Pošlji povpraševanje

Bela, talilna, poliuretanska in PUR talilna lepila

Pri lepljenju elementov je zelo pomembno, da znamo izbrati pravo lepilo. Izbira napačnega vodi v odstopanje »zlepljenih« materialov, poleg tega pa jih lahko tudi poškoduje. V podjetju Fibo d.o.o. vam nudimo visoko kakovostna lepila nemškega proizvajalca Kleibert, ki se lahko pohvali z enim izmed najsodobnejših raziskovalnih in proizvodnih centrov na svetu. Našo ponudbo sestavljajo bela, laki in lužila, talilna, poliuretanska ter PUR talilna lepila. Poleg lepil so vam po ugodnih cenah na voljo tudi proizvodi iz lesne galanterije, furnirji, vijaki in ostala pritrdilna tehnika, papirji in folije, robni trakovi, stiskalne blazine itd.


Belo lepilo - lesna industrija

Pogosto prisotno sredstvo v mizarskih delavnicah je belo lepilo. Predvsem se ga uporablja za lepljenje lesenih elementov. Oglejmo si nekaj primerov belih lepil, ki jih lahko uporabite v lesni industriji:
- Belo lepilo 314.0 - proizvodnja oken in vrat, tudi v navtični industriji,
- Belo lepilo 320.0 - za ploskovno in montažno lepljenje,
- Belo lepilo 303.2 - za lepljenje masivnega lesa (tudi za eksotične vrste) in
- Belo lepilo 466 - za hladno in ročno lepljenje ABS trakov na iverke.


Talilna lepila - lepljenje robov na plošče s stroji

Za lepljenje robov na plošče z robnimi furnirkami oz. lepilkami se uporabljajo talilna lepila, ki jih, glede na njihovo osnovo, razdelimo v tri skupine:
- EVA - etil vinil acetatna oz. klasična talilna lepila (na robnih lepilkah),
- PO - poliolefinska talilna lepila z visoko temperaturno obstojnostjo in
- PUR - poliuretanska talilna lepila za najbolj zahtevna lepljenja.


Poliuretanska ter PUR talilna lepila - odporna na vodo in vlago

Poliuretanska lepila imajo za svojo osnovo poliuretansko smolo. Predstavljajo najnovejši sistem lepil, ki dosegajo izjemno moč lepljenja. Poliuretanska lepila ter talilna PUR lepila so odporna na vodo in vlago, poleg tega pa odlično prenašajo tudi spremembe temperature. Pogosto je PUR lepilo kar enokomponentno, saj se veže in reagira z vlago iz zraka. Pri nas lahko kupite PUR lepilo tudi v kartuši. Proizvoda 568.0 ter 569.0 sta primerna za lepljenje lesa, betona, kovine in drugih umetnih mas, 566.0 pa se odlikuje z izjemno elastičnostjo, zato se to PUR lepilo uporablja takrat, ko so zalepljeni deli izpostavljeni vibracijam.


Lepilo za parket

V podjetju Fibo d.o.o. lahko kupite tudi visoko kakovostno lepilo za parket. Na voljo so vam tri različice:
- 350.0 - lepilo za lepljenje lamelnega parketa,
- 351.0 D3 - za polaganje laminata ali lepljenje parketa (v tubi) in
- 542.0 2K PUR - za vse lesne vrste ter načine polaganja.

Vabimo vas, da si na naši spletni strani ogledate podrobnosti o posameznih lepilih ali pa nas obiščete na Barletovi 4 v Medvodah!