Fasadne barve - pestra barvna lestvica bo navdušila še tako zahtevne okuse

Lepe, barvite fasadne barve naredijo objekt vizualno zanimiv in prepoznaven, popestrijo bivanje in oživijo še tako dolgočasno ulico. Danes je na voljo pestra barvna lestvica, iz katere lahko vsak posameznik izbira barvni odtenek po svojem okusu. Na izbiro barve za fasado pa vplivajo tudi določena (nenapisana) pravila: upoštevati je treba, kakšna je okolica hiše, kakšnih barv so sosednje hiše, kako je barva usklajena z barvo balkonske ograje in ograje okrog hiše ter z barvo polken (če so nameščena) in zunanjih rolet.
Pri izbiri se moramo tudi zavedati, da fasadne barve niso zgolj dekoracija, ampak imajo tudi svoj uporabni namen. Fasadne površine je namreč treba zaščititi pred škodljivimi in uničevalnimi vplivi iz okolja, kot sta vlaga in premočna sončna svetloba. Pomemben je tudi vpliv barvnega odtenka na zaščito fasade, saj nanos temnejšega barvnega odtenka absorbira več toplotne energije, kar lahko v primeru, da se ta kopiči na površini, povzroči hitrejši propad materiala.

Na prvem mestu kakovost fasadne barve in ne cena

Izbrati je treba torej takšne barve za fasado, ki bodo omogočile izmenjavanje vlage, zagotavljale zaščito pred sončnimi žarki ter preprečevale preveliko nalaganje toplotne energije na površini fasade. Pri izbiri barve za fasado naj bo zato na prvem mestu kakovost in ne cena.
Barve za fasado sicer ne morejo popraviti napak podlage, nanos kakovostne barve pa lahko propadanje začasno ustavi. Tudi v primeru že razpokane fasade lahko visokokakovostne fasadne barve preprečijo nadaljnje pokanje. Visokokakovostna fasadna barva, ki jo nanesemo na zaključni fasadni omet, pa lahko tudi poveča vodoodpornost fasade.

Najpogosteje se uporabljajo akrilne fasadne barve

Fasadne barve barvna lestvicaNajpogosteje se uporablja akrilna fasadna barva, ki je cenovno ugodna in sodi v razred srednje paroprepustnih in visoko vodoodbojnih barv. Primerna je za gladke, fino ometane betonske fasadne površine, hkrati pa je delo z njimi zaradi vodne osnove bolj prijazno in zdravju precej manj škodljivo kot delo z barvami na topilni osnovi.
Silikonska barva za fasado združuje maksimalno paroprepustnost in vodoodbojnost in torej najboljšo mogočo zaščito fasadnih površin. V bistvu gre za brezbarvno impregnacijsko sredstvo, katerega nanos poveča vodoodbojnost mineralnih dekorativnih ometov. Silikatna fasadna barva pa površinam daje starinski videz. Z njo se lahko barvajo tako novi kot apneni, apnenocementni ter silikatni ometi.

V podjetju Sejateh d.o.o. vam ponujamo program kakovostnih fasadnih barv Bekament, ki ga dopolnjuje tudi program notranjih zidnih barv. Barvna lestvica, predvsem pa ugodna cena, bosta zagotovo navdušili še tako zahtevne okuse.

Vabljeni na našo spletno stran!


Sejateh d.o.o. | Fasadne barve za lepši videz in daljšo življenjsko dobo fasade - povezave do naše spletne strani: