Pošlji povpraševanje

Tisk na majice - majice z napisi, T-shirt, polo majice

Majice z napisi imajo gotovo največji učinek, več kot splošni plakati, ki visijo samo en teden ali kot radijski oz. televizijski spoti, z velikimi stroški in majno trajnostjo samo nekaj sekund, ampak nekaj, kar traja leta in leta, kot artikel za spomin pa kar celo življenje.


Tiskanje majic - tiskanje polo majic, tiskanje T-shir majic

Tiskanje majic je poseben izziv, od enobarvnega nanašanja barv do večbarvnega potiska, kot fotografija, risba,...

Možne tehnike so npr.:
1. sitotisk na več načinov :


- direktni sitotisk je nanašanje barve preko sita direktno na majice. Takšen tisk je zelo obstojen, saj se barva močno vpije v tekstil in z leti zelo počasi izgublja površino .Vsekakor pa je treba upoštevati določeno temperaturo pranja majice z napisi in stran likanja potiskane majice.
- transferni sitotisk je nanašanje sito barve prvotno na list papirja - transfer, nato še s toploto in s pritiskom na površino majice, takšen tisk je deloma globinski in deloma površinski, po videzu pa je zelo lep. Taka majica je lahko precej živahna, tudi zaradi možne uporabe posebnih barv. Takšen tisk je tudi obstojen precej časa , odvisno od količine nanosa barve, temperature pranja ter strani likanja potiskane majice.

2. Transferni tisk :

- s pomočjo laser printa, ko želimo imeti tisk na majice s fotografijo ali pa z
- izrezano pvc termo folijo po želenem logotipu, napisu ali figuri, z gladko oz. žametno površino, ki se lepo sklada z majico ali drugim tekstilom. Gladko folijo lahko tudi printamo ali potiskamo s sitom. Take majice z napisi iz termo folije, so še najbolj živahne zaradi močnega kontrasta folije in rahlo izbočenega napisa, ko želimo imeti predvsem prodorne majice, smešne majice, nore majice ali party majice, katerim lahko dodamo še posebne lesketajoče, svetlobno odbojne in florescentne barvne folije.

3. Direktni print na majice se uporablja zadnjih deset let. Je dokaj hiter način prenašanja slike, teksta, risbe,... na majico, s pomočjo posebnega printerja. Takšen tisk na majice je za obstojnost barv potrebno toplotno prešati.

Tisk majice - preverite naš cenik!