Filter
B2B
B2C
C2B
C2C
E-trgovina

Vsi.si > Hrana in pijača > Začimbe > Sol

Sol je najpomembnejša začimba - kuhinjska, jodirana, morska, kamena, jedilna sol.

Sol je najpomembnejša začimba, zato ji pravimo tudi začimba življenja. Kuhinjska, jedilna, jodirana, morska, kamena, evaporirana sol.

Pridobivanje kamene soli poteka v rudnikih soli, ki so večinoma prisotni v Evropi. Kamena sol se pridobiva iz solne rude, uporabljamo pa jo večinoma za posipanje cest, nekaj tudi za izdelavo solnih svetilk, manj pa v prehrani. Kamena sol podjetja Salinen Prosol d.o.o.
Eden najpogostejših načinov pridobivanja soli se imenuje evaporizacija. V podjetju Salinen Prosol pridobivamo kameno sol v avstrijskih rudnikih soli preko solne rude in slanice, končni produkt pa je evaporirana kamena sol.
Jedilna sol v kuhinji mora biti kvalitetna, saj jo vsakodnevno uživamo, le-ta pa tudi skrbi za zdravje in ravnovesje v našem telesu. Kuhinjska sol Martin Krpan iz podjetja Salinen Prosol je vrhunske kvalitete in je pridobljena iz Sredozemskega morja.  
Sol je začimba življenja in izredno pomemben je vsakodnevni vnos, zato si naše telo zasluži le najboljše. V Salinen Prosol imamo v ponudbi sol 7001, katero pridobivamo iz najstarejšega, že 7000 let aktivnega, rudnika soli.
Najbolj znana kuhinjska sol je najverjetneje morska sol, katero je že literarni junak Martin Krpan tovoril na Dunaj in nam je tako vsem znana kot življensko pomembna sestavina. V podjetju Salinen Prosol izdelujemo kuhinjsko morsko sol poimenovano po junaku Martinu Krpanu.
Življenjska zažimba ter belo zlato sta dva izraza, ki pričata o sami pomembnosti soli v naših življenjih. Kuhinjska sol nas spremlja vsak dan, saj jo je priporočljivo zaužiti okoli 5g vsak dan. Jodirana morska sol Martin Krpan je prvovrsten produkt podjetja Salinen Prosol.
Najbolj znana kuhinjska sol je morska sol, katera se pridobiva z izparevanjem morske vode. Drug način pa je evaporizacija, s katerim pridobivamo morsko ali kameno sol iz slanice. Salinen Prosol je največji ponudnik evaporirane kamene soli v Sloveniji.