Pošlji povpraševanje

Električna polirka in druga oprema za avtoličarstvo

Električna polirka je osnovno orodje za poliranje vozil. Z njeno pomočjo in izkušenim avtoličarjem se avtomobilu povrne sijaj, ki se z leti izgublja zaradi različnih zunanjih vplivov. Poliranje obsega odstranitev nepravilnosti na laku in obnovitev sijaja. Po storitvi je vozilo videti obnovljeno in sveže, novo. Za avtoličarje je zelo pomembno, kakšno opremo uporabljajo za svoje delo, da bi zadovoljili stranke, pa tudi da je delo enostavnejše in varnejše. Za naročilo odlične električne polirke (rotacijske, orbitalne ali zobniško gnane), gob za poliranje, polirne paste in drugih produktov je vredno preveriti ponudbo podjetja Selekto d.o.o. Nudijo zelo široko izbiro opreme za avtoličarska dela, saj zastopajo različne vrhunske blagovne znamke: Devilbiss, Silco, Evocon, Debeer, Rupes, PPG. Zanesljivi dobavitelj je zagotovo velik ključ do uspeha za profesionalce. Selekto veliko izdelkov ponuja po spletu, prek njihove spletne trgovine, da so naročila hitra in enostavna. Vse za poliranje, avtobarve, A/C opremo, čiščenje vozil ter ličarsko opremo najdete pri njih.

Električna polirkaElektrična polirka

Katere vrste električnih polirk uporabljamo

Poliranje je pomemben korak v zaključni fazi avtoličarskega procesa. Zanj se uporablja več vrst polirk. Sodobne električne polirke omogočajo hitro in učinkovito izpeljan proces. Proizvajalec Rupes je po večletnem razvoju na trg poslal električne polirke Big Foot, ki so ene najbolj naprednih. Še znižali so jim maso, izboljšali ergonomijo in zvišali hitrost. Njihova prednost je tudi moč oziroma vrtilni moment, skratka učinkovitost na vseh ravneh.

Glede na način vrtenja obstajajo rotacijske, naključne orbitalne in zobniško gnane orbitalne električne polirke. Začetniki in bolj neizkušeni operaterji najbolj stavijo na orbitalno polirko, ki je zelo lahko vodljiva. Njen polirni krožnik se prosto vrti in premika ekscentrično. Površina se pri orbitalni polirki ne pregreva, kar je odlično. Naključno premikanje onemogoči nastajanje hologramov, tako da je rezultat poliranja zelo dober.

Rotacijske polirke naj uporabljajo izkušeni operaterji, saj se pri nepazljivem poliranju lahko pojavijo hologrami ali pa se površina pregreje. Rotacijska polirka ima zelo visok moment motorja. Naj torej z njo upravljajo ličarji z več izkušnjami. Še ena vrsta pa je zobniško gnana orbitalna polirka, kjer sistem gibanja združuje tako karakteristike rotacijskih kot proto vrtljivih orbitalnih električnih polirk. Krožnik se premika prisilno, hkrati pa še rotacijsko in ekscentrično. Tudi s takšno električno polirko bo lahko delal manj izkušen ličar.

Pribor za napredne avtoličarske rešitve

Samo vrhunska električna polirka seveda ne bo dovolj za delo. Pribor je prav tako pomemben. Rupes električne polirke so združljive s sistemom Silco. Univerzalna polirna pasta  je tako imenovana "vse v enem" pasta. Izdelana je s sodobno nano tehnologijo, ki omogoča poliranje v enem koraku (ena pasta, ena goba). Primerna je za strojno in ročno poliranje. Uporabite jo za poliranje svežega ali obrabljenega originalnega laka, primerna je tudi za sodobne lake, odporne na rise. Navdušila je že veliko uporabnikov, ki jo toplo priporočajo.

Polirna pasta

Še en odličen produkt pa je antiholigramska polirna pasta (npr. 3202 Moxi AH). Ta je posebej primerna za odstranjevanje hologramov. Sodobna nano tehnologija prinaša tudi optimalno razmerje med vezivi in abrazivom, da zmanjšuje tvorbo prahu.

Izbor gob za poliranje

Polirna pasta se vedno uporablja v kombinaciji s pravo gobo za poliranje. Obstajajo gobe različnih struktur in trdote, kar je ključno pri raznolikih vrstah poliranja: od grobega do finega.

Goba za poliranje

Pri izboru gobe za poliranje bodite pozorni na prožnost in trdoto. Prožnejša polirna goba daje boljšo kontrolo pri poliranju krivin in za detajle. Nikakor se ne sme varčevati pri kakovosti, saj je od tega močno odvisna življenjska doba gobe za poliranje. Selekto na srečo ponuja zelo dobro razmerje med kakovostjo in ceno, zato z njihovimi produkti ne boste razočarani. Poceni gobe se hitro obrabijo, pa tudi slabše rezultate prinesejo. Za lep končni sijaj naj ima goba fino celično strukturo, da odvaja toploto. Če je material kompakten, bo tudi hlajenje učinkovitejše. Vedno preverite tudi, s katero električno polirko je katera goba združljiva. Običajno imajo preprosto velkro pritrditev.

Vse za avtoličarstvo in avtokleparstvo na enem mestu

Selekto je podjetje, ki celostno poskrbi za opremo in orodje avtoličarjev in avtokleparjev. Poleg produktov iz spletne trgovine se nanje lahko obrnete tudi za tehnično podporo, razne varnostne dokumentacije pa tudi treninge. V sodelovanju z blagovnimi znamkami ponujajo treninge za uporabo različnih materialov, da poleg samih izdelkov dobite tudi vse potrebno znanje, kako z njimi upravljati. Lahko gre za barve, poliranje ali pa klimatizacijo ... Splača se preveriti njihovo spletno stran za razpisane tečaje.

Njihova zaveza je, da ohranjajo visok standard kakovosti, a so razumljivi pri stroškovni učinkovitosti. Ravnotežje med obojim je ključnega pomena tudi za stranke. Če torej izbirate novo električno polirko, razmišljate o A/C servisni postaji za delavnico ali pa bi si želeli preizkusiti nove lake, se vsekakor obrnite nanje in preglejte njihovo bogato ponudbo.