Kamnite fasade in zidne obloge

Izdelava fasade

Izdelava fasade je pogosto zadnja v vrsti, ko gradimo hišo, saj je velikokrat pomembnejša čimprejšnja vselitev in interier. Dejstvo pa je, da je fasada obraz in ogledalo vsakega doma, saj je prvi stik z obiskovalci in mimoidočimi, ki bodo vaš dom najbrž videli le od zunaj. Izdelava fasade je pomemben del gradnje in končna pika na »i«. Pri tem se ne obotavljajte in zadržujte pri klasičnih materialih in fasadah, medtem ko so na voljo številne moderne fasade. Eksperimentirajte, kombinirajte in si ustvarite edinstven dom po svojem okusu. Kombiniranje klasičnih in kamnitih fasad oz. zidnih oblog iz naravnega kamna, so zelo priljubljene in imajo učinek, ne prevelikega razkošja, a vendar je naravni kamen prisoten in daje poseben čar celotni fasadi oz. zunanjemu videzu objektov.

Kamnite fasade | Kamnoseštvo Marnit d.o.o.

Moderne fasade in dekorativne fasade

Čeprav so vse do pred kratkim prevladovale klasične »zrnate« fasade, po celotni zunanji površini objekta, se ta era počasi umika. Izdelava fasade že dolgo ni le gradbeno delo, temveč je postalo tudi umetnost, pri kombiniranju materialov. Ljudje se vse pogosteje odločajo za nove, drugačne in moderne fasade, ki niso le praktične, temveč tudi lepe in drugačne - dekorativne fasade. Ene od takih so tudi kamnite fasade, ki vsebujejo dekorativni kamen in kamen za oblaganje zidov. V ponudbi podjetja Kamnoseštvo Marnit so na voljo tudi: kamnite okenske police, granitne okenske police, okenske police marmor, furnir iz naravnega kamna, kamnite stopnice, notranji kamini, kamniti umivalniki, kuhinjski pulti, kamnite fasade, zunanji tlaki, notranji tlaki in tudi nagrobniki.

Kamnite fasade

Kamnite fasade ne potrebujejo ometanja, niti barvanja, saj so že v naravni obliki lepe in pripravljene na vse neugodne vremenske razmere - ob tem imajo poseben učinek zidne obloge. Kamen (granit, marmor, skril, kvarcit,...) pri nekaterih izvedbah namreč dodatno toplotno izolira zunanje stene in ima pomembno vlogo pri zaščiti pred požarom in pri zvočni izolaciji, saj vas bodo pred nadležnim hrupom varovale močne zidne obloge. Kamen za oblaganje zidov tako oblikuje kamnite fasade ne le v estetsko lepo, temveč tudi praktično obleko.

Tovrstne dekorativne fasade so tudi enostavne za vzdrževanje, saj zahtevajo minimalno oskrbo za zidne obloge. Kamen načeloma nima posebne potrebe po čistilnih in negovalnih sredstvih, zato so stroški vzdrževanja minimalni.

Zidne obloge - kamen za oblaganje zidov

Kamnite fasade podjetja Kamnoseštvo Marnit vsebujejo naravni kamen za oblaganje zidov, ki ima številne prednosti pred običajnimi fasadami. Poleg vseh naštetih in estetskih prednosti je naravni kamen neškodljiv za zdravje (kar za večino umetnih materialov ne moremo trditi) in ugodno vpliva na splošno počutje. Pri »zaprto obdelanem« kamnu namreč ne nastaja prah, kot pri nekaterih drugih materialih, ki niso odporni proti obrabi - v prahu pa se pogosto nahajajo vzroki za alergijska obolenja. Poleg tega kamen za oblaganje zidov preprečuje nadležen statičen naboj, ki prav tako lahko povzroča številne zdravstvene težave. Prav tako ne oddaja nobenih strupenih plinov, kot npr. večina umetnih materialov.

Kamnite fasade in drugi materiali za oblaganje zidov

Kamnite fasade se ne uporabljajo le za rekonstrukcijo starejših hiš, v katerih želimo zadržati avtohtonost in originalnost. Kamen postaja pogost element novogradenj, vse več pa se uporablja tudi za moderne fasade, saj je enostaven za kombinacijo z vsemi materiali - les, kovine, steklo... Z ustrezno kombinacijo materialov lahko zidne obloge uporabite tako za celotne, kot tudi samo kot dekorativne fasade.

Marnit | Moderne kamnite fasade in dekorativne fasade, izdelava fasade, zidne obloge - povezave do naše spletne strani: