Pošlji povpraševanje

Lužila in laki za vse vrste uporabe: za ograje in parket

Ponudite svojim strankam najboljše s pravo zaščito vaših izdelkov ali sami poskrbite za zaščito svojega doma - z laki za vrtno ograjo ali za parket. Nudimo vam raznovrstna lužila in lake odlične kakovosti.


Lužila in laki za zunanjo uporabo: zaščita ograje, balkona in oken

Laki proizvajalca ZOBEL iz naše ponudbe lakov za okna in vrata so razviti za potrebe proizvajalcev oken in vrat. Narejeni po kriterijih okoljevarstva na vodni osnovi, obarvani s pigmenti, nudijo lesu izjemno zaščito proti UV žarkom. Laki za premazovanje lesenih izdelkov nepravilnih in zahtevnejših oblik, kot so ograje, balkoni in vrtno pohištvo, morajo imeti temu primerno drugačno viskoznost in sestavo kot laki za okna in vrata. Pri nas vam strokovno svetujemo in pomagamo pri izbiri primernega laka. Na izbiro imate tudi več modernih in naravnih barvnih tonov - prosojnih ali pokrivnih. Na voljo pa vam je tudi naš mešalni center za mešanje lakov in barv po vaših željah.


Lužila in laki za notranjo uporabo: vodni, pur, akrilni laki in laki za parket

Poskrbimo tudi za vse vaše potrebe po lužilih in lakih za notranjo uporabo proizvajalca PLANTAGCHEMIE (PCG). V našem prodajnem programu so:
- poliuretanski laki (pur laki),
- nitro laki,
- akrilni laki,
- akrilni UV laki,
- UV laki za valjčni nanos,
- vodni laki 1 komp.,
- vodni laki 2-komp.,
- vodni UV laki,
- vodna lužila,
- lužila na osnovi topil,
- pokrivni vodni laki in
- pokrivni akrilni laki.


Pur laki ali poliuretanski laki so zaradi enostavne uporabe in mešanja zelo razširjeni pri proizvajalcih pohištva, a jih počasi izpodrivajo vodni in akrilni laki. Vodni laki tako vedno bolj prodirajo v lakirne sisteme proizvajalcev v lesni industriji in mizarskih delavnic predvsem zaradi uredbe zakona o zmanjšanju izpustov hlapnih organskih topil. Vodni laki se danes po kakovosti, obstojnosti, raznolikosti barv in tehnologiji dela lahko enakovredno primerjajo z laki na osnovi topil. Obenem pa uporaba vode za redčilo občutno vpliva tudi na zmanjšanje stroškov dela. V ospredje prodirajo tudi akrilni laki, ki so najnovejši sistem za lakiranje lesnih površin. Laki, narejeni na osnovi akrilnih smol, se namreč odlikujejo po še boljši zaščiti izdelkov pred UV svetlobo, ki vpliva na sijaj in barvo izdelkov, in predvsem po bolj ekonomičnih nanosih. Akrilni laki so na voljo tudi v visokosijajni izvedbi, ki jo je možno tudi polirati, s čimer dosežemo popolnejšo površino izdelka. Nudimo tudi lužila in olja lastne znamke FIBO na vodni osnovi ali osnovi topil, naravnih in modernih prosojnih barv. Lužila izdelujemo tudi po naročilu ali na podlagi vzorca.


Za več informacij o naši ponudbi vas vabimo na našo spletno stran!