Varčevanje z elektriko

Kako do znatnega prihranka?

Varčevanje z elektriko iz neobnovljivih virov je smiselno zaradi vsaj dveh pomembnih razlogov. Potrebno se je zavedati, da je količina neobnovljivih virov (sem sodijo premog, nafta, les, zemeljski plin,…) omejena. Z izginjanjem te virov bodo cene poskočile v nebo, hkrati pa se z njihovo uporabo onesnažuje okolje. Kot drugi razlog je potrebno navesti, da je varčevanje z elektriko seveda v interesu vsakega posameznika oz. gospodinjstva, saj nam v težkih časi za gospodarstvo pride vsak finančni prihranek še kako prav.

 

Sončna elektrarna za lastno uporabo

Sončna elektrarna za lastno uporaboSpletna trgovina Prekoneta vam nudi bogato ponudbo izdelkov, s katerimi boste lahko pridobivali ugodno električno energijo. Tako boste pri nas našli mini sončno elektrarno za lastno uporabo BeeSolar, ki v sončnih dneh proizvede okoli 80% električne energije za vaše gospodinjstvo. Moč sončnih žarkov je seveda najmočnejša v sredini dneva, ko je pri večini porabnikov najvišja tudi poraba električne energije. Hišna sončna elektrarna za lastno uporabo tako predstavlja idealno možnost za elektro varčevanje oz. zmanjšano porabo električne energije iz javnega omrežja. Ker je možno doseči tudi 100% ali celo višji izkoristek sončnih celic, vam priporočamo, da uporabite odklopni AC rele in s tem preprečite pošiljanje presežne električne energije iz vaše sončne elektrarne za lastno uporabo v javno omrežje. V primeru, da elektrike ne prodajate, namreč ne potrebujete gradbenega dovoljenja ali registrirane dejavnosti. Hišno sončno elektrarno za lastno uporabo sestavljata manjši solarni panel in mikroinverter, ki poskrbita, da je proizvedena električna energija takoj pripravljena za uporabo. Varčevanje z elektriko v tem primeru ne zahteva nobenih večjih posegov v vaš objekt.

 

Mala vetrna elektrarnaMala vetrna elektrarna

Mala vetrna elektrarna se odlično obnese za varčevanje z elektriko na vetrovnih območjih. V Sloveniji spada med tovrstna območja zlasti primorska regija. Mala vetrna elektrarna se odlično obnese tudi pri oddaljenih objektih, ki nimajo povezave z javnim omrežjem (vikendi, lovske koče,…). Sestavljata jo dva ključna elementa: vetrni generator oz. turbina in razsmernik. Vetrna turbina pri mali vetrni elektrarni je običajno opremljena z zavoro, ki preprečuje prehitro vrtenje ob močnih sunkih vetra, ki bi lahko poškodovali napravo. Električno energijo začne proizvajati že pri moči vetra 1,8 m/s. Pridobljena električna energija vam je takoj na razpolago. Malo vetrno elektrarno za varčevanje z elektriko doma lahko kombinirate s proizvajanjem električne energije iz svetlobe (sonca) in na ta način ustvarite tako imenovano hibridno elektrarno.

Varčevanje z elektriko bo s pomočjo izdelkov iz naše spletne trgovine povsem enostavno. Vljudno vabljeni k ogledu naše ponudbe!

 

 

Prekoneta | Varčevanje z elektriko s pomočjo obnovljivih virov – povezave na našo stran:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
4M Group d.o.o.
Naslov
Medvedova ulica 11A
1241 Kamnik
Spletna stran
E-pošta
+386 41 586 480
Seznam fraz
Varčevanje z elektriko, Mala vetrna elektrarna, Sončna elektrarna za lastno uporabo
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA