Didaktične igrače naj bodo vedno prilagojene razvojni stopnji malčkov

Didaktične igrače so zelo široka kategorija, v kateri najdemo najrazličnejše pripomočke, ki so namenjeni usvajanju koristnih spretnosti in novih znanj. Večina staršev si zagotovo prizadeva, da bi izbrali karseda kvalitetne didaktične oziroma razvojne igrače. Da bi res dosegli ta cilj, pa je dobro upoštevati nekaj osnovnih napotkov …

Kompatibilne lesene kocke

Po čem prepoznamo kakovostne in zares poučne didaktične igrače za otroke?

Dobre didaktične igrače niso »vsiljivo« didaktične, ampak so zasnovane tako, da učenje z njihovo pomočjo poteka praktično povsem nezavedno. Dokazano je namreč, da se lahko največ naučimo prav takrat, ko v tem, kar počnemo, uživamo. Za kvalitetne didaktične oz. poučne igrače za otroke je obenem značilno, da upoštevajo značilnosti razvojne stopnje, ki so ji namenjene. To pomeni, da njihova uporaba ne sme biti prezahtevna, vendar pa morajo kljub temu predstavljati določen izziv, sicer se jih malčki hitro naveličajo.

Igrače FabBRIX so odlična ideja za božično darilo

lesene fabbrix kocke

Dobre razvojne igrače morajo biti seveda tudi varne in zdravju prijazne

Naloga staršev je, da poskrbijo, da je kakršna koli igra v prvi vrsti varna in da ne predstavlja dolgoročnega tveganja za zdravje. Tako je pomembno, da ste pri izbiri didaktičnih pripomočkov za igro zelo pozorni tudi na to, kako varni so za uporabo. Paziti je treba predvsem na to, da niso sestavljeni iz delcev, ki bi lahko predstavljali tveganje za zadušitev, in da ne vsebujejo snovi, kot so ftalati ali svinec.

                       pošast lesene kocke   otroska morska žival

Lesene kocke za sestavljanje sodijo med najboljše otroške miselne igrače

Na otip izjemno prijetne kocke FabBRIX, izdelane iz polnega lesa, ki je mnogo primernejši kot lepljeni les, so ena najboljših izbir, če iščete pripomoček, ki bo nevsiljivo spodbudil ustvarjalnost in kompleksnejše miselne procese, pomagal pri razvoju finomotoričnih spretnosti, prispeval k izboljšanju prostorskih predstav ter poskrbel za ogromno zabave. Obenem so lesene kocke FabBRIX povsem varne za uporabo, saj so prestale vse potrebne teste, predpisane za Evropsko unijo.  Pri tem pa je seveda treba upoštevati starostno omejitev (5+).