Lesene igrače za otroke so varno, zabavno in okolju prijazno darilo

Lesene igrače niso staromodne, ampak povsem nasprotno – njihova priljubljenost je v zadnjem času (ponovno) močno narastla, kar nikakor ni naključje. Vse več staršev ugotavlja, da imajo zares kvalitetne lesene igrače za otroke številne prednosti v primerjavi z večino drugih izdelkov, ki jih je mogoče dandanes najti na policah trgovin.

pošast iz lesalesen kocka medved

Igrače iz naravnih materialov so zdravju prijazne

Če jih primerjamo s plastičnimi, hitro ugotovimo, da je ena največjih odlik, s katerimi se ponašajo lesene igrače za otroke, ta, da v njih ni mogoče najti snovi, kot so ftalati (npr. DEHP, DBP in BBP), šestvalentni krom ali svinec. Omenjene snovi se namreč pogosto uporabljajo za izboljševanje lastnosti plastike – na primer za to, da naredijo plastiko mehkejšo ali trajnejšo. Vendar pa po drugi strani nemalokrat resno ogrozijo otrokovo zdravje. Mnoge izmed njih so namreč rakotvorne, nevarne za ledvice, živčni in reproduktivni sistem itn. Z odločitvijo za kakovostne igrače iz naravnih materialov poskrbite, da ne bo nevarnosti za omenjene negativne vplive. Za povrh pa je to izbira, ki je v primerjavi s plastiko mnogo prijaznejša do okolja, kar je seveda povezano predvsem z biorazgradljivostjo.

lesena otroška igračaIzberite resnično najkakovostnejše lesene igrače za otroke

Lesene kocke FabBRIX so še posebej varna izbira, saj so izdelane iz enega samega kosa masivnega bukovega lesa. To pomeni, da se pri njihovi izdelavi ne uporabljajo veziva in lepila, ki so prav tako problematična za zdravje. Za povrh pa so povsem brez umetnih barvil in lakov. Kocke FabBRIX se lahko pohvalijo s certifikatom FSC, kar dokazuje, da gre za izjemno ekološki izdelek. Najmlajše pa bo zagotovo najbolj razveselilo dejstvo, da gre za kocke, ki poskrbijo za obilo zabave in ki ponujajo praktično neomejene možnosti sestavljanja zanimivih figur. Pisane nalepke, ki so dodane vsakemu kompletu, pa omogočajo unikatno dekoracijo, s čimer bodo figure delovale še posebej realistično!