Cicatridina - najboljše mazilo za rane, opekline in raztrganine


Cicatridina mazilo je namenjeno vsem, ki želite skrajšati čas regeneracije kože s pomočjo varnih pripravkov za celjenje brez nezaželenih stranskih učinkov. Mazilo izboljša in pospeši obnovo kožnega tkiva in občutno skrajša čas celjenja, hkrati pa zmanjšuje brazgotinjenje. Uporaba je praktična in enostavna. Mazilo lahko uporabljamo tudi dolgotrajno.


Kakovostno mazilo za celjenje ran boljša izbira od gaze

Nega kože po poškodbah se zdi na prvi pogled precej preprosta. Vsekakor ni dileme glede tega, kaj bi moral biti prvi korak. V mislih imamo temeljito čiščenje površine, saj je nujno, da čim prej odstranimo problematične delce umazanije. Pri tem koraku si je najbolje pomagati s tekočo vodoali fiziološko raztopino, ki bo odstranila večino nečistoč.

Malce bolj zapleten pa je odgovor na vprašanje, kaj naj sledi temu koraku. Če gre za resnejšo obliko poškodbe, na primer za resnejše opekline ali za hudo poškodbo, ki jo spremlja močna krvavitev, je seveda nujen obisk zdravnika. Zdravniški pregled se priporoča tudi pri manj resnih poškodbah, katerih vzrok je bil ugriz živali ali vbod z iglo.

Po drugi strani pa lahko površinske rane, pri katerih je tveganje za nevarnejše zaplete relativno majhno, praviloma oskrbimo sami. Vendar zgolj prekrivanje rane z gazo ni najboljša rešitev. Čeprav lahko območje na koncu zaščitite z gazo, bi izključno z gazo kožo pretirano izsušili in s tem zavrli celjenje. Sodobne metode za pospeševanje celjenja tako temeljijo na vzpostavitvi vlažnega okolja, pri čemer vam bo v veliko pomoč prav kakovostno mazilo za celjenje ran, kot je mazilo Cicatridina.

Cicatridina mazilo poskrbi za vlažno okolje, s čimer pripomore k učinkovitejši aktivaciji lokalnega imunskega sistema, kar je izjemno pomembno za zmanjševanje nevarnosti za resnejše zaplete in za uspešnejše celjenje. Cicatridina mazilo za rane bo hkrati poskrbelo za zaščito pred brazgotinjenjem, predvsem pa za pospešeno nastajanje novega tkiva in s tem za hitrejše celjenje kože.


Cicatridina – mazilo za rane, ki navduši z izjemno učinkovitostjo

Hialuronska kislina – ključna sestavina, ki jo vsebuje Cicatridina mazilo za rane –  je naravno prisotna v našem medceličnem prostoru. Ena od osnovnih nalog tega mukopolisaharida je prav pospeševanje celjenja  kože po poškodbah. Cicatridina mazilo za raneTo je povezano s specifičnimi lastnostmi in učinki hialuronske kisline, ki je znana po tem, da zlahka zadrži večje količine vode. To pomeni, da nase brez večjih težav veže molekule vode, ki občutno presegajo njeno lastno težo. To poskrbi za sprostitev oziroma odpiranje medceličnega prostora, posledično pa za lažji transport imunskih celic na mesto akutne poškodbe.

Drugi učinek tovrstnega odpiranja medceličnega prostora pa je lažji prenos gradnikov, ki so potrebni za hitro nastajanje novega tkiva, kar je osnova uspešnega celjenja. Čeprav je, kot omenjeno, hialuronska kislina snov, ki se že v osnovi nahaja v našem medceličnem prostoru, nekaj dodatne pomoči »od zunaj« nikakor ne more škoditi. Uporaba mazila s hiluronsko kislino torej pripomore k nadpovprečno hitri regeneraciji.

Mazilo Cicatridina poleg hialuronske kisline vsebuje tudi klorheksidindiglukonat, ki deluje antiseptično, dodatek mandljevega olja pa poskrbi za intenzivno mehčanje in glajenje kože. Kot omenjeno, je Cicatridina mazilo za celjenje ran izredno dragoceno za preprečevanje nastajanja brazgotin, toda to še ni vse. Mazilo namreč pomaga celo pri zmanjšanju izrazitosti starih brazgotin, ki so posledica poškodb v preteklosti.


Mazilo Cicatridina primerna za zunanjo uporabo v ginekologiji

V osnovi se mazilo Cicatridina uporablja podobno kot sprej. Z mazilom si je mogoče pomagati pri razjedah različnih vrst, vključno z diabetičnimi razjedami, pri opeklinah, odrgninah itn. Posebnost tega mazila pa je, da je obenem primerna za zunanjo uporabo pri ginekoloških težavah. Pogosto se priporoča po carskem rezu, pri vaginalni atrofiji, pri epiziotomiji, pri intertrigu intimnih predelov itn. Celjenje teh predelov bo s pomočjo mazila bistveno hitrejše, predvsem pa s tovrstnimi izdelki zmanjšamo možnost za resnejše zaplete. Ker gre za zelo občutljiva območja, je seveda potrebna posebna previdnost in uporaba resnično najkakovostnejših proizvodov. Zelo pomembno je, da predel pred nanosom mazila dobro očistite, Cicatridina mazilo za rane pa nato vedno nanašajte s čistimi, razkuženimi rokami.


Na voljo tudi komplet: Cicatridinamazilo in sprej za celjenje kože

Cicatridina mazilo za rane, ki bo spodbudilo celjenje po poškodbah, najdete v ponudbi bogato založene spletne trgovine podjetja Dr. Gorkič Cicatridina mazilo za celjenje kože je med drugim na voljo v kompletu s sprejem, ki je v določenih situacijah še posebej priročen, saj nanos ne zahteva dotikanja območja z rokami.

Cicatridina mazilo in sprej lahko postaneta vaša zvesta pomočnika pri oskrbi najrazličnejših ran. Z njuno pomočjo bo čas celjenja kože bistveno krajši, ne da bi pri tem tvegali zaplete v obliki neprijetnih stranskih učinkov, zato sta Cicatridina mazilo za rane in pršilo za hitrejše celjenje obvezna dodatka v vaši torbici s farmacevtskimi izdelki za domačo uporabo – še posebej v poletnih mesecih, ko je verjetnost za različne poškodbe kože, vključno s sončnimi opeklinami, zaradi aktivnejšega preživljanja dni nadpovprečno velika. Zakaj bi tvegali nevarnost za resnejše infekcije, brazgotine in sorodne težave, če imate na voljo učinkovito preventivo. Cicatridinamazilo in pršilo sta tako vsekakor nekaj, kar je vredno preizkusiti.