Tisk na majice - majice z napisi, T-shirt, polo majice

Majice z napisi imajo  gotovo največji učinek, več kot  splošni plakati, ki visijo samo en teden ali kot radijski oz. televizijski spoti,  z velikimi stroški in majno trajnostjo samo nekaj sekund, ampak nekaj, kar traja leta in leta, kot artikel za spomin pa kar celo življenje.

Razne reklamne majice so zanimive za promocijo tudi zaradi različnih  tehnik tiskanja ali nanašanja barv  oziroma  nalepk, kakor tudi ustvarjanja različnih designov ter umetniških  upodablanj.


Tiskanje majic -  tiskanje polo majic, tiskanje T-shir majic

Tiskanje majic je poseben izziv, od enobarvnega nanašanja barv  do večbarvnega potiska,  kot fotografija, risba,... 

Možne tehnike so npr.:
1.  sitotisk na več načinov :


-  direktni sitotisk  je  nanašanje barve  preko sita direktno na  majice. Takšen tisk je zelo obstojen, saj se barva močno vpije v tekstil in z leti zelo počasi izgublja površino .Vsekakor pa je treba upoštevati določeno temperaturo pranja majice z napisi in stran likanja potiskane  majice.
-  transferni sitotisk  je nanašanje sito barve  prvotno na list papirja – transfer, nato še s toploto in s pritiskom na površino majice, takšen tisk  je deloma globinski in deloma površinski,  po  videzu pa je zelo lep. Taka  majica  je lahko precej živahna, tudi zaradi možne uporabe posebnih barv. Takšen tisk  je tudi obstojen  precej  časa , odvisno od količine nanosa barve, temperature pranja ter strani likanja potiskane majice.

2.  Transferni tisk :

-  s pomočjo  laser printa,  ko želimo imeti tisk na  majice s fotografijo  ali pa z
- izrezano  pvc termo folijo po želenem logotipu, napisu ali figuri, z gladko  oz. žametno površino, ki se lepo sklada z majico ali  drugim tekstilom. Gladko  folijo lahko tudi printamo ali potiskamo s sitom. Take majice z napisi iz termo folije, so še najbolj živahne zaradi močnega  kontrasta folije in rahlo izbočenega  napisa, ko želimo imeti predvsem prodorne majice, smešne majice, nore majice ali party majice, katerim lahko dodamo še  posebne lesketajoče, svetlobno odbojne in florescentne barvne folije.

3.   Direktni print na majice se uporablja zadnjih deset let. Je dokaj hiter način prenašanja slike, teksta, risbe,... na majico, s pomočjo posebnega printerja. Takšen tisk na majice je za obstojnost barv potrebno  toplotno prešati.

 

Tisk majice - preverite naš cenik!

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
Art Present d.o.o.
Naslov
Ferrarska ulica 30
6000 Koper
Spletna stran
E-pošta
05 630 14 90
Seznam fraz
majice tisk, tisk na majice, majice z napisi
ZEMLJEVID