Za urejanje okolice hiše naj poskrbijo strokovnjaki, ki delo obvladajo

Smo podjetje, katerega glavna dejavnost je že več kot deset let tlakovanje s kakovostnimi tlakovci, priznanih in uveljavljenih domačih proizvajalcev. Poleg tlakovanja dvorišč se ukvarjamo tudi s polaganjem pralnih plošč, grajenjem opornih zidov, vgradnjo betonskih izdelkov in ostalimi gradbenimi deli kot so fasaderstvo in različne adaptacije. Ljudje pogosto potrebujejo pomoč pri odločitvah o nakupu materiala, zato jim nudimo tudi strokovno svetovanje. Vsakdo namreč želi, da bi poleg lepega doma in urejene okolice hiše ta bila trajna in funkcionalna za uporabo, kar ni težko doseči z uporabo kakovostnih izdelkov in s pomočjo mnogih izkušen. Dekorativni artikli kot so različni škarpniki ter izdelki iz kamna, nekako sodijo skupaj s tlakovanim dvoriščem in mu pričarajo čudovit končni videz. Prav zato so ti vedno narejeni v podobnih ali enakih barvnih odtenkih in stilih, da jih je mogoče čudovito kombinirati med seboj. Gradnja ocpornih zidov mora biti, tako kot polaganje tlakovcev in ostala gradbena dela, izvedena natančno in strokovno. Ta skoraj vedno zahteva vgradnjo hidroizolacije, za kar smo prav tako dobro usposobljeni. Enako kot za stranke, je tudi za izvajalca bistvenega pomena, da je delo opravljeno kakovostno, saj se slab glas širi veliko hitreje kot dober. Poleg tega pa je zadovoljstvo strank največ kar si lahko podjetje želi.

Tlakovanje predvrta in vrta ter ureditev okolice hišeTlakovanje in ostala gradbena dela s kakovostnimi izdelki


Tlakovanje sestavljata dve osnovni fazi – izvedba zahteva natančnost

Tlakovanje zahteva v prvi vrsti dobro pripravo terena, saj je od tega odvisna kakovost polaganja tlakovcev ter njihova vzdržljivost in kasnejša nosilnost. Končni videz brez poravnane in utrjene podlage ne more biti vrhunski, zato je potrebno sami pripravi nameniti dovolj pozornosti in jo natančno izvesti. Pomembno je upoštevati nagib, da kasneje na tlakovanem dvorišču ne bo zastajala deževnica in povzročala poškodbe. Površina mora biti izkopana vsaj 40 cm pod višino tlakovca in nagnjena nekje okoli 2,5 cm, da bo voda lahko odtekala in bo nosilnost terena optimalna. Ker deževnica ne bo zastajala med tlakovci se plevel in mah ne bosta razraščala. To se zgodi skoraj praviloma, če površina pri tlakovanju dvorišča nima dovolj nagiba. Tako kot pri polaganju tlakovcev, je tudi pri polaganju pralnih plošč potrebno nasuti na podlago dovolj gramoza, ki mora biti dobro utrjen in poravnan nekje do približno desetih centimetrov nekje pod končno višino. Pomembno je, da se površine namenjena za tlakovanje ne pripravlja vnaprej, saj lahko zelo hitro pride do nepravilnosti na terenu. Med to fazo se poskrbi za vse potrebne instalacije, plast pa se prekrije z drenažno folijo, ki preprečuje ponikanje nasutja v globino in premikanje tlakovcev. Teren bo ostal raven in stabilen. Zadnja faza pred dejanskim tlakovanjem dvorišča je nasutje zmrzlinsko obstojnega, drobnega peska s pomočjo vodil. Ta omogočijo, da se odvečni pesek lahko posname iz podlage in se obdržita pravi naklon in ravnina.

Sestavljanje in polaganje tlakovcev tlakovcev


Po dobri pripravi terena nastopi čas za dejansko tlakovanje

Tlakovanje je potrebno vedno začeti v vogalu in sicer spodnjem. Ker so tlakovci naravni material so njihovi odtenki različni, zato jih je pri delu treba izbirati z več palet hkrati. Le tako se bodo namreč nianse enakomerno porazdelile. Pri samem tlakovanju dvorišča je nujno paziti na enakomerno širino fug in na ravnine, čemur pripomorejo ob straneh napete vrvice. Ves čas se tlakovce ravna z letvijo in prilagojenim plastičnim kladivom, kar omogoča da so le-ti položeni v isti višini. Robne tlakovce se poreže ali poseka na potrebne velikosti. Sledita še zadnji fazi - fugiranje in vibriranje z vibracijsko ploščo. Za fugiranje se uporablja kremenčev pesek, ki naj ne bi vseboval apnenca, tlakovci pa morajo biti popolnoma suhi, da se pesek lepo porazdeli in ne prijemlje. Vibriranje je še zadnje opravilo in tlakovanje je končano. Pri urejanju okolice hiše se lahko odločite tudi za polaganje pralnih plošč, kar je čudovita in cenovno ugodna rešitev. Če potrebujete dodatne informacije nas pokličite ali nam pišite. Z veseljem vam bomo svetovali in odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Različni načini polaganja tlakovcev