Blazina za vadbo, step za aerobiko in drugi pripomočki za telovadbo

Blazina za vadbo je nedvomno eden najosnovnejših kosov opreme za večino tistih, ki poskušate v svoj vsakdan vnesti priporočljive količine telesne aktivnosti, kar je pomembno tako za zdravje kot za ohranjanje želene postave. Obstaja namreč ogromno oblik vadbe, pri katerih je skorajda nujna primerna blazina. Seveda pa lahko nato svojo »zbirko« poljubno dopolnjujete, npr. z nakupom stepa za aerobiko, in si s tem povečujete možnosti za čim bolj raznolike oblike vadbe.

Pozitivne spremembe možne že z nekaj osnovnimi pripomočki za telovadbo

Da bi se znebili odvečnih kilogramov in izboljšali svoje zdravje, nikakor ne potrebujete ogromno kosov drage opreme, karte za fitnes ipd. Vsaj za začetek zadostuje zelo preprost nabor, ki vam omogoča, da začnete z redno fizično aktivnostjo. Mnogi posamezniki, ki so bili dlje časa neaktivni, se sprva težko opogumijo za obisk fitnesa, skupinske vadbe ipd. To je sicer razumljivo, vendar pa po drugi strani to ne bi smel biti izgovor za nadaljevanje z vašim trenutnim življenjskim slogom. Ni namreč razloga, da ne bi začeli z vajami kar v udobju lastnega doma. Celo najpreprostejši pripomočki za telovadbo, kot je blazina za vadbo, vam omogočajo dober trening, ki bo zagotovo že kmalu prinesel prve rezultate.  

podloga za jogo

Udobna blazina za vadbo in dodatni joga pripomočki

S telovadbo torej ni smiselno več odlašati predolgo, saj je vsak dan zamujena priložnost za boljše zdravje in počutje. V Fizio-trgovini smo za vas pripravili bogat nabor možnosti – izbor opreme lahko posledično povsem prilagodite svojim individualnim željam. Med drugim vam je seveda na voljo tudi blazina za vadbo. V ponudbi vas čakajo blazine različnih dolžin in širin v številnih barvah, obenem pa je možno izbirati med različnimi debelinami blazin. Vsaka blazina za vadbo, uvrščena v naš prodajni program, se lahko pohvali z optimalnim spojem trpežnosti in lahkosti. To pomeni, da so blazine lahke za prenašanje, hkrati pa izjemno prožne in odporne na trganje. Niti po daljšem času uporabe blazina za vadbo ne izgublja svoje začetne oblike, s čimer je zagotovljena obilica udobja med uporabo, k čemur dodatno pripomore zaščita pred drsenjem. Omenimo naj še, da imajo blazine antibakterijsko strukturo, ki pripomore k odbijanju umazanije in vlage. Čiščenje blazin je zato zelo nezahtevno. Na voljo vam je blazina za vadbo po izbiri – pilates, joga itn. Med pripomočki za jogo vas sicer poleg blazin za vadbo čakajo še:

  • oporni kvader, ki ga je mogoče namestiti pod zadnjico, noge ali roke;
  • pas, ki vam bo pomagal pri raztezanju in pri lažji izvedbi zahtevnejših vaj ter
  • valj za krepitev osrednjega dela telesa in za raztezanje.

Hula hoop obroč – različne teže oziroma obtežitve

Med artikli v naši spletni trgovini je mogoče najti tudi hula hoop obroč, ki je kot nalašč za tiste, ki se želite zabavati, medtem ko skrbite za to, da ostajate v dobri formi. Izbirati je mogoče med različnimi težami, kar pomeni, da lahko nakup povsem prilagodite temu, kako razvite oz. močne so trenutno mišice vašega trupa. Sestavljiva izvedba omogoča enostavno prenašanje, s tem pa nemoteno nadaljevanje z vadbo celo na potovanjih ipd. Če želite še posebej hiter napredek, vam priporočamo masažni hula hoop obroč, ki ima dodatna penasta koleščka. Ta poskrbijo za boljšo prekrvavitev »problematičnih predelov« (trebuh, boki …), zato bo izguba odvečnih maščobnih oblog še hitrejša.

hula hoop obroč

Po višini nastavljiva pručka (step) za aerobiko

Še ena izmed številnih opcij pa je pručka oziroma step za aerobiko (na voljo tudi multifunkcionalni step za aerobiko, ki se po potrebi spremeni v ravnotežno desko ali desko za raztezanje). Step za aerobiko je primeren tako za začetnike kot za vse, ki ste pripravljeni na zahtevnejše izzive pri vadbi. Prilagodljivi step za aerobiko namreč omogoča nastavitev treh različnih višin. Tako višino stepa za aerobiko postopoma prilagajate svojemu napredku, s čimer imamo v mislih predvsem povečevanje vzdržljivosti in srčno-žilne moči. Nedrseča površina pa poskrbi, da je step za aerobiko izredno varen in prijeten za uporabo.

VEČ O HODULJAH ZA STAREJŠE