Preventivne kompresijske nogavice za preprečevanje venskega popuščanja

Kompresijske nogavice se uporabljajo za lajšanje obstoječih težav ali pa povsem preventivno – za zmanjševanje tveganja za to, da bi se določene težave pojavile v prihodnosti. Preventivne kompresijske nogavice se npr. pogosto svetujejo ljudem, pri katerih obstaja povečana nevarnost za vensko popuščanje, oziroma tistim, pri katerih so se morda že pojavili prvi znaki tega zapleta. Uporaba tega medicinskega pripomočka pa je obenem zelo priporočljiva za športnike, tako za profesionalne kot za rekreativne.

Kompresijski nogavičnikiKompresijske nogavice za meča

Kako delujejo preventivne kompresijske nogavice?

Glavna naloga, ki jo imajo preventivne kompresijske nogavice, je, da delujejo kot nekakšna pomožna krvna črpalka, ki olajša delo našemu srcu. Črpanje venske krvi iz spodnjih okončin oziroma nog je namreč vse prej kot preprosto, zato dodatna pomoč nikakor ni odveč. Preventivne kompresijske nogavice torej poskrbijo za izboljšano oz. hitrejšo prekrvavitev. Dobra izbira so, če vas denimo muči sindrom nemirnih nog, ki je lahko eden prvih znakov venskega popuščanja. Tudi nasploh pa se nošnja priporoča vsem, ki večino delovnega časa sedite ali stojite. Tovrstno delo namreč povečuje možnost za vensko popuščanje. Preventivne kompresijske nogavice so zaradi vsega naštetega vsekakor pametna investicija v zaščito vašega zdravja. Zagotovo so preventivni ukrepi precej boljša izbira, kot da čakate, da se pojavijo zapleti, ki bi bili morda celo ireverzibilni.

Elastične kompresijske nogavice za tek in druge aktivnosti

Pri določenih oblikah športne aktivnosti so naše noge še posebej obremenjene. Pametno je torej, da poskrbite za njihovo dodatno zaščito. To med drugim storite tako, da si omislite kakovostne elastične kompresijske nogavice za tek in podobne dejavnosti. Preventivne kompresijske nogavice za tek oz. za šport so namenjene vsem, ki želite poskrbeti, da bo oskrba nog s kisikom čim boljša, in zagotoviti čim večjo stabilnost stopalnega dela in gležnja med gibanjem. Z njihovo uporabo boste zmanjšali mišično utrujenost po treningu in spodbudili hitrejšo regeneracijo. Kvalitetne elastične kompresijske nogavice pa vam hkrati pomagajo še pri preprečevanju žuljev in odrgnin. V spletni trgovini fizio-trgovina.si so vam na voljo visoki in nizki modeli v različnih velikostih ter barvah, izdelani iz izjemno udobnih in zračnih materialov, ki obenem zagotavljajo optimalen oprijem. Ker sta levi in desni par ustvarjena posebej –  tako, da zares popolnoma ustrezata specifikam stopala, ki sta mu namenjena, bo uporaba izredno prijetna. Posebno membransko tkanje pa poskrbi za optimalno uravnavanje temperature. Ta pripomoček je torej primeren za vse, ki imate sicer morda težave z močnejšim znojenjem stopal, predvsem med intenzivnejšo športno aktivnostjo. Za še več udobja med nošnjo izberite brezšivne modele z oblazinjenjem na nadpovprečno izpostavljenih/obremenjenih območjih. Vzdrževanje je pri vseh modelih oziroma materialih zelo preprosto, čas sušenja pa je nadpovprečno kratek.

Preverite še preostalo ponudbo iz naše spletne trgovine

Odločite se lahko tudi za kompresijske nogavice za meča (odprto stopalo)

Ena izmed opcij, ki so vam na razpolago, so še t. i. kompresijske nogavice za meča, pri katerih je stopalni del odprt. To pomeni, da so kot nalašč za vse, ki zaradi določenih razlogov običajno nadenete obutev kar na boso nogo. Kompresijske nogavice za meča, ki poskrbijo za izvrstno stabilizacijo mišic v tem predelu in ki so izjemno uspešne pri spodbujanju prekrvavitve, so izredno priljubljene tudi med nogometaši. Kombinirati jih je namreč mogoče s klasičnimi nogavicami za nogometaše in z dodatnimi ščitniki. Hkrati pa jih večkrat uporabljajo triatlonci. Pred naročilom natančno preučite navodila za pravilno meritev ter si nato vzemite čas in poskrbite za precizno izmero potrebnih dimenzij, da se vam bodo kompresijske nogavice resnično povsem prilegale, posledično pa bo mogoče z njimi doseči zares optimalne rezultate. Če potrebujete pomoč pri izbiri, smo vam na voljo za dodatne informacije. Izbrani oz. naročeni artikli bodo nato pri vas v zelo kratkem času, zato boste lahko že kmalu začeli z uporabo, pri čemer boste zagotovo že hitro opazili pozitivne spremembe.