Najboljši B kompleks – kapsule, ki prenovijo telo in dušo

B kompleks so vitamini, zelo pomembni za zdravje ljudi. Zakaj? V našem telesu za ohranjanje ravnovesja znotraj celic nenehno potekajo življenjsko pomembni procesi, za njihov nemoten potek pa je ključen dovoljšen vnos mineralov in vitaminov. Vitamini B kompleksa so esencialni za delovanje celotnega sistema in vseh organov, saj sodelujejo v vseh, za življenje temeljnih mehanizmih.

Brez njih ni zdravja, saj odločajo o nastajanju rdečih krvničk, zdravem živčnem sistemu, zdravih kosteh, telesu zagotavljajo zaloge energije, zdravo kožo, nohte in lase, zato veljajo tudi za vitamine lepote. Pozabiti pa ne gre niti na izjemno tesno povezavo med psihološkimi težavami in vitamini B kompleksa, saj je njihov vpliv na mentalno in duševno zdravje znanstveno dokazan.

Če s hrano v telo ne vnesete dovolj vitaminov iz skupine B kompleksa, je to lahko rušilno za zdravje in povzroči bolezenska stanja, pomanjkanje pa se lahko pojavi tudi zaradi povečane potrebe po teh vitaminih zaradi nepopolne prehrane, stresa, bolezni in izčrpanosti. Takrat je treba brez odlašanja posesti tudi po prehranskih dopolnilih – najboljše B kompleks kapsule pa so tiste, ki jih telo lahko popolnoma presnovi, kakršne so po skrbnem raziskovanju ustvarili v podjetju Biostile.

B kompleks kapsule

Kaj pomeni in kako je sestavljen B kompleks?

Vitaminov skupine B je osem, vsak v telesu vpliva na drugo funkcijo in vsak med njimi sodeluje v vrsti odločilnih presnovnih procesov, brez katerih naše telo ne more delovati. Ker pa je delovanje teh vitaminov med sabo povezano in delujejo drug na drugega ter sodelujejo v skupnih procesih med presnovo energije iz zaužite hrane, so jih strokovnjaki združili v skupino z imenom B kompleks - najboljši B kompleks.

Vsi vitamini B so topni v vodi in takšnih vitaminov telo ne more shranjevati, zato morate njihove zaloge nenehno dopolnjevati, da ne pride do, življenju ogrožajočega, pomanjkanja katerega od njih. Najboljše so B kompleks kapsule. Izjema je le B12, ki ga telo lahko shrani za nekaj mesecev, a velikokrat ga sodobnemu človeku primanjkuje, tako da je vnos z dodatnimi B kompleks kapsulami (ali v kakšni drugi obliki) skupaj z drugimi vitamini skupine B nujen.

In kateri so ti vitamini? Vitamin B1 ali tiamin, B2 ali riboflavin, B3 ali niacin, B5 ali pantotenska kislina, B6 ali piridoksin, B7 ali biotin, B9 ali folna kislina in B12 ali kobalamin.

Najboljši B kompleks

Z vitamini B do več energije in boljšega telesnega zdravja

Da boste lahko črpali svojo energijo za vsakdanje delovanje, mora vaš vir energije brezhibno delovati, ob tem pa mora biti v ravnovesju tudi vaše duševno stanje in celotno delovanje živčnega sistema ter mentalne, miselne funkcije. O prav vseh teh temeljnih, nujnih življenjskih stanjih odločajo vitamini B kompleksa.

Kako? Poglejmo si naloge vsakega med njimi. Vitamin B1 sodeluje pri presnovi ogljikovih hidratov in tako oskrbi telo z energijo – viri energije v celicah, mitohondriji, ne morejo proizvajati energije brez tiamina. Pomembno je njegovo delovanje na zdravje srca in tako zagotavlja zdrav živčni sistem. Pri vitaminu B2 velja izpostaviti njegovo podporo jetrom in oskrbo telesa z rdečimi krvničkami ter s tem z dovoljšno količino železa.

B kompleks in ostala ponudba

Poskrbi za zdrave lase, lepo kožo in trdne nohte ter odpravlja utrujenost. B3 je ključen za tvorbo energije, regeneracijo mišic in regulira razmerje med LDL in HDL holesterolom. Naslednji iz skupine B kompleksa je vitamin B5, njegova posebnost je spodbujanje regeneracije tkiva in celjenje ran, tvorba steroidnih hormonov in vitamina D.

B6 podpira imunski sistem, uravnava hormone in sladkor v krvi, s sintezo serotonina vpliva na razpoloženje, B7 pa je znan kot vitamin za lepe lase, nohte in kožo. B9 ima odločilno vlogo pri deljenju in razvoju celic, zato imajo nosečnice povečano potrebo po njegovem vnosu; pri plodu namreč preprečuje nepravilnosti v razvoju nevralne cevi.

Vitamin B12 kot zadnji iz najboljšega B kompleksa je najpomembnejši za zdrav živčni sistem in sintezo rdečih krvničk.

B kompleks kapsule

Dodajanje najboljših B kompleks kapsul pri zdravljenju psihičnih motenj

Vitamini B so tesno povezani z duševnim zdravjem in zdravstvena stroka ugotavlja bistveno izboljšanje psihičnih motenj po zdravljenju z njimi, zato je jemanje B kompleks kapsul (ali drugih oblik) za psihično stabilnost ključno.

Tako je folna kislina bistvena za mentalno zdravje in pomaga pri depresivnih stanjih, demenci in skupaj z B3 preprečuje celo težja stanja pri shizofreniji. B12 je znan za izboljšanje mentalnih sposobnosti pomnjenja, njegovo pomanjkanje pa vodi v depresivna stanja.

Dokazano je, da kroničnim alkoholikom primanjkuje nekaterih vitaminov B in jemanje niacina vpliva na odvisnost ter varuje njihova jetra. Poleg tega so nizke ravni folne kisline, B6 in B12 neposredno povezane z nastankom Alzheimerjeve bolezni in drugih degenerativnih obolenj.

Vitamini B

Na voljo B kompleks kapsule – odlično prehransko dopolnilo

Slovensko podjetje Biostile je razvilo posebej učinkovite, najboljši B kompleks kapsule, v katerih je dodana še naravna oblika vitamina C iz šipka ter silicij, ki s sinergijskim delovanjem na telo delujejo izjemno podporno in obnovitveno.

Če želite pomagati telesu premagati stres in druga nezaželena psihična stanja, ohraniti trdne kosti, zdravo srce, kožo in lase, podpreti živčni sistem, dvigniti raven energije ter premagati izčrpavajočo utrujenost, posezite po najboljšem B kompleksu – vaše telo vam bo to tisočkrat povrnilo.

Vitamini B