Varčevanje z energijo – izkoristite čisto in brezplačno energijo

Solarni paneli

Solarni paneliVarčevanje z energijo je v današnjem svetu zelo pomembno, saj bo pretirana uporaba neobnovljivih virov privedla do iztrošenja le-teh kot tudi do velikega onesnaženja okolja. Ob frazi »varčevanje z energijo« večina najprej pomisli, da se bo potrebno zmanjšati uporabo električnih naprav. Vendar pa vsi vemo, da lahko sicer ugašamo luči v prostorih, kjer se ne nahajamo, ne moremo pa kaj dosti zmanjšati porabe hladilnikov, pečic, bojlerjev, zamrzovalnih skrinj, modemov, delovnih naprav v delavnici in tako dalje. V tem primeru lahko zares efektivno varčujemo zgolj s proizvodnjo lastne energije s pomočjo vetra in sonca. Sončna in vetrna energija sta obnovljivi, njuno pridobivanje pa ne povzroča okoljske škode. Solarni paneli, s katerimi zbiramo sončno energijo, so se tekom let zaradi razvoja in pestrejše konkurence precej pocenili in so tako na voljo vsakomur, ki želi prihranek električne energije. Pocenili so se tudi sončni kolektorji, s katerimi lahko brezplačno ogrevamo vodo in prostore. Solarni paneli za varčevanje z energijo se lahko pritrdijo na tla ali streho, z nakupom eno- ali dvoosnega sledilnika soncu pa lahko njihovo usmerjenost nastavimo še bolj optimalno in s tem ulovimo kar največ sončne energije. Solarni paneli in sončni kolektorji se odlično obnesejo tudi povsod, kjer ni javnega električnega omrežja (oddaljena bivališče, planinske in lovske koče,…). V kolikor bomo solarne panele povezali z vetrno turbino, bo nastala t.i. hibridna elektrarna, ki vam zagotavlja vir električne energije v skoraj vseh vremenskih pogojih. V primeru, da gre le za varčevanje z energijo pri vas doma in nimate namena prodajati električno energijo, vam svetujemo, da uporabite odklopni AC rele. Pod takimi pogoji za postavitev vetrne, sončne ali hibridne elektrarne ne potrebujete dovoljenja skrbnika omrežja kot tudi ne registrirane pridobitne dejavnosti.

 

Vetrna turbina za varčevanje z energijo

Vetrna turbina poleg razsmernika predstavlja ključni sestavni del vetrne elektrarne. Postavitev vetrne turbine se v Sloveniji izplača predvsem v notranjsko-kraški in primorski regiji, kjer sta količina in moč vetra zadostni. Običajno imajo vetrne turbine vgrajeno tudi zavoro, ki jo v primeru močnih sunkov varuje pred poškodbami.

Vse potrebne izdelke za varčevanje z energijo boste našli v spletni trgovini Prekoneta. Vljudno vabljeni k ogledu.

 

 

Prekoneta | Lastna proizvodnja elektrike iz obnovljivih virov predstavlja najoptimalnejšo obliko varčevanja z energijo – povezave na našo stran:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
4M Group d.o.o.
Naslov
Medvedova ulica 11A
1241 Kamnik
Spletna stran
E-pošta
+386 41 586 480
Seznam fraz
Varčevanje z energijo, Solarni paneli, Vetrna turbina  
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA