Gugalnica za otroke je igralo, ki pričara občutek letenja

Eden zgodnejših spominov iz otroštva je gotovo guganje z gugalnico, ki je pomenilo nekaj podobnega kot letenje ter pričaralo občutek svobode in breztežnosti. Višje kot smo se poganjali, večji je bil naš užitek ob tem. Viseča gugalnica gotovo velja za večno priljubljeno, klasično igralo za otroke, ki se uporablja že mnogo generacij. Otrok, ki je ne bi oboževali, skorajda ni.

Če si želimo svoj domači vrt ali dvorišče opremiti z otroško gugalnico, nam je voljo kar nekaj modelov, v različnih cenovnih razredih, zato je najbolje, da ponudbo preverimo že pred nakupom. Izberemo lahko takšno, ki ima možnost prilagajanja glede na velikost našega malčka. Zanjo obstajajo celo takšni sedeži, ki s posebno zaščito poskrbijo za to, da otrok med guganjem ne zdrsne iz sedeža. Njihova montaža je preprosta, obesimo jih na vrv in namestimo na želeno pozicijo na dvorišču ali vrtu. Poleg izključno zunanjih, pa so na voljo tudi zabavni gugalniki za enega ali dva otroka, ki jih brez kakršnegakoli nameščanja, preprosto postavimo v prostor po želji. Za javna ali večja osebna otroška igrišča obstajajo elementi, ki vsebujejo več gugalnic v enem, navadno izdelani že z vključenim kovinskim ogrodjem in sidri za pritrditev. Najpopularnejši vsebujejo dve gugalnici in zabavnega konjička na vzmet, tobogan ali celo trim postajo s plezalno vrvjo, lestvijo in drogom. Pred nakupom moramo preveriti dimenzije sestavljenega izdelka, da se kasneje ne bi izkazal za prevelikega, da bi ga lahko postavili v prostor za kamor je bil namenjen.

Poleg visečih gugalnic poznamo tudi previsne (nihajne), na katerih se hkrati gugata dva otroka, ki se izmenično odrivata od tal. Delujejo na principu teže, ki s pomočjo odrivanja, otroka izmenično dviguje v zrak. Navadno so izdelane iz lesa ali različnih kovin, pritrjene na kovinsko ogrodje. Pod obema sediščema sta nameščeni gumi, ki preprečujeta zabijanje v tla, na drogu pred sediščema pa so nameščena tudi držala.

Gugalnica gnezdo

Gugalnica gnezdo je izdelana iz okroglega obroča, prevlečenega z PE ponjavo, posebno mrežo ali platnom in ovitega z vrvjo. Je precej prostorna, prenese pa do 180 kg teže, zato je primerna tudi za odrasle ali 2 otroka skupaj. Namestimo jo lahko na vrt, teraso ali balkon! 4 vrvi dolžine 180 cm, katerih dolžino lahko prilagodimo po želji, so izdelane iz močnega polietilena, zaradi česar so odporne na različne vremenske razmere. Premer jeklenega ali aluminijastega obroča na katerem sedimo največkrat znaša od 100 do 110 cm, njegova debelina pa  je odvisna od materiala iz katerega je izdelan.

Gugalnica gnezdo

Oglejte si ponudbo

Gugalnica s toboganom

Le kaj je lepšega, kakor kombinacija dveh najbolj priljubljenih otroških igral vseh časov? Sicer obstaja veliko različnih različic gugalnic, ki vsebujejo peskovnike, plezala, igralne stolpe itd… Vendar pa je tista Gugalnica s toboganom daleč najpopularnejša. Uporablja jo lahko več otrok hkrati, primerna pa je od 3. leta starosti naprej. Sedeži take gugalnice so lahko izdelani iz različnih materialov, kot sta les in plastika, njene vrvi pa so običajno nastavljive, izdelane iz močnega polietilena, ki je odporen na vse vremenske razmere. Najdemo tudi gugalnice, ki imajo namesto vrvi kovinske verige, ali celo palice. Njihove nosilnosti so različne, kar je zelo odvisno od tega za kakšno starostno skupino otrok (lahko tudi odraslih) so namenjene in iz kakšnega materiala so izdelane. Tobogan je navadno je izdelan iz kvalitetne plastike in odporen na vse vremenske razmere.

Gugalnica s toboganom

Preberite več

Orjaška gugalnica

Naj vas ime ne preslepi. Pri tej gugalnici ne gre več za nedolžno otroško igralo, temveč za pravo adrenalinsko novost, ki ponuja zabavno in nepozabno doživetje, za vse tiste, ki si želijo izkušnjo navadne gugalnice doživeti na višji ravni. Če se radi gugate in ste ljubitelj adrenalinskih športov, je orjaška gugalnica prava za vas. Za guganje s takšno gugalnico potrebujemo nekaj ljudi, ki nas bodo s pomočjo škripcev dvignili več metrov od tal, nato pa se bomo spustili ter visoko zanihali. Gre za popularno dejavnost, ki jo najdemo pred vsem v adrenalinskih parkih, priljubljena pa je tudi na različnih razglednih točkah, kjer lahko čudovit razgled kombiniramo z nepozabnim adrenalinskim doživetjem.