Vitamin B12 pripomore k višji kakovosti življenja

Vitamin B12 skupaj s silicijem in ostalimi vitamini sestavlja prehransko dopolnilo B12, ki bo izboljšalo vaše življenje. Ima namreč številne pozitivne učinke na naše telo. Vas zanima katere? V nadaljevanju si preberite, zakaj jemati B kompleks, katerega kupiti in kako ga jemati. Ker vemo, da se mnogi soočajo z vsaj eno od naštetih težav, pa se sploh ne zavedajo, da jim primanjkuje določenih vitaminov (B12 in ostalih), bi vam radi odprli oči in pomagali s koristnimi nasveti.

vitamin B12


Zakaj jemati B kompleks?

Vitamin B12 skupaj z ostalimi sestavinami lajša številne težave, s katerimi se srečuje praktično vsak. Včasih se zdi, da se moramo z nekaterimi problemi enostavno sprijazniti, saj tudi zdrav življenjski slog stanja ne izboljša. A to ni res, saj vam morda le primankuje določenega vitamina, ki se nahaja v tem prehranskem dopolnilu (B12, B1, B6,...).

• Gubice

Predvsem ženski spol populacije se prvih gubic kar prestraši, saj se le-te pogosto pojavijo kar zgodaj. Že po 20. letu starosti, ko se nivo kolagena v našem telesu začne manjšati, se na naš obraz prikradejo prve ne preveč privlačne črte. Prav te pa so prvi odgovor na vprašanje »Zakaj jemati B kompleks?«. Slednjega namreč sestavljata vitamin B12 in silicij, ki slovita kot minerala mladosti. Staranje in posledično nastanek prvih gubic upočasnita, kar pomeni, da boste po zaslugi prehranskega dopolnila B12 izgledali mladostno še dolgo časa. Vsi znanci vas bodo spraševali, kako vam uspeva ohraniti tako dober izgled.

• Krhki lasje in nohti

Mnogi se že leta spopadajo z razcepljenimi konicami in lomljivimi nohti, a so prepričani, da težava leži v genetski zasnovi. Kaj pa če temu ni tako? Prenehajte se spraševati, kateri B kompleks kupiti, in začnite z jemanjem, saj je morda ravno to rešitev za vaše težave. Vitamina B12 in B3 sta namreč močna antioksidanta, zato imata neverjetne učinke na naše nohte in lase. Razcepljene konice in lasje brez sijaja niso le neestetski, temveč vplivajo na vašo samozavest. Vitamin B12 vam bo z ostalimi sestavinami pri tem zelo pomagal.

• Stres

Čeprav je stres skoraj nujno zlo hitrega načina življenja, pa bo njegov nivo bistveno nižji, če boste jemali prehranska dopolnila B12 vam bo z ostalimi vitamini pomagal, da boste v službi lažje opravljali delovne naloge, domov pa se boste vrnili precej bolj sproščeni. Če spadate med tiste ljudi, ki živčni zaspijo in se živčni tudi zbudijo, takoj pričnite z uživanjem.

• Pomanjkanje energije

Tisti, ki jim že manjše vsakodnevne naloge predstavljajo velik stres, se velikokrat soočajo tudi s pomanjkanjem energije. Že zjutraj, ko pijejo prvo izmed mnogih kav, se sprašujejo, kako bodo sploh preživeli dan. Prav za takšne primere je odgovor na vprašanje »Zakaj jemati B kompleks?« sila enostaven – ker pomaga pri kronični utrujenosti. Vse kar morate storiti je, da se odločite, kateri B kompleks kupiti. Dobro je, da ne vsebuje le vitamina B12, temveč tudi vitamine B3, B5, B6, B2, B1, B7, B9, C in silicij. Vsak izmed njih ima namreč pomembno vlogo pri izboljšanju počutja.

• Težave s kostmi

Eden izmed mnogih razlogov, zakaj jemati B kompleks, pa je, da izboljšuje gibalne sposobnosti. Če se vam zdi, da vaše kosti izgubljajo gostoto, je smiselno ugotoviti, kateri B kompleks kupiti, da bodo težave čimprej odpravljene. Bolečine v sklepih namreč zelo pomembno vplivajo na kvaliteto življenja. Začnite z jemanjem prehranskega dopolnila z vitaminom B12 in pričnite spet uživati v majhnih stvareh. Sprehod po gozdu, vožnja s kolesom, obisk gora in spust po belih strminah so aktivnosti, ki dajejo našemu življenju smisel ter tako pomembno vplivajo na psihično in fizično počutje.

zakaj jemati B kompleks


Kateri B kompleks kupiti?

Precej verjetno se sedaj sprašujete, katerega izbrati, da bodo učinki čimhitreje vidni. Svetujemo vam takšnega, ki vsebuje celotno skupino B vitaminov (B12, B1, B5,...), vitamin C in silicij. V takšnem prehranskem dopolnilu B12 ni edini pomemben člen, saj le v kombinaciji z ostalimi sestavinami pripomore k izboljšanju težav s kožo, lasmi, kostmi in splošnim počutjem. Pa ne samo to! Naštete sestavine pomagajo tudi pri hitrejšem celjenju ran, skrbijo za večjo umsko zmogljivost in normalno psihološko delovanje, poleg tega pa krepijo živčevje. Njegovi učinki so res neverjetni, saj se boste obenem počutili in izgledali precej bolje. Vitamina B12 in silicij sta tisti sestavini, ki bosta pripomogli k mladostnem videzu, tiamin, niacin, biotim, vitamin B12 in B6 pa k sproščanju energije pri presnovi. Verjemite, da se po začetku uživanja prehranskega dopolnila z vsemi naštetimi sestavinami ne boste več spraševali, kateri B kompleks izbrati, saj bodo učinki vidni že v zelo kratkem času.

kateri B kompleks kupiti


Kakšen je priporočljiv način uporabe?

B12 bo z ostalimi vitamini pripomogel k izboljšanju fizičnega in psihičnega stanja le, če boste upoštevali način uporabe. Priporočamo vam jemanje 2 kapsul na dan (pri zajtrku in večerji) s kozarcem vode. Seveda pa ne pozabite, da prehranska dopolnila (B12 ali druga) niso nadomestilo za zdrav življenjski slog in raznovrstno prehrano. Pomembno je tudi, da dnevne količine ne prekoračite.

prehranska dopolnila B12