Notranji kamini - sobni kamini | Kamini, kaminske obloge in kaminske policeIzdelava sobni kamini in kaminske police

Notranji kamini imajo večstoletno tradicijo in so eden od glavnih simbolov toplega in prijetnega doma, saj se vsi radi vračajo »k domačemu ognjišču«. Sobni kamini so se pravzaprav razvili iz kmečke peči, predvsem zaradi ekonomične in manjše porabe, pa tudi neuporabe velikih kurišč - zato so bili veliko bolj praktični manjši kamini. Notranji kamini imajo danes več funkcij, saj ne služijo le za ogrevanje, temveč tudi kot okras in ponos dnevnega prostora. V ponudbi podjetja Kamnoseštvo Marnit boste poleg kaminov našli še: kamnite okenske police, furnir iz naravnega kamna, kamnite stopnice in fasade. Na voljo so tudi zunanji in notranji tlaki, kuhinjski pulti, kamniti umivalniki, pa tudi nagrobniki.

Notranji sobni kamini iz naravnega kamna

Daleč pred vsemi modernimi kamini so naši predniki gradili kamine iz naravnega kamna, a zato kamini še niso zastareli. Notranji sobni kamini iz naravnega kamna so prav tako moderni kot novodobni sobni kamini in kaminske peči, zagotovo pa imajo to prednost, da ne bodo nikoli šli »iz mode«, saj so klasična in zanesljiva rešitev, na katero se zanašamo že vrsto generacij.

Izdelava kaminov iz naravnega kamna je zelo pestra in zanimiva, saj imamo na voljo različne vrste kamnin in drugih materialov, s katerimi jih lahko kombiniramo. Na voljo so tako kamini s kamnito polico ob kurišču, lahko so delno ali v celoti obloženi z naravnim kamnom kot so granit, marmor, skril, kvarcit..., kot tudi graciozni notranji kamini iz razkošnih kamnin, kakršni sta masivni granit in marmor. V obeh primerih boste uporabili naravni kamen, ki bo v vaš dom vnesel toplino in omogočil prijetno bivanje tudi potem, ko bo ogenj že ugasnil.Notranji kamini in obloge izdelava kaminov ( marmor , granit ) Kamnoseštvo Marnit

Izdelava kaminov - notranji kamini in kaminske obloge različnih oblik in barv

Izdelava kaminov je obrt, ki se skozi čas ni veliko spreminjala, temveč samo dopolnjevala. Prvotna kvadratasta in pravokotna oblika, ki so jo imeli sobni kamini, je v zadnjih desetletjih močno napredovala. Moderna izdelava kaminov je namreč omogočila, da so notranji kamini v vseh oblikah in barvah, ki zadovoljijo še tako zahtevnega kupca, novi načini obdelave kamna pa so prinesli dostopne cene in ognjišče za vsak dom.

Če se odločite za sobni kamin, morate priskrbeti tri osnovne pogoje, ki jih zahtevajo kamini. Notranji kamini potrebujejo:

  • zadosten premer dimnika (za odprte kamine od 25 do 30 cm, za kamine z zaprtim kuriščem od 20 do 25 cm),
  • dovod svežega zraka, za katerega zadostuje že vodovodna plastična cev in
  • čvrsto podlago za sobni kamin.

Marnit | Notranji kamini, sobni kamini, kaminske obloge in kaminske police - povezave do naše spletne strani: