Tisk etiket v najrazličnejše namene

Nalepke ali etikete se dandanes tiskajo v zelo različne namene, predvsem gre za tiskanje etiket za steklenice, plastenke, tisk tekstilnih etiket, tisk samolepilnih etiket (tisk etiket za prehrano, kozmetiko, farmacijo in industrijo), opozorilnih etiket, tiskanje etiket za promocijo, kartonskih etiket (obesne etikete, reklamne etikete, mape) itd.

Kriteriji za tiskanje etiket

Tiskanje etiket mora izpolnjevati ustrezne funkcionalne in kakovostne kriterije, ki jih zahteva stranka. Glede na te kriterije se odločimo za tehnologijo tiska in dodelave. Za tisk etiket je poglavitnega pomena pridobitev ustreznih informacij o tem, čemu bo etiketa služila (npr. ali gre za tisk tekstilnih etiket ipd.), o zakonskih predpisih, ki se utegnejo navezovati na področje uporabe etikete, življenjski dobi izdelka oziroma etikete na njem, pogojih etiketiranja in primarni embalaži izdelka.

Tiskanje etiketTisk etiket

Kakšno vlogo ima tisk etiket v industriji pijač?

Kot že omenjeno, spada med najpogostejši tisk etiket tudi tiskanje etike za steklenice. Industrija pijač sodi med dejavnosti, v katerih se kupci odločajo za nakup izdelkov glede na izgled produktov in percepcije potrošnikov o njihovi vrednosti. Etiketa je gotovo eden izmed glavnih elementov njihove zunanje podobe, zato je zelo pomembno oziroma celo nujno, da se proizvajalci odločijo za tiskanje etiket in izberejo ustrezen tisk etiket.

Kako poteka tisk samolepilnih etiket?

Tisk samolepilnih etiket poteka iz role na rolo v digitalni tehniki. Na voljo je pester izbor materialov za tisk etiket od premaznih, strukturiranih, sintetičnih pa vse do prozornih.

Etikete navite na rolo se lahko uporabljajo za strojno ali ročno etiketiranje. V primeru strojnega etiketiranja potrebujemo tudi podatke kot so: število etiket na eni roli, notranji premer jedra, zunanji premer role etiket in smer navitja etiket.

Iz prebranega zagotovo sledi, da je dandanes tiskanje etiket zelo priljubljeno in v bistvu nujno opravilo, če hočemo, da se naši izdelki na trgu dobro prezentirajo, saj je izgled izdelka pomemben faktor odločitve, ali se bodo kupci odločili za nakup izdelka.

VEČ O TISKU ETIKET