Pošlji povpraševanje

Tiskana vezja - izdelava iz različnih osnovnih materialov

Ko gre za tiskana vezja, poteka izdelava iz različnih osnovnih materialov. Najpogosteje za plošče za tiskana vezja uporabimo material, ki mu v žargonu rečemo vitoplast, strokovno pa ga imenujemo FR4. Omenjeni material je izdelan na osnovi epoksidnih smol, prešan pod pritiskom in v posebnih temperaturnih območjih. Obenem je armiran tudi s steklenimi vlakni, zato je zelo vzdržljiv. Ker ima tudi zelo dobre električne lastnosti, se v glavnem uporablja za vse vrste elektronskih vezij, od enostranskih do večplastnih. Zanj je značilna prosojna in zelenkasta barva.

Tiskana vezja - izdelava se začne z dobrim načrtomizdelava tiskanih vezij cenik


Ker so tiskana vezja osnova vsakega elektronskega vezja, mora njihova izdelava biti natančna in zanesljiva. Za to pa potrebujemo dober načrt. Shemo in vezje lahko narišemo na dva načina. Ročna metoda je primerna za najpreprostejša tiskana vezja. Izdelava oz. risanje z računalnikom pa je v začetku nekoliko zahtevnejša, a v praksi po navadi edina uporabna metoda.
Ko je načrt pripravljen, sledi prenos slike na bakreno ploščico. Na voljo sta dva postopka: foto postopek in prenos tonerja (z laminatorjem). Pri uporabi foto postopka sledi osvetljevanje ploščice z UV svetlobo, temu pa razvijanje, pri čemer uporabimo razvijalec za tiskana vezja. nato pride na vrsto jedkanje oz. odstranjevanje odvečnega bakra, pregled vezja in vrtanje lukenj. Ko imamo izvrtane vse luknje, se lahko lotimo postavljanja elementov na vezje in spajkanja.

Izdelava tiskanih vezij - cenik priča o ugodni ceni za tiskana vezjatiskana vezja izdelava

V podjetju INTEC TIV d.o.o. je izdelava tiskanih vezij zelo ugodna. Cenik vas bo zagotovo prepričal o tem. V njem so sicer navedene le okvirne cene za tiskana vezja, saj je končna cena izdelave tiskanih vezij odvisna predvsem od vaših želja. Cenik vam lahko tudi posredujemo po elektronski pošti.


Izdelava tiskanih vezij obsega naslednja tiskana vezja: enostranska, dvostranska in večplastna tiskana vezja (do 24 slojev), Flex in Rigid-Flex. Na željo strank uporabimo pri izdelavi tudi posebne materiale, kot so ALU in Cu sredica, Teflon, visokofrekvenčni Rogers in druge.

VEČ O JEDKANJU