Zalivanje trave z avtomatskim sistemom za lepo travo

Namakanje in zalivanje traveZalivanje trave le redkokdo opravlja ročno. Gre za zamudno in nerodno opravilo. Tisti pa, ki to vseeno počno, uporabijo premalo ali preveč vode. Če pri zalivanju trave uporabimo premalo vode, ne dosežemo pravega učinka in vse naše delo in stroški so zaman. Če pa je ročno zalivanje trave preobilno, je račun za porabljeno vodo prevelik. Zato vam priporočamo, da uporabite zalivalni sistem s cevmi za namakanje. Za zelo majhne travne površine je možno uporabiti cevi za kapljično namakanje, ki so pogosto eden najbolj priljubljenih sistemov za zalivanje vrta. Pri površinah običajne velikosti in sploh pri namakalnih sistemih za velike površine pa se uporabljajo namakalni sistemi za travo na bazi razpršilcev.

Zalivanje trave - s samodejnim namakalnim sistemom prihranek

Najbolj uporabljani zalivalni sistem za travo je zalivalni sistem z ugreznimi zalivalniki. Ti so povezani z vodovodom s pomočjo cevi za namakanje. Ko se zalivalni sistem aktivira, se dvignejo v zrak razpršilci in enakomerno pršijo vodo po zelenici. Vse skupaj nadzirajo krmilniki in elektromagnetni ventili ki usmerjajo pretok vode. Ta sistem je še posebej priporočljiv pri namakalnih sistemih za velike površine. Zalivanje trave je tako enostavno in nadvse ekonomično.

Zalivanje trave z zalivalnim sistemomCev za namakanje je lahko kapljična, kar je zelo enostavno

V redkejših primerih lahko zalivanje trave izvedemo tudi s kapljičnimi cevmi. To je morda smiselno pri res majhnih površina. Kapljične cevi za namakanje pa bolj uporabljamo za zalivanje vrta ali žive meje. Ideja cevi za kapljično zalivanje je sila preprosta: tovrstna cev je perforirana na več mestih, kjer iz nje uhaja voda in na primer zalije gredico s slastno solato na vrtu. Zalivalni sistem s tovrstnimi cevmi za zalivanje je izredno učinkovito saj steče voda iz cevi neposredno v predel korenin. To pomeni, da boste porabili natančno toliko vode, kot jo potrebuje vaša rastlina.

Pipelife.si | Zalivanje trave naj bo avtomatsko - povezave do naše spletne strani: