Pošlji povpraševanje

Elektronska vezja: tudi električno testiranje tiskanih vezij

Elektronska vezja, natančneje tiskana vezja, predstavljajo ključni proizvodni izdelek podjetja INTEC TIV. Na začetku naše poti je bilo to načeloma enostransko tiskano vezje, danes pa izdelujemo tudi zelo kompleksna elektronska vezja. Dvostransko in enostransko tiskano vezje dopolnjuje še izdelava tiskanega vezja iz več slojev. To so tiskana vezja za telekomunikacijo in številne druge panoge.


Načrtovanje, izdelava in električno testiranje tiskanih vezij


Tiskano vezje (ang. printed circuit board oziroma PBC) je že skoraj povsem nadomestilo klasična elektronska vezja. Funkcija tiskanih vezij je mehanska podpora in električna povezava elektronskih komponent. V ta namen se uporabljajo prevodniki, izjedkani v bakrene plošče in nato kaširani na neprevodno podlago. Če želimo zares varno in kakovostno tiskano vezje, izdelava ne sme biti prepuščena naključju, ampak je treba izpopolniti vsak korak v proizvodnem procesu. Nujno pa je izvesti tudi električno testiranje tiskanih vezij. V našem podjetju izvajamo električno testiranje tiskanih vezij z adapterji in brez adapterjev, za električno testiranje tiskanih vezij, ki je izvedeno profesionalno in z veliko mero natančnosti, pa uporabljamo različno opremo oziroma formate.


Tiskana oziroma elektronska vezja uporabna v najrazličnejših izdelkih


Spekter uporabnosti, značilen za elektronska vezja, je resnično širok, kar velja še posebej za tiskana vezja. Izdelava elektronskih vezij odgovarja na konkretne zahteve sodobnega časa in s tem tudi sodobne znanosti. Zelo razširjena so denimo tiskana vezja za telekomunikacijo, tiskana vezja pa so med drugim nepogrešljiva tudi v medicini, v energetiki in pri razvijanju umetne inteligence, ki je osnova za številne »pametne naprave«, brez katerih si danes praktično ni več mogoče zamišljati vsakodnevnega življenja. Tiskana vezja tako predstavljajo pomemben prispevek k izboljšanju kakovosti bivanja, za kar poskrbijo različne elektronske naprave, katerih nepogrešljiv del so prav premišljeno in natančno izdelana tiskana vezja. V podjetju INTEC TIV smo tako ponosni, da lahko s svojo dejavnostjo prispevamo k vse hitrejšemu razvoju v številnih panogah.

VEČ O 8 SLOJNEM TISKANEM VEZJU

VEČ O IZDELAVI TISKANIH VEZIJ

, tiskano vezje izdelavaelektrično testiranje tiskanih vezij