Ventuze za celulit, lajšanje bolečin in izboljšanje prekrvavitve

Ventuze, ki po obliki nekoliko spominjajo na skodelice oz. kozarčke, so masažni pripomoček, ki postaja vse bolj priljubljen, vendar pa nikakor ne gre za nov izum. V tradicionalni kitajski medicini se denimo uporablja že dolga stoletja. Masaža, pri kateri se uporablja ta pripomoček, ima številne pozitivne vplive na zdravje in počutje, obenem pa pomaga pri določenih lepotnih težavah.

Komplet ventuzSteklene ventuze

Ventuze za celulit – naravna in učinkovita pomoč pri pomarančasti koži

Med estetske težave, pri katerih je masaža še posebej koristna, nedvomno sodi celulit. Če se hkrati uporabijo še ventuze za celulit, pa bodo rezultati še toliko boljši. Posebnost tega pripomočka je, da z njim na koži ustvarimo vakuum. S tem povlečemo kožo in podkožna tkiva rahlo navzgor, kar vpliva  na pospeševanje prekrvavitve, kar je izredno pomembno za boj proti celulitu. Mnogi so prepričani, da so prav ventuze za celulit ena najboljših izbir, če želite videz pomarančaste kože ublažiti čim bolj naravno, brez drastičnih posegov. Seveda pa se ventuze ne uporabljajo le za celulit, ampak olajšajo spopadanje z mnogimi drugimi tegobami. Ena izmed njih so bolečine v različnih delih telesa, npr. zaradi poškodbe medvretenčnih diskov ali močno zakrčenih mišic. Na tovrstno masažo obenem pogosto prisegajo aktivni športniki, saj prispeva k pospeševanju regeneracije. Poleg tega, da se ventuze uporabljajo za celulit, so koristne še pri eni lepotni nadlogi, in sicer pri gubicah na obrazu, le da je v tem primeru treba izbrati nekoliko manjše velikosti. Hkrati pomagajo pri razstrupljanju telesa, predvsem s tem, da pospešujejo limfni sistem, kar je obenem eden pomembnih razlogov, zaradi katerega so ventuze za celulit tako učinkovite. Pomarančasta koža se namreč pogosto pojavi prav na predelih, kjer prihaja do zastajanja oz. kopičenja limfne tekočine.

Najbolj razširjene ventuze iz silikona, vendar možni tudi drugi materiali

Danes so ena najpogostejših izbir ventuze iz silikona, ki jih pred posamezno uporabo ni treba segrevati, da bi z njimi ustvarili vakuum, ampak jih preprosto rahlo stisnemo. Dodatna prednost, ki jo imajo ventuze iz silikona, je, da material zagotovi optimalen oprijem in da je izjemno prijeten na otip, posledično pa je zelo prijetna sama masaža. Odločite pa se lahko še za nekatere druge materiale, na primer za umetno maso, naravno gumo ali pa za steklene ventuze.

Priskrbite si kakovostne ventuze – set za samomasažo po ugodni ceni

Za dobro masažo s številnimi blagodejnimi učinki vam ni treba nujno v salon, ampak lahko zanjo vsaj na določenih delih telesa poskrbite kar sami ali pa vam pri tem pomagajo vaši bližnji. Pri tem vam bodo zagotovo v veliko pomoč prav ventuze. Set, sestavljen iz števila kosov po želji, najdete tudi v ponudbi spletne trgovine  fizio-trgovina.si, specializirane za prodajo najrazličnejših pripomočkov za zdravo življenje. Poleg seta oziroma kompleta iz 6, 8, 12, 18 ali 24 kosov se lahko odločite tudi za nakup zgolj enega kosa v izbrani velikosti. Ponujamo vam izredno kakovostne izdelke z dolgo življenjsko dobo, katerih uporaba je zelo preprosta, podobno pa velja za čiščenje. Pri tem bodite pozorni na to, da boste vedno natančno upoštevali navodila za pravilno in varno uporabo. Med drugim morate dosledno upoštevati omejitve glede maksimalnega dovoljenega časa masaže.

PREVERITE ŠE PREOSTALO PONUDBO IZ NAŠE SPLETNE TRGOVINE

V ponudbi med drugim najdete steklene ventuze z ročno črpalko

Ena izmed opcij, ki so vam na voljo v naši spletni trgovini, so steklene ventuze. Te so opremljene s posebno mini črpalko. To pomeni, da ne po potrebe po segrevanju, saj boste vakuum zlahka ustvarili kar s pomočjo te črpalke. Poleg tega pa je možen še ločen nakup ročne vakuumske črpalke, ki vam bo olajšala izvajanje masaže, ne glede na material, ki ga izberete. Če torej iščete pripomočke za kakovostno in blagodejno (samo)masažo, ste vsekakor na pravem mestu!