Igrače za razvijanje motorike sodijo med najuporabnejša otroška darila

Igrače za razvijanje motorike in druge poučne igrače so izjemno dragocen pripomoček za spodbujanje napredka pri malčkih. Z njimi je mogoče uspešno pospešiti razvoj oz. poskrbeti, da ne pride do prevelikega zaostanka. Posledično gre za odlična otroška darila, pri čemer pa mora biti seveda izbira vedno prilagojena starosti obdarovanca/obdarovanke.

otroške igrač

Igrače za razvijanje motorike oz. motoričnih spretnosti so izredno pomembne

Običajno so igrače za razvijanje motorike namenjene predvsem izboljševanju t. i. finomotoričnih spretnosti, ki so v največji meri odvisne od drobnih mišic v zapestju in prstih.Gre za spretnosti, ki nam pridejo prav pri številnih vsakodnevnih opravilih, npr. pri pisanju, ščetkanju zob in pri uporabi pribora. Tako je seveda zelo pomembno, da razvijanje fine motorike poteka v skladu s predvidenimi fazami, pri čemer so v veliko pomoč prav premišljeno izbrane motorične igrače igrače.  

Lesene kocke – ustvarjalne igrače, ki pomagajo pri razvijanju motorikelesena otroška kocka

Ena najpomembnejših odlik, s katero se lahko pohvalijo lesene kocke FabBRIX, je prav ta, da spodbujajo razvijanje motorike. Obenem pa so to tudi nasploh izjemno poučne igrače, saj pomagajo pri izboljšanju prostorskih predstav, logičnem sklepanju itn. Pozabiti pa ne smemo niti na to, da so kvalitetne lesene kocke nadvse ustvarjalne igrače, s pomočjo katerih postanejo otroci mnogo bolj kreativni. Že same kocke spodbujajo iskanje izvirnih, kreativnih kombinacij, za piko na i pa poskrbijo pisane nalepke, ki so namenjene končni okrasitvi. Vsakemu paketu pa so dodane še posebne dvostranske kocke, ki naredijo figure še bolj vizualno zanimive, saj omogočajo 360-stopinjske gradnje.

Otroška darila, ki bodo razveselila tako malčke kot starše  

Medtem ko mnoga otroška darila že kmalu niso več zanimiva, pa se to s kockami FabBRIX zagotovo ne bo zgodilo. Otroci bodo odkrivali številne nove možnosti sestavljanja – najprej s pomočjo priloženega načrta, nato pa povsem sami. Takšna otroška darila pa običajno zelo razveselijo tudi starše,  ki bodo zagotovo zadovoljni, da se otrok z veseljem igra z nečim, kar koristi njegovemu/njenemu razvoju.

                       otroska lesena pošastlesena pošast igračalesena igrača riba

ALI SO KOCKE FABBRIX KOMPATIBILNE TUDI Z DRUGIMI KOCKAMI?