Pošlji povpraševanje

Lesna galanterija

Oglejmo si, kje se lesna galanterija najpogosteje uporablja in kaj pravzaprav to sploh je. Lesena galanterija se uporablja v lesni industriji in predstavlja sestavni del vsake mizarske delavnice. V lesno galanterijo sodijo sledeči lesni izdelki, ki jih lahko kupite v podjetju Fibo d.o.o.:
- smolne krpice,
- grče smreke,
- lamelice,
- mozniki in
- moznične palice.


Smolne krpice v različnih vrstah lesa

Kot nakazuje že ime samo, se smolne krpice uporabljajo za odstranitev izcedkov smole iz lesnih polizdelkov. Dobava omenjene lesene galanterije je možna v različnih vrstah lesa - bor, bukev, hrast, javor, jesen, macesen, smreka in oreh.


Grče smreke za odpravo nepravilnosti

Lesni polizdelki imajo lahko določene nepravilnosti. Kadar se le-te kažejo v obliki lukenj ali neravnin, se uporabijo lesni izdelki - grče smreke. Največkrat imajo obliko kolobarjev, njihova dimenzija pa je določena s premerom, ki lahko znaša 15, 20, 25, 30 ali 35 mm.


Lesni izdelki za povezovanje elementov - lamelice in mozniki

Lesna galanterija zajema tudi izdelke, s katerimi povezujemo posamezne elemente lesenih konstrukcij. Sem sodijo lamelice in mozniki, dodamo pa lahko še moznične palice, ki so pravzaprav mozniki večjih dimenzij. Omenjeni lesni izdelki spajajo elemente v lesenih mizah, posteljah, omarah, igračah itd. V podjetju Fibo d.o.o. so vam na voljo mozniki dimenzij 6 x 14 mm - 14 x 40 mm ter moznične palice 8 x 800 mm - 16 x 1000 mm. Za spajanje elementov lesenih konstrukcij lahko uporabite tudi vijake, redkeje lepila, prav gotovo pa je najbolj estetska rešitev uporaba »nevidnih« moznikov.

Dodatne podrobnosti o lesni galanteriji so vam na voljo na naši spletni strani, lahko pa nas tudi osebno obiščete na Barletovi 4 v Medvodah.