Izolacija fasade za hiše - debelina izolacije vpliva na energijski prihranek

Izolacija fasade je pomemben dejavnik pri ustrezni toplotni izoliranosti tako za hiše kot za stanovanjske ali poslovne objekte. Poleg vizualnega pomena ima namreč fasada zelo pomemben ekonomski pomen, saj s pravilno postavitvijo in izdelavo lahko pripomore k znatnemu prihranku. S kakovostno izolacijo zunanjih zidov se toplotne izgube objekta in s tem raba goriva za ogrevanje močno znižajo. Na prihranek pri stroških ogrevanja pa vpliva tudi debelina izolacije. Zato moramo tako debelino kot vrsto izolacije izbrati glede na podnebne razmere.
Izdelava izolacije fasade vključuje toplotno izolacijo, lepilo, lepilno malto, armirno mrežico, osnovni premaz in zaključni sloj oz. fasadni omet. Ker je pomembno, da je toplotna izolacija fasade čim bolj učinkovita, je kakovost materialov ključnega pomena. Različni načini uporabe in različne fasadne podlage zahtevajo individualne odločitve o materialih. Pomembno pa je, da so vse komponente med seboj združljive, saj lahko le tako zagotovimo ustrezno paroprepustnost in želeno toplotno izolativnost stene ter njeno mehansko odpornost.

Toplotna izolacija fasade s kakovostnimi materiali podjetja Sejateh

Toplotna izolacija fasadeIzolacijske materiale ločimo glede na strukturo (pena ali vlakna) in glede na to, v kakšnem stanju jih lahko kupimo. Materiali v svitku so npr. kamena volna, steklena volna, polistirol, polietilen, kokos, pluta ali klobučevina. Druge oblike so še mreže, trde plošče, večplastne plošče, plošče z utori ali pa bloki. Nekatere materiale dobimo tudi v razsutem stanju; takšna je na primer izolacija iz celuloznih vlaken.
Podjetje Sejateh d.o.o. vam lahko ponudi kakovostne izolacijske in fasadne materiale priznanih proizvajalcev, kot so Austrotherm, Isover in Ursa. Poleg steklene in kamene volne ter stiropora so na voljo tudi stirodur plošče standardne dimenzije 1250x600 milimetrov. Njihova debelina se giblje med 30 in 200 milimetrov.

Toplotna izolacija fasade - naložba v prihodnost

Uporaba vrhunskih materialov za izdelavo fasade se vam bo obrestovala tako z vidika udobja kot tudi s finančnega vidika. Čeprav bomo za zunanjo izolacijo odšteli nekoliko več denarja, kot bi ga za notranjo, se nam bo naložba preko prihrankov pri porabi energije za ogrevanje ali hlajenje povrnila že v nekaj letih. Bolj kakovostna kot bo toplotna izolacija fasade za hiše, tem večji bo toplotni izkoristek in s tem tudi naš prihranek.


Obiščite našo spletno stran in preverite našo bogato ponudbo. Vabljeni!


Sejateh d.o.o. | Najboljša in najugodnejša toplotna izolacija fasade - povezave do naše spletne strani: