Cicatridina sprej poskrbi za hitro celjenje ranpo različnih poškodbah


Cicatridina sprej za hitro celjenje ran bo poskrbel za pospešeno obnovo povrhnjice oziroma za hitrejšo regeneracijo tkiva. Koži bo povrnil prožnost, hkrati pa bo zmanjšal nevarnost za infekcije, ki so pogosto povezane s poškodbami. Čeprav gre običajno za blažje oblike okužb, pride po drugi strani včasih do izjemno nevarnih zapletov, zato je izredno pomembna pravilna oskrba poškodovanega območja.

Cicatridina sprej za raneNajbolj pomembno je, da rano pred oskrbo temeljito speremo s tekočo vodo ali fiziološko raztopino in tako odstranimo umazanijo in morebitne delce, s tem pa pomagamo zmanjšati možnost okužbe. Po tem uporabimo izdelke, ki koži pomagajo, da se čim prej vrne v prvotno stanje.


Kdaj uporabiti Cicatridina sprej za hitro celjenje ran?

Prekrivanje predela poškodbe s suho, čisto in sterilno gazo je bilo še do nedavnega eno od osnovnih priporočil. Vendar je prišlo tudi na tem področju do pomembnih sprememb. Izkazalo se je namreč, da je tvorba novega tkiva bistveno uspešnejša in hitrejša v vlažnem okolju. Tovrstno okolje obenem prispeva k aktivaciji imunskega sistema, kar je po poškodbah seveda izjemno pomembno. Za povrh pa vlažno okolje zmanjša možnost za brazgotinjenje.

Vse to so razlogi, zaradi katerih je Cicatridina sprej za hitro celjenje ran, ki ga je mogoče kupiti v spletni trgovini podjetja Dr. Gorkič, odlična izbira pri najrazličnejših oblikah poškodb. Nudi učinkovito pomoč pri celjenjuodrgnin, opeklin in diabetičnih razjed, pri spodbujanju obnove kože po operativnih posegih, pri preležaninah itn., pomaga pa tudi zmanjšati možnost za brazgotinjenje tkiva.

Pomembna prednost izdelka je izredno preprosta uporaba. Cicatridina sprej za celjenje ran preprosto popršite po očiščenem predelu, postopek pa nato ponavljajte od 2- do 3-krat dnevno (čas uporabe prilagodite resnosti poškodbe). Brez težav ga lahko uporabljate v kombinaciji z različnimi zdravili, ni zabeleženih znanih kontraindikacij.


Na voljo tudi mazilo Cicatridina


Sprej za celjenje ran Cicatridina izdelan na osnovi hialuronske kisline

Razlog, zaradi katerega je sprej za celjenje ran Cicatridina tako učinkovit pri opravljanju svojih osnovnih nalog, torej pri celjenju ran in zmanjševanju nastanka brazgotin, se skriva v skrbno premišljenem izboru sestavin. Osnova je hialuronska kislina oziroma natrijev hialuronat (natrijeva sol hialuronske kisline). Gre za mukopolisaharid, ki ga je mogoče najti v našem medceličnem prostoru. Dejstvo, da lahko hialuronska kislina nase veže ogromno vode, poskrbi za lažje prehajanje gradnikov za tvorbo novega tkiva, s tem pa za pospešen proces obnove kože.

Seveda pa so za Cicatridina sprej za hitro celjenje ran zelo pomembne tudi »podporne sestavine«, kot so na primer vitamin E, eterično olje kajeputa, heksametildisiloksan in aluminjevoktenilsukcinat škroba. Gre za kombinacijo snovi s protivnetnimi oz. antiseptičnimi učinki ter snovi, ki poskrbijo za izdatno nego in glajenje poškodovane kože. Tako je možna zares hitraregeneracija tkiv.