Paropropustna folija - ob številnih prednostih tudi ugodna cena

Paropropustna folija - filmV sodobni gradnji je potreba po zagotavljanju tesnosti toplotnega ovoja in nadzoru nad prehodom vodne pare vedno bolj pomembna. Zato se poleg toplotne izolacije na fasade in strešne konstrukcije namešča tudi posebna paropropustna folija. Ta pri strešnih kritinah deluje kot druga kritina, na fasadah pa ima tudi vlogo zračne oziroma vetrne zapore.
Prednost paropropustne izolacijske folije ni samo v tem, da preprečuje nastajanje kondenzacije pod primarno kritino, ampak tudi v tem, da preprečuje vdor dežja ali snega v termoizolacijo ter strukturo streh. Po zaslugi visoke paropropustnosti vzdržuje streho suho, kar je pri varčevanju z energijo bistvenega pomena. Obenem pa je paropropustna folija zračna.
Poleg visoke in enakomerne paropropustnosti izolacijske folije odlikujejo tudi druge pozitivne lastnosti. Visoka elastičnost in lahkost omogočata enostavno namestitev, visoka mehanska vzdržljivost in zelo visoka zaščita pred UV sevanjem pa dolgo življenjsko dobo izolacije. Ugodna pa je tudi njihova cena izolacijske folije.

Učinkovitost folije odvisna od pravilne namestitve

Čeprav boste ob nakupu folije skupaj z izdelkom dobili vsa potrebna navodila za pravilno namestitev, vam toplo priporočamo, da delo prepustite strokovnjakom. Paropropustna folija bo namreč kot sekundarna kritina učinkovito delovala le v primeru, če bo pravilno položena in zlepljena.
Izučeni krovci vedo, kako ravnati s tkanino, prav tako vedo, kakšno lepilo se uporablja pri lepljenju folije. Pri tem opravilu je ključnega pomena, da se zalepijo vse morebitne luknjice na paropropustni foliji, ki so po nesreči nastale pri transportu ali polaganju. Bistveno je tudi, da se paropropustna folija pri polaganju z drugimi elementi strehe ali fasade namešča pravilno.
Od kakovosti polaganja paropropustne folije je odvisna njena življenjska doba in kasnejše vzdrževanje folije. Zato naj vas cena najema krovcev nikar ne odvrne od želje, da bi bilo delo opravljeno kar najbolj kakovostno.

Paropropustni film ima na površini mikro luknjice v obliki lijakov

Paropropustni film je posebna paropropustna folija za streho, ki ima na svoji površini mikro luknjice v obliki lijakov, kar omogoča prehod pare samo v eni smeri. Pomembno je, da film namestimo s pravilno stranjo navzgor. Paropropustni film z lijaki, obrnjenimi navzgor, bo preprečil, da bi skozi folijo stekle kapljice dežja in snežinke, ki jih lahko zanese pod kritino. Voda bo tako lahko nemoteno odtekla po površini in ne bo povzročila nobene škode.

V podjetju Sejateh d.o.o. vam lahko ponudimo široko paleto izdelkov, kar vam bo olajšalo izbiro primerne paropropustne izolacijske folije. Zagotovo vas bo navdušila tudi njena ugodna cena.

Obiščite našo spletno stran in si oglejte ponudbo. Vabljeni!


Sejateh d.o.o. | Kakovostne in ugodne paropropustne folije - povezave do naše spletne strani: