Spletna prodaja | Izdelava strani | Wordpress | Vidnost na spletu

Profesionalna izdelava spletnih strani in spletne trgovine

Če želite prodajo vaših izdelkov preseliti iz fizične trgovine na splet ali pa želite zagnati popolnoma novo spletno trgovino, tedaj je profesionalna izdelava spletnih strani idealna izbira. Funkcionalna in na pogled privlačna spletna stran privablja kupce in povečuje možnosti, da bodo obiskovalci strani izdelke tudi kupili. Spletna prodaja v zadnjem desetletju oblikuje nove nakupovalne navade in trende, saj vedno večje število ljudi nakupuje preko spleta. Izdelava spletne trgovine vašim kupcem omogoča 24 urno nakupovanje, kar je vaša velika konkurenčna prednost. Vaši izdelki so zatorej na voljo za nakup 24 ur na dan in 7 dni v tednu. S postavitvijo spletne trgovine boste lahko razširili bazo strank in povečali doseg prodaje ne samo v Sloveniji, temveč tudi v tujini. Fizične maloprodajne trgovine so namreč omejene le na prodajo strankam, ki se nahajajo na določenem območju. Poleg tega boste s preselitvijo izdelkov na splet tudi znižali stroške najemnin za prodajne prostore. Najamete lahko le prostor, kjer boste skladiščili zaloge izdelkov. Prav tako ne boste potrebovali toliko zaposlenih. Profesionalna izdelava spletnih strani vam omogoča uporabo tudi drugih funkcij, ki vam bodo pomagale pri razumevanju nakupnih navad vaših strank in pri določanju ciljne skupine kupcev, zato boste lahko stran postopoma prilagajali željam in potrebam odjemalcev. Internetno mesto lahko spremlja vsak klik vaše stranke, kar vam nudi dragocen vpogled v nakupni proces in vam pomaga pri utiranju poti k novim trženjskim priložnostim, kot je na primer e-mail marketing. Poleg tega lahko preko različnih komunikacijskih kanalov in z digitalnim marketingom usmerjate interese vaših kupcev. Informacije o nakupnih navadah lahko uporabite za načrtovanje spletne prodaje ter za oblikovanje ponudb in akcijskih popustov na izdelke. Če bi želeli vse to doseči, je pomembno, da je izdelava spletne trgovine usmerjena k čim boljši uporabniški izkušnji.

Izdelava spletne trgovine


Spletna prodaja in ključni elementi za dolgoročni uspeh

Izdelava spletne trgovine se v nekaterih funkcionalnostih in podrobnostih v dizajnu razlikuje od izdelave spletnih strani, ki so bolj informativne narave in kupca usmerjajo k vzpostavitvi kontakta s podjetjem, saj je cilj povpraševanje po izdelkih in ne samostojno nakupovanje. Oblikovanje spletne trgovine, na kateri boste prodajali vaše izdelke, mora slediti trendom in digitalnim tehnologijam, ki se nenehno spreminjajo. Digitalni poslovni svet se nenehno spreminja, zato mora biti spletno mesto precej dinamično, pri čemer je spletna prodaja končni cilj vsake strani. Strokovnjaki v digitalni agenciji VSI.SI d.o.o. vam bomo pomagali, da boste lahko izkoristili vse prodajne kanale na spletu, ki jih potrebujete, da bi uspešno dosegli vaše kupce in potencialne odjemalce. Pri tem je kakovostna, premišljena, oblikovno skladna in funkcionalna spletna stran ključnega pomena in kot taka predstavlja osnovo za vse nadaljnje aktivnosti. Naši razvijalci in oblikovalci bodo ugodili vsem vašim željam, zato da bi se spletna prodaja povečala. Na primer, lahko se odločite za to, da se ob nakupovalni košarici pojavi ime kupca, ki je že kupil vaše izdelke in pri oddaji naročila vpisal svoje podatke, ali pa, da se na vstopni strani samodejno prikažejo najbolj prodajani izdelki ali pa izdelki, ki jih ne boste več nudili v prodajnem asortimanu. Izdelava spletnih strani zajema tudi različne programirane postavitve, kot so izdelki v različnih kategorijah, seznam priporočenih izdelkov, različne možnosti za povratne informacije o nakupu, ocene in mnenja kupcev o določenem izdelku, možnost razvrščanja izdelkov glede na njihovo ceno in filtracija izdelkov po drugih značilnostih, seznam želja izdelkov, ki so si jih kupci že ogledali, funkcija skupne rabe z delitvijo izdelkov na družbenih omrežjih in drugo.


Izdelava spletnih strani – zakaj najeti strokovnjake?

Izdelava spletne trgovine, ki je estetsko oblikovana, funkcionalna in nudi odlično uporabniško izkušnjo, je zahtevna naloga tudi zato, ker je potrebno razmišljati in poskrbeti za dolgoročni uspeh. Hkrati je potrebno skrbeti tudi za posodabljanje in vzdrževanje strani. Številni ponudniki nudijo različne pakete, ki vam omogočajo, da sami izdelate spletno stran le za nekaj evrov na mesec. Vendar je pri tem pomembno vedeti, da oblikovanje spletne strani ponuja omejene možnosti, tako kar se tiče dizajna kot orodij, ki jih potrebujete za funkcionalno postavljeno internetno mesto. Poleg tega vam bo profesionalna izdelava spletnih strani prihranila marsikatero frustracijo in napačne korake. Če želite, da bo spletna prodaja dosegala dobre rezultate, boste namreč morali preučiti vse elemente, ki so potrebni, da obiskovalci ostanejo na strani in dejansko tudi kupijo izdelek, ter jih implementirati na internetno stran. Sistemi, ki temeljijo na predlogah »naredi sam«, vključujejo izdelavo spletnih strani, ki niso primerne za iskalnike in ne nudijo možnosti za SEO optimizacijo. Na drugi strani je profesionalna izdelava spletne trgovine pomembna tudi iz tega vidika, da je stran prijazna za obiskovalce. Profesionalno oblikovanje spletne strani zajema tudi enostavnost navigacije in nakupovalnega procesa, iskanje po spletnem mestu, obdelavo kreditnih kartic, posodabljanje vsebine in drugo. Nova spletna stran mora biti prilagojena vaši blagovni znamki. Zato v agenciji VSI.SI namenimo veliko pozornosti skrbnemu načrtovanju, pri čemer upoštevamo vaše želje in potrebe. Pomembno nam je, da razumemo delovanje vašega podjetja in spoznamo vaše izdelke, zato da lahko oblikujemo spletno stran, ki bo privabila in obdržala čim več kupcev.

Nakupovanje preko spletne trgovine


Izdelava spletne trgovine z odlično uporabniško izkušnjo (UX)

Vsem potrošnikom je skupno to, da tako na spletu kot v fizični trgovini, želijo opraviti nakup karseda hitro in enostavno, pri tem pa dostopati do ključnih informacij o izdelkih. Zato je pomembno, da izdelava spletne trgovine sloni na zasnovi, ki omogoča odlično uporabniško izkušnjo, vse od vstopa na spletno mesto in nabiranja informacij do končnega nakupa. Odlična uporabniška izkušnja pomembno prispeva k povečanju spletne prodaje in številu konverzij ter pomaga zgraditi zaupanje v blagovno znamko podjetja. Odzivno oblikovanje spletne strani omogoča dosledno uporabniško izkušnjo na vseh elektronskih napravah, kot je računalnik, tablica in mobilni telefon. Podatki kažejo, da večina kupcev dostopa do spleta preko pametnih telefonov, zato je nujno potrebno, da je spletno mesto prilagojeno mobilnim napravam. Na uporabniško izkušnjo v večji meri vpliva tudi na oko privlačen in preprost dizajn, pri čemer je izdelava spletnih strani osredotočena na ustvarjanje čistih oblik in odstranjevanje odvečnih dodatkov in dekorativnih elementov, zato da se kupci lahko osredotočijo na izdelke. V agenciji VSI.SI poskrbimo za organizirano in enostavno navigacijo, ki služi kot orodje za usmerjanje uporabnikov v smeri nakupa in pomaga pri preglednem brskanju po prodajni ponudbi. Izdelke je potrebno razvrstiti v vidne kategorije in podkategorije, pri tem pa je potrebno vzpostaviti tudi funkcijo filtriranja izdelkov glede na ceno, blagovno znamko, velikost, barvo in drugo. Spletna prodaja je lahko uspešna le, če lahko kupec na hiter in enostaven način poišče izdelek, ki ga zanima in ga nato tudi kupi. Izdelava spletnih strani lahko zajema tudi vstavitev iskalne vrstice na vrhu strani, kamor kupci lahko vpišejo naziv ali opis izdelka in hitreje najdejo to, kar iščejo. Za čim boljšo uporabniško izkušnjo je dobro, da so slike izdelkov prikazane iz različnih kotov ter, da nudijo funkcijo povečave s prikazom podrobnosti.


Oblikovanje spletne strani – atraktivna grafična podoba in preprost dizajn

Profesionalno oblikovanje spletne strani vključuje sodobne trende dizajna, pri čemer je potrebno implementirati tako strukturo strani kot grafično podobo, ki predstavlja vašo blagovno znamko. Atraktivna grafična podoba s skladnimi barvami ter premišljeno izbranimi fotografijami in video posnetki poskrbi za dober prvi vtis, kar je pri spletnem nakupovanju ključnega pomena. Izdelava spletnih strani zajema tudi dobro premišljeno strukturo s poudarkom na ustreznem umeščanju prodajnih elementov, kot so na primer gumbi, ki obiskovalca nagovarjajo k aktivnosti (t.i. ''call to action''), ter različne prodajne pasice. Pomembna pa je tudi menijska struktura z različnimi področji strani. V agenciji VSI.SI se pri ustvarjanju grafične podobe dalj časa zadržimo v fazi usklajevanja in medsebojnega sodelovanja, saj želimo ustvariti dizajn, ki bo prilagojen dejavnosti vašega podjetja in vašim izdelkom ter bo uspešno predstavljal vašo blagovno znamko. Nudimo vam unikatno oblikovanje spletne strani, pri čemer naši oblikovalci ustvarijo edinstven dizajn v skladu s celostno grafično podobo, zato boste izstopali med konkurenco, ter izdelavo spletne trgovine na izbrani platformi. Pri izdelavi spletnih strani vam nudimo tudi druge oblikovalske rešitve, kot je na primer izdelava novega logotipa. Pri postavitvi mesta je pomembno, da je dizajn preprost in ne vsebuje veliko povezav, migetajočih pasic, številnih slik in dolgega teksta, preveč kričeče in vpadljive barve, veliko število oglasnih sporočil in preveč izpostavljene napise o aktualnih akcijah. Izdelava spletne trgovine mora biti pri oblikovanju usmerjena h konceptu »manj je več«, saj s preveliko količino informacij lahko zmedene kupce odvrnete od nakupa. Na splošno velja, da naj bo dizajn preprost, čist in pregleden, ne glede na dejavnost podjetja.


Izdelava spletnih strani Wordpress, urejevalnik vsebine in WooCommerce vtičnik

V podjetju VSI.SI d.o.o. med drugim izdelujemo spletne strani in trgovine v Wordpress-u ali v lastnem urejevalniku vsebine SolCMS. Pri izdelavi spletnih strani Wordpress ponuja številne prednosti za lastnike spletnih trgovin in e-poslovalnic, saj je platforma izjemno prilagodljiva ter nudi skoraj neomejene možnosti za razširitve, nadgradnje in dodatke, pri čemer poganja tudi nekatera največja internetna mesta. V ospredju platforme je tudi varnost, ki jo je mogoče izboljšati s pravimi orodji. Izdelava spletnih strani v Wordpressu je stroškovno učinkovita rešitev. Kljub temu nudi na tisoče tem in vtičnikov, ki ponujajo z malo prilagoditvami edinstven dizajn in funkcionalnost po meri glede na vaše želje in zahteve. Na primer, brezplačen WooCommerce vtičnik, ki ga pri izdelavi spletni strani Wordpress nudimo in uporabljamo v naši agenciji, vam bo pomagal zgraditi učinkovito spletno trgovino. WooCommerce, odprtokodni in varni vtičnik, omogoča številne nadgradnje in razširitve, zato lahko na spletno mesto dodajate različne funkcije, ne da bi pri tem potrebovali dodatno tehnično znanje. WooCommerce vtičnik je namreč zasnovan za potrebe izdelave spletne trgovine, kjer se prodajajo določeni produkti in storitve, upravljalec strani pa za menjavo prejme denar. Vtičnik vam zato omogoča, da na strani prodajate raznovrstne fizične izdelke, elektronske izdelke, rezervacije, storitve in drugo. Izdelava spletnih strani pa lahko sloni tudi na urejevalniku vsebine SolCMS, ki smo ga razvili sami. Urejevalnik vsebine temelji na ogrodju Laravel, ki nudi prilagodljive rešitve tako v ozadju kot v front-endu. SolCMS platforma je idealna izbira, če boste v prihodnosti želeli spletno trgovino urejati sami in vanjo dodajati nove vsebine, izdelke, slikovni in tekstovni material in drugo. Prednost je tudi v tem, da se urejevalnik vsebine zelo hitro nalaga, omogoča večjezičnost, dosega odlične pozicije na iskalnikih ter zelo dobro deluje na mobilnih napravah in tablicah.

Spletna trgovina na tablici ali telefonu


Optimizacija spletne strani poskrbi za vidnost na internetu

Profesionalna in premišljeno zasnovana izdelava spletnih strani že sama po sebi poskrbi za sodoben dizajn, kakovostne vsebine, prilagojenost mobilnim napravam, odlično uporabniško izkušnjo in funkcionalnost, kar izdatno povečuje možnosti, da se bodo obiskovalci vaše spletne trgovine odločili nakup. Vendar pa je na drugi strani pomembno tudi to, da obiskovalci in potencialni kupci vašo spletno stran tudi najdejo, ko na primer v iskalnik Google vpišejo določeno ključno besedo, ki je povezana z vašimi izdelki ali storitvami. Spletna prodaja tako lahko zraste s tem, da bo vaše internetno mesto všečno spletnim iskalnikom in zato vas bodo obiskovalci lažje našli. Za vidnost spletne strani v rezultatih iskanja iskalnikov poskrbi SEO optimizacija spletne strani. Cilj je, da se vaše spletno mesto uvrsti med prve pozicije na iskalniku, saj obiskovalci redkeje odpirajo strani, ki se nahajajo na drugi ali tretji strani rezultatov iskanja. Sama izdelava spletne trgovine brez načrtovane optimizacije povečuje tveganje, da bo vaše internetno mesto ostalo nevidno v množici konkurence. V naši agenciji VSI.SI izdelava spletnih strani vključuje tudi on-site optimizacijo, pri čemer prilagodimo vsebine in meta podatke, zato da Googlovim algoritmom rangiranja rezultatov posredujemo informacije o vsebini vaše spletne trgovine. Izdelava spletne trgovine vključuje tudi izbor najbolj pomembnih ključnih besed, s katerimi želite priti na prve strani iskalnika. Pri izdelavi spletnih strani umestimo izbrane ključne besede v vidna besedila, menijsko strukturo in informativno vsebino. Kasneje lahko te ključne besede tudi uporabite pri samostojnem pisanju blog besedil, predstavitvah izdelkov ter na družbenih omrežjih, saj se s tem ustvarijo številne povezave. Če pa želite izdelke prodajati na tujih trgih in ne samo v Sloveniji, pa poskrbimo tudi za globalno optimizacijo spletne strani v različnih jezikih.