajo vse potrebno za pravilen razvoj stopalnega loka in motorike.

Malček pa si potem med njimi lahko sam izbere svoje najljubše. Tako bo imel občutek, da si je svoje otroške copate izbral čisto sam in jih bo z veseljem nosil. Vi pa boste vedeli, da je njegova noga stabilna in varna ter da se bo pravilno oblikovala. Hkrati pa bodo lepi in mu bodo nudili vso udobje in toplino.

Copati za vrtec

Otroški topli copati so nepogrešljivi tudi v vašem domu

Otroški topli copati so pomembni tudi takrat, ko so otroci doma, da je obutev kvalitetna, topla, zračna in nudi stabilno hojo. Tako moramo tudi v domačem okolju poskrbeti, da je vaš malček zanesljiv pri hoji in da ga ne zebe. Proti večeru pa se malček začne umirjati po napornem dnevu. Vzamemo si čas tudi za počitek, branje pravljic, umirjeno igro in podobno. S toplimi otroškimi copati zato poskrbimo, da se bodo otroci počutili prijetno, varno in udobno.

V podjetju Dr. Harvey d. o. o. vam je na voljo različna kakovostna obutev ter drugi dodatki. Izbirate lahko med pisano ponudbo kakovostnih in udobnih natikačev, japonk, čevljev, pohodnih in zaščitnih čevljev priznanih znamk in proizvajalcev. Ponujamo vam tudi profesionalno ortopedsko obutev, vložke za čevlje, zaščitne rokavice ter druge dodatke. Oglejte si našo spletno stran in preverite ponudbo.

Topli copati