Stirodur plošče, ektrudirani polisitiren (XPS) - klasična toplotna izolacija

Stirodur plošče dimenzijeEkstrudiran polistiren (XPS) je izolacijski material, ki ima edinstvene lastnosti. Skoraj ne vpija vode (manj kot 0,4%), zdrži velike tlačne obremenitve, zaprta celična struktura pa mu obenem omogoča visoko toplotno izolativnost. Material je dimenzijsko stabilen, ne trohni in je enostaven za uporabo. Zaradi vseh teh odličnih lastnosti so stirodur plošče nepogrešljiva toplotna izolacija v gradbeništvu in industriji. V gradbeništvu jih tako lahko uporabimo za fasade, strope, strehe in tla, pa tudi za obodno izolacijo in izolacijo toplotnih mostov. Najpogosteje se uporabljajo plošče s stopničastim robom (rob L).
Stirodur plošče so uporabne predvsem v primerih, ko klasični toplotnoizolacijski materiali tehnično ne ustrezajo - torej takrat, kadar je okolje vlažno ali ko je izolacija izpostavljena velikim obremenitvam.

Stirodur - odlična izolacija za fasade

Izdelava izolacije za fasade vključuje uporabo kamene ali steklene volne, stiropora ali stirodur plošče standardne dimenzije, lepila, lepilne malte, armirne mrežice, osnovnega premaza in zaključnega sloja oz. fasadnega ometa. Ker je pomembno, da je toplotna izolacija fasade čim bolj učinkovita, je kakovost materialov ključnega pomena. Različni načini uporabe in različne fasadne podlage zahtevajo individualne odločitve o materialih. Pomembno pa je, da so vse komponente med seboj združljive, saj lahko le tako zagotovimo ustrezno paroprepustnost in želeno toplotno izolativnost stene ter njeno mehansko odpornost.

Stirodur plošče Fibran XPS standardne dimenzije

Da bi bila toplotna izolacija fasade za hiše čim bolj učinkovita, je torej kakovost materialov še kako pomembna. Uporaba vrhunskih materialov za izdelavo fasade se vam bo obrestovala tako z vidika udobnega bivališča kot tudi s z vidika prihranka. Kakovostna toplotna izolacija za fasade prinaša večji toplotni izkoristek, to pa tudi pomeni, da se nam bo naložba že v nekaj letih povrnila preko prihrankov pri porabi energije za ogrevanje ali hlajenje.
Podjetje Sejateh d.o.o. vam lahko ponudi kakovostne izolacijske materiale priznanih proizvajalcev, kot so Austrotherm, Fibran, Isover in Ursa. Poleg steklene in kamene volne in stiropora so na voljo tudi stirodur plošče Fibran XPS standardne dimenzije 1250x600 milimetrov ter debeline od 30 do 200 milimetrov.

Obiščite našo spletno stran in si oglejte našo bogato ponudbo fasadnih in izolacijskih materialov. V tabelah boste med drugimi našli tudi dimenzije naših izdelkov in ostale uporabne informacije.

Vabljeni!


Sejateh d.o.o. | Ugodna cena za kakovostne stirodur izolacijske plošče - povezave do naše spletne strani: