Hodulje za starejše na voljo v trgovini z medicinskimi pripomočki

Hodulje za starejše so danes na voljo v številnih različicah. Tako je mogoče izbrati pripomoček, ki bo v vseh pogledih ustrezal vašim potrebam oziroma potrebam vaših bližnjih. Kakovostne hodulje za starejše lahko nedvomno močno olajšajo števila vsakodnevna opravila, pogosto pa igrajo zelo pomembno vlogo pri rehabilitaciji po poškodbah. Hodulje torej niso omejene zgolj na starejšo populacijo, ki se zaradi različnih vzrokov sooča z zmanjšano mobilnostjo, ampak se lahko pojavi potreba po njihovi (začasni) uporabi v skorajda katerem koli življenjskem obdobju.

Bogato založena trgovina z medicinskimi pripomočki

Pravi naslov za vse, ki vas zanimajo hodulje za starejše (pa tudi za druge potrebe), je zagotovo trgovina z medicinskimi pripomočki. Podobno kot v mnogih drugih primerih se danes tudi vse več trgovin z medicinskimi pripomočki seli na splet. Nakupovanje je postalo s tem še posebej preprosto, pogosto pa so s tem možne ugodnejše cene posameznih artiklov. V naši trgovini z medicinskimi pripomočki si prizadevamo svojim strankam ponuditi zares najboljše razmerje med ceno in kakovostjo izdelkov.

Najosnovnejša možnost so fiksne hodulje za starejše

Najpreprostejša možnost za tiste, ki iščete hodulje za starejše, namenjene lažjemu ohranjanju stabilnosti in vzravnane drže med hojo, so fiksne izvedbe, ki jih je mogoče po potrebi uporabljati recipročno. Tovrstne hodulje za starejše seveda omogočajo nastavljanje po višini (informacija o minimalni in maksimalni višini je navedena ob posameznih izdelkih v naši spletni trgovini z medicinskimi pripomočki). Izdelane so iz vzdržljivih, a lahkih materialov, kar olajša uporabo. Hkrati pa so opremljene z nedrsečimi gumijastimi čepi in z ergonomičnimi ročaji.

hodulje za starejše

Kompleksnejše hodulje za starejše – rolator z zavoro

V primeru dolgotrajnejše uporabe pa se običajno pojavi potreba po naprednejših hoduljah za starejše na kolesih. To so t. i. rolatorji z zavoro, ki imajo 3 ali 4 kolesa. V naši ponudbi je mogoče poleg klasične fiksne hodulje za starejše najti tudi rolator z zavoro, pri katerem je prav tako možno nastavljanje želene višine. Posamezni modeli so opremljeni še z dodatki, kot so npr. nakupovalna torba, kovinska košara, pladenj, sedež itn. Omenimo pa naj še, da je možna še nekakšna »srednja pot« – to so (zložljive) hodulje za starejše, na eni strani opremljene z dvema kolesoma, na drugi pa z nedrsečimi čepki, ki so značilni za fiksne hodulje za starejše. Vabimo vas, da obiščete našo spletno trgovino z medicinskimi pripomočki, kjer boste našli natančnejše podatke o značilnostih posameznih modelov hodulj za starejše – dimenzije, maksimalna nosilnost itn. 

rolator z zavoro

V ponudbi še sprehajalne palice in bergle

Naša trgovina z medicinskimi pripomočki vam med drugim ponuja tudi sprehajalne palice – klasične zložljive ali pa trinožne/štirinožne, ki nudijo še več stabilnosti med hojo. Poleg tistih, ki imajo težave s stabilnostjo, si s sprehajalnimi palicami pogosto pomagajo ljudje, ki se spopadajo z omotico in podobnimi težavami. Seveda pa nismo pozabili niti na bergle, med katerimi najdete tako enojno kot dvojno nastavljive. Poleg bergel, izdelanih iz kombinacije aluminija in plastike (ročaj in naslon), so vam na voljo še lesene – z blazino v pazdušnem delu, ki je prekrita z mehko, snemljivo in s tem pralno tkanino.

Več o Fizio trgovini