Peskovnik je lahko najljubši otroški prostor na domačem vrtu

Peskovnik je priljubljen otroški igralni kotiček na domačem vrtu. Ker so otroci radi zunaj, na prostem jim na vrtu postavite peskovnik. Velik ali majhen lesen peskovnik, otroci bodo zagotovo navdušeni in z veseljem bodo v novem peskovniku preživljali lepe trenutke s prijatelji. Za poučno, pristno in domišljije polno igro otroci ne potrebujejo veliko, saj se znajo zamotiti že z malenkostmi. Kup mivke in igrače za v peskovnik bodo poskrbeli za igro v lepih poletnih dneh. Igra v peskovniku za otroke na domačem vrtu je v toplih in suhih dneh le še bolj zanimiva, če imajo otroci na vrtu kreativno igralo, kot je leseni peskovnik. V njem lahko po mili volji kopljejo, postavljajo ceste, zidajo gradove in kuhajo, zraven pa se krepko umažejo z mivko. Lepše igre skorajda ni. Če imate na domačem dvorišču le malo prostora naj vas to ne odvrne od postavitve peskovnika. Pri nas vam nudimo modele vseh vrst, velikosti ter oblik in zagotovo boste našli pravi peskovnik za vašega malčka. Če želite lahko kupite lesena igrala v katere je vključen stolp za vse vremenske razmere, s toboganom, lestvijo, spodaj pa je postavljen peskovnik s streho, ki mu jo nudi stolp. Takšno igralo navdušuje otroke že zgodaj spomladi in pozno v jesen, saj mu streha nudi zatočišče. Izpostavljeni balkon z razgledom na peskovnik pa je kot nalašč za sončno vreme.

Peskovnik z mrežo

Peskovnik s streho preprečuje obisk nedobrodošlim gostom

V peskovniku za otroke se ne igrajo radi le naši malčki, temveč lahko če jih ne zaščitimo, postanejo tudi pasje ali mačje igrišče, ali pa celo stranišče. Dobro imeti skrb in vsak večer, ali takrat ko ni v uporabi, pokriti peskovnik s streho ali ponjavo. To ne bo le zaščita pred živalmi ampak tudi pred dežjem in vlago. Zanimiv in preizkušen trik za peskovnik s streho: med pesek ali mivko vsujte kakšen dekagram cimeta. Ta bo uspešno odganjal hrošče, črve in ostale žuželke. Otroci se bodo brez skrbi igrali v svojem priljubljenem kotičku, vas pa ne bo skrbelo, da bi njihovi prstki zašli še v kaj drugega kot v mivko. Če se odločite za nakup otroške lesene hišice, jo lahko krasno dopolnite z lesenim peskovnikom s streho, toboganom, gugalnico in z ostalimi igrali, ki bodo razveseljevali vaše in sosedove otroke. Velikokrat pa leseni peskovnik za otroke razveseljuje tudi odrasle, ki radi sedejo zraven otrok v mivko in sami preizkusijo igrače za v peskovnik. Če imate na vrtu dovolj prostora, vam bomo naredili peskovnik za otroke po vaših željah in merah, saj so vam na voljo različne dimenzije in izvedbe. Lahko se odločite za leseni peskovnik s streho. Vašemu otroku bomo omogočili razgibano igro z neomejenimi možnostmi, ko bomo vaš igralni kotiček dopolnili še z zanimivimi lesenimi igrali.

Kakovostne igrače za v peskovnik so potrebna dodatna oprema

Pogostokrat se zgodi, da v veliko peskovnikih mivke ali peska sploh ni videti, saj je prekrit s kupom pisanih igrač. Igrače za v peskovnik so nujne saj jih otrok potrebuje za igro. Ne smemo pa pozabiti, da je pravzaprav pesek tista glavna igrača in kaj peskovnik otroku omogoča. Dovolj bodo lopatka, grabljice, plastično vedrce, razni modelčki za potičke, in posodice, da bodo deklice lahko kuhale, dečki pa se bodo razveselili traktorja, tovornjaka ali bagra. Ne bodite jezni če bodo kupčki mivke raztreseni malo travi in malo po rožnih gredicah, igra v peskovniku za otroke se velikokrat tako razmahne in razživi, da otroci pozabijo paziti na red. In prav je tako. Naj bo njihova igra sproščena in naj uživajo v svojem malem raju, vi pa boste kasneje pospravili raztreseno mivko ki je padla iz peskovnika. Če se boste odločili za leseni peskovnik za otroke, mogoče za peskovnik s streho ali pa kakšno drugo igralo, se obrnite na nas. Zagotovo bomo našli rešitev za vaše dvorišče.