Pošlji povpraševanje

Pritrdilna tehnika - vijaki za lesne konstrukcije

Kaj razumemo pod pojmom pritrdilna tehnika? Sem spadajo najrazličnejši vijaki, tako za lesne kontrukcije kot za druge elemente (npr. za pločevino ali aluminij), različne vrste matic, podložke, objemke, kovice, zatiči in podobno. Pritrdilna tehnika se uporablja na številnih področjih, izbira ustrezne pa je odvisna od namena uporabe.


Pritrdilna tehnika - kateri so najpogostejši vijaki za les

Vijak je produkt, s katerim spajamo elemente. Z vijaki za les spajamo lesene elemente, obstajajo pa tudi vijaki za spajanje drugih vrst elementov. Vijaki so največkrat izdelani iz nerjavečega jekla, torej kovinski, redko pa leseni ali plastični. Najpogostejši so vijaki za lesne konstrukcije, večji imajo ponavadi šesterokotno glavo, manjši pa okroglo. Vijaki za les se med seboj razlikujejo tudi v vdolbini za izvijač, ki je lahko ravna, križna ali šestrobna. Za privijanje oz. odvijanje se torej uporabljajo različni izvijači, inbus ključi in električne naprave. Preden pričnete z delom, se prepričajte o pravilni izbiri pritrdilne tehnike.


Vijaki za lesne konstrukcije - uporabite vijak z delnim navojem

Vijak ima lahko delni ali polni navoj. Za spajanje dveh lesenih elementov je priporočljiva uporaba vijakov z delnim navojem, saj uporaba vijakov s polnim navojem povzroči, da med obema slojema nastane odprtina. Smiselno je torej uporabiti močan vijak za les z delnim navojem ter ostro konico, kjer predhodno vrtanje ni potrebno. Pogosto je smotrna tudi uporaba vijačnega vložka.


Ponudba podjetja Fibo d.o.o.

Naš prodajni asortiman zajema pritrdilno tehniko in različna lepila, s katerimi bo spajanje oz. lepljenje elementov potekalo hitro in učinkovito. Prav tako vam je po ugodnih cenah na voljo obsežna lesena galanterija. V ponudbo našega podjetja so vključeni tudi najrazličnejši furnirji ter robni trakovi v roli iz enakega furnirja.

Vabimo vas, da nas obiščete na Barletovi 4 v Medvodah, kjer si lahko ogledate široko izbiro vijakov in druge pritrdilne tehnike!