Medicinski pripomočki za zdravljenje in rehabilitacijo

Medicinski pripomočki so po splošni definiciji izdelki, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega namena učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Gre torej za instrumente, aparate, sredstva ali materiale, kot so obliži, hodulje, bergle, rolatorji, elektromagnetne in mehanične aparature, kirurški instrumenti in diagnostični testi, namenjeni zdravljenju in rehabilitaciji.

Pravico do medicinskih pripomočkov določata Zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju in Pravila obveznega zdravstvenega zavarovanja, na osnovi teh predpisov pa je potrebno posameznikom uresničiti pravice do medicinskih pripomočkov v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja. V osnovi medicinske pripomočke delimo na splošne, aktivne ter in vitro, razvrščamo pa jih glede na stopnjo tveganja za uporabnika, mesto in način uporabe, vezanost na vir energije, trajanje uporabe in druge lastnosti. Najpogosteje uporabljen medicinski pripomoček so zagotovo bergle, ki so na voljo v vsaki trgovini z medicinskimi pripomočki.

BergleMedicinske bergle

Bergle – eden najpogosteje uporabljenih pripomočkov za hojo

Poleg hodulj so bergle tiste, ki jih uporabljamo ob poškodbi stopala ali noge. Bergle uporabljamo v primeru, da nismo več stabilni pri hoji in takrat, kadar okrevamo po operativnem posegu ali poškodbi. Izbira medicinskih pripomočkov za hojo morda ni tako enostavna, kot je na prvi pogled, saj v trgovini z medicinskimi pripomočki najdemo ogromno le-teh. Na voljo je veliko različnih modelov in izvedb, ki jih je v večini primerov potrebno prilagoditi potrebam posameznika, v osnovi pa je izbira primernega pripomočka odvisna od naše starosti, postave, težave, s katero se srečujemo in dejavnosti, ki jih običajno izvajamo.

Najboljše medicinske pripomočke za nas izberejo zdravniki ali fizioterapevti – podobno je v primeru poškodb spodnjih okončin oziroma zmanjšane stabilnosti pri hoji, saj so za mlajše bolnike primernejša izbira bergle, medtem ko starejši ljudje uporabljajo palice, rolatorje in hodulje. Bergle, ki jih delimo na podpazdušne in standardne, uporabniku zagotavljajo veliko podpore in s tem olajšajo gibanje, vendar pa so primerne le za posameznike z dobro koordinacijo in dovolj moči v zgornjem delu telesa. Biti morajo udobne in imeti primerno velike ročaje, prav tako morajo biti dovolj visoke. Če so previsoke, pritiskajo v področje pod pazduho, zato moramo pred uporabo nastaviti njihovo višino. Pred nakupom medicinskih pripomočkov za hojo se vedno posvetujemo s prodajalcem ali strokovnjakom, ki nam bo pomagal izbrati primeren model za nas.

Obiščite nas in preverite našo ponudbo medicinskih pripomočkov še sami

Vsak medicinski pripomoček ima svoj standard

S standardom medicinskega pripomočka je določena njegova cena, material, iz katerega je izdelan in doba trajanja. Na trgu je na voljo ogromno izdelkom, namenjenih zdravljenju in rehabilitaciji posameznika, zato je potrebno v lastno dobro izbirati le med tistimi, ki so preverjeni. Pridobljena znanja iz logistike, varnosti pri delu in športnega področja v spletni trgovini Fizio trgovina prenašamo v ponudbo kakovostnih pripomočkov za zdravo življenje. V primeru športnih poškodb in drugih poškodb ali različnih omejitev pri gibanju, je za izboljšanje stanja zelo pomembna izbira kakovostnega pripomočka in prav takšne boste našli tudi v naši ponudbi.

Na voljo so pripomočki za rehabilitacijo, zdravljenje, fizioterapijo, športna oprema in druga terapevtska oprema. Pri izbiri bergel, hodulj, rolatorjev in drugih izdelkov, ki vam bodo pomagali izboljšati kakovost vašega življenja, vam bomo z veseljem pomagali in svetovali. Prizadevamo si ponuditi kakovostne pripomočke po dostopnih cenah.