Sončni kolektorji in fotonapetostni moduli izkoriščajo brezplačno energijo sonca

Sončni kolektorji

Sončni kolektorjiIzraz »sončni kolektorji« se najpogosteje uporablja za sistem, ki zbira sončno svetlobo in jo pretvori v toplotno energijo. Uporabljajo se za ogrevanje sanitarne vode in stavb. Poznamo različne vrste sončnih kolektorjev in sicer ploščate, vakuumske cevke, u-cevne, vakuumske heat pipe kolektorje, itd. Sončna energija v Sloveniji lahko v povprečnem letu nadomesti 120 litrov kurilnega olja ali 120 m3 zemeljskega plina, ki bi ga sicer porabili za ogrevanje vode. Na ta način predstavljajo kolektorji idealno priložnost za varčevanje energije v gospodinjstvu. Sončno sevanje je obnovljiv in okolju prijazen vir energije, okolju prijazno pa je tudi pridobivanje tovrstne energije. Sončni kolektorji zagotavljajo toplo vodo tudi v oblačnih dneh, saj se ta shranjuje v zalogovniku oz. bojlerju. Postavitev sončnih kolektorjev je možna tako na tleh kot tudi na strehi, pri tem pa moramo paziti predvsem na naklon (35°) in usmerjenost (proti jugu). Če se odločimo za nakup sončnih sledilnikov (eno- ali dvoosnih), potem bo izkoristek sončne svetlobe še toliko večji.

Fotonapetostni moduli
Sončne celice oz. fotonapetostni moduli

Tako kot sončni kolektorji nam tudi fotonapetostni moduli (t.j. niz zaporedno vezanih sončnih celic) omogočajo izkoriščanje sončne energije. S pomočjo fotonapetostnih modulov lahko proizvajamo lastno (brezplačno) električno energijo in z njo pokrijemo velik del naših potreb po njej. Domača sončna elektrarna  iz fotonapetostnih modulov nam omogoča, da smo manj odvisni od nihanja cen na trgu električne energije, in hkrati, da lahko veliko prihranimo pri mesečnem izdatku za elektriko.

 

Hibridni razsmernik

V primeru, da želimo našo sončno elektrarno oz. fotonapetostne module povezati z vetrno elektrarno (vetrnim generatorjem), potrebujemo za to hibridni razsmernik. Hibridni razsmernik nadomešča dva pretvornika. Njegova naloga je, da enosmerni tok iz sončne in vetrne elektrarne preusmeri v hišno omrežje (izmenični tok). S pomočjo hibridnega razsmernika lahko enostavno upravljamo različne nastavitve obeh virov energije. Visokokakovostni hibridni razsmernik vam je na voljo v spletni trgovini Prekoneta. Vabljeni k ogledu!

 

 

Prekoneta | Sončni kolektorji omogočajo brezplačno ogrevanje vode in prostorov – povezave na našo stran:

  • Sončni kolektorji
  • Fotonapetostni moduli
  • Hibridni razsmernik
VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
4M Group d.o.o.
Naslov
Medvedova ulica 11A
1241 Kamnik
Spletna stran
E-pošta
+386 41 586 480
Seznam fraz
Sončni kolektorji, Fotonapetostni moduli, Hibridni razsmernik
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA